• ACUM.TV
 • Decembrie 2014
 • Ultimul romantic în muzică: Eugen Doga de Ileana Costea
  Recent mi-a fost dat să-l întâlnesc (pe Internet) pe muzicianul Eugen Doga. Nu ştiam despre el. Întrebând mulţi prieteni şi cunoştinţe din generaţii diferite, români din ţară sau de peste hotare, mi-am dat seama că nu sunt singura care nu a auzit de acest prolific compozitor român-basarabean……continuare (29-12-2014 – Album)
 • Nimic nu se schimbă (ziceri) de Dorel Schor
  Nu-i acelaşi lucru dacă nu ştii, nu vrei, nu poţi sau nu crezi. // O armată de oi condusă de un leu va bate o armată de lei, condusa de o oaie. // Au sărit pe noi cu secera şi ciocanul… // Deşteptul promite şi prostul trage nădejde (folclor electoral)… (29-12-2014 – Umor)
 • O sută de dolari de Dorel Schor
  Boris Israelovici Glazpapier îşi suflă nasul într-o batistă enormă, sovietică, şi mi se plânge: – Am o rudă în Canada. Nu mă întreba exact cum mi-e rudă, că nu ştiu. Un om foarte cumsecade, ceva mai în vârstă, are un restaurant chinezesc la Montreal. Restaurantul se numeşte Fay-Bysh. De ce? Foarte simplu, pentru că pe el îl cheamă Faibiş… (21-12-2014 – Umor)
 • Atâta pagubă… de Dorel Schor
  Iar acum, ca întotdeauna când se schimbau directorii, Marcu avea emoţii nemărturisite nimănui, dar profunde: de câteva zile se instalase un director nou, al cincilea în ordine, despre care se povesteau diverse. Că e un ofiţer superior demobilizat, un tip foarte sever… (21-12-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Tequila contrafăcută de Rodica Grindea
  Mai bine nu mi-ai presăra / în aşternuturi imaginare / petale de trandafir / bănuite şi din plin dovedite… (18-12-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Vindecarea prin muncă de Dorel Schor
  Pe vremea când Leopold Gurnişt fusese internat la sanatoriu, îl vizitaseră aproape toţi vecinii. În afară de Marcu de la supermarket şi de Haim Nasgâtaşvili… (4-12-2014 – Umor)
 • Listă incompletă (ziceri) de Dorel Schor
  Oamenii sunt ca vinul: unul e dulce, altul demi-sec şi altul cu totul sec. // „Acceptam competiţia cu condiţia să fim câştigători”. // Degeaba strângi de gât cocoşul… Zorile tot vin (proverb)… (1-12-2014 – Umor)
 • O intrebare, din cand in cand: preş. Iohannis îl decorează pe dl. Bjoza de Editor Opinii
  A făcut o greşeală Preşedintele Iohannis decorându-l pe preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), Octav Bjoza, cu Ordinul Naţional „Steaua României” ? (31-12-2014 – SPUNE)
 • Colinda lui Iohannis de Editori ACUM
  Colinda lui Iohannis (28-12-2014 – TV.ACUM)
 • Grecia căuta Preşedinte (II) de Nicolae Musat
  Noi evenimente ar putea să determine o schimbare a titlului în „Grecia caută direcţie”. În ziua de duminică 21.12.2014 Primul Ministru A. Samaras a transmis un apel pentru a convinge parlamentarii independenţi să aleagă un preşedinte în al doilea tur care a avut loc în dată de 22.12.2014. Candidatul a întrucât 168 voturi ceea ce înseamnă un progres important dar sub barem. Se aşteaptă o nouă intervenţie a Primului Ministru… (27-12-2014 – Extern)
 • De Crăciun nu ne e ruşine cu familia de Stefan Moisanu
  De câteva zile pozele puse pe facebook s-au schimbat. Resimt un contrast adânc între acestea şi cele uzuale, cu atât mai mult cu cât se înscrie în aceeaşi tema a făţărniciei şi arivismului ce m-a fascinat şi dezgustat deopotrivă în ultimii ani… (26-12-2014 – SPUNE)
 • Decizia parlamentului ucrainean de a adera la NATO – un gest pur simbolic de Dan Alexe
  Parlamentul de la Kiev a votat marţi pentru abolirea statutului de ţară neutră şi nealiniată al Ucrainei şi pregătirea ei pentru aderarea la NATO.O ţară nu poate deveni membru al NATO dacă are conflicte militare cu vecinii, sau dacă are părţi din teritoriu ocupate. Decizia va rămâne însă, pentru moment, pur simbolică… (26-12-2014 – Extern)
 • Illarionov: Ce consecinţe ar putea avea abandonarea de către Ucraina a statutului de nealiniere la blocuri militare? de Editori ACUM
  Pe data de 23 decembrie 2014 Parlamentul Ucrainei a adoptat decizia istorică de anulare a statutului său de nealiniere, statut care a fusese impus ţării de B. Ianukovici în 2010. A. Illarionov a răspuns la următoarele întrebări: (1) Cum se vor schimba relaţiile dintre Ucraina şi Rusia în urma anulării statutului de nealiniere? (2) Ce poate însemna viitoarea decizie a Consiliului Federaţiei din Rusia de a declara nul transferul din 1954 al Crimeii? (26-12-2014 – Extern)
 • Grecia cauta Presedinte de Nicolae Musat
  Grecia reapare în actualitate prin votul din Parlament pentru alegerea Preşedintelui Republicii. Candidatul unic a fost Stavros Dima membru al partidului Noua Democraţie de guvernămînt. Ca în orice democraţie, votul a fost deschis, fiecare parlamentar a fost întrebat dacă este de acord cu alegerea candidatului unic. (26-12-2014 – Extern)
 • Cântec de Crăciun – “La Peregrinación” (Félix Luna – Ariel Ramírez), Mercedes Sosa de Editori ACUM
  Cântec de Crăciun – “La Peregrinación” (Félix Luna – Ariel Ramírez), Mercedes Sosa (24-12-2014 – TV.ACUM)
 • „A fost un război informaţional, pe care ruşii l-au câştigat înainte să introducă trupele” de Valentina Ursu
  Iulia Abiboc este o tânără jurnalistă din Ucraina. A participat la Chişinău la Conferinţa Internaţională „Construim punţi, depăşim bariere”. Recent părinţii ei, care locuiau în Donbas, s-au refugiat la Lvov, oraşul în care locuieşte jurnalista… (22-12-2014 – Extern)
 • Discursul inaugural al noului preşedinte al României (integral) de Editori ACUM
  Se vorbeşte foarte mult în aceste zile despre aşteptări. Despre speranţele pe care românii şi le pun în viitor, despre semnalul dat de votul din 16 noiembrie. Şi după valul de entuziasm o îndoială din trecut pare a-şi face loc încet pentru unii. Dar dacă aşteptările mari duc la dezamăgiri? Eu vreau să dărâmăm şi această îndoială, aşa cum am dărâmat şi altele. Şi le spun românilor clar: aşteptările mari pot duce la rezultate mari… (21-12-2014 – Comunicate de presa)
 • Însemnări pe un iPhone. După 25 de ani de Florin Predescu
  Cateva insemnari Sibiu, decembrie 2014 (21-12-2014 – Marturii)
 • A. Illarionov: Despre răspundere şi despre rămăşiţele gândirii totalitare de Editor Opinii
  Rămăşiţele gândirii totalitare în concepţiile despre răspundere : cine, pentru ce şi ce fel de răspundere poartă. Cu aplicare la cazul specific al agresiunii Rusiei contra Ucrainei… (16-12-2014 – )
 • 25 de ani de perle notabile ale funcţionarilor publici. Fapte re(a)le! de George Petrineanu
  Funcţionara: Nu pot să fiu amabilă cînd vreţi dumneavoastră! (15-12-2014 – Mentalitate)
 • „Daţi ceva pentru DNA!” de Pincu Sfartz
  În proiectul de budget pentru anul 2015 pur şi simplu a dispărut complet fila cu bugetul pentru DNA, ca şi cum acesta nici nu ar fi existat (!?), filă obligatorie în conformitate cu Legea privind organizarea DNA-ului. Codruţa s-a dus la ministrul Finanţelor, Domnul Vâlcov, să-i ceara explicaţii pentru acest hocus-pocus… (12-12-2014 – SPUNE)
 • Un şahist – politician de talie mondială de Pincu Sfartz
  Trebuie să recunosc că atunci când am scris articolul „Cine-i mai deştept?”, am intenţionat să prezint inconsistenţa folosirii indicelui de inteligenta, IQ, în aprecierea profesionistă a cadrelor care lucrează în domenii de activitate unde se solicită din plin inteligenţa umana, cel puţin în acele domenii unde nu îndemânările fizice şi rutina au un rol principal… (10-12-2014 – SPUNE)
 • Drumeţie fără grabă de Florin Predescu
  O carte – mesaj, manifest si promisiuni. Despre cartea lui Klaus Johannis „Pas cu pas”… (9-12-2014 – Libris)
 • Vorba aceea din Târgu’ Cucului… de Rodica Grindea
  În urmă cu vreo doi ani a apărut o carte prin care principalul călău al evreimii din România este dovedit ca un adevărat… salvator al evreilor din ţara noastră natală, evrei pe care i-ar fi „smuls” realmente din angrenajul maşinii infernale a Holocaustului european, anume mareşalul Ion Antonescu! „Istoricul” care şi-a permis această glorificare a mareşalului, făcând-o, ce-i drept cu un diletantism monumental într-ale ştiinţei istoriei, este, după cum se ştie… (8-12-2014 – Polemica)
 • Ucraina inovează în politică: trei cetăţeni străini numiţi în noul Guvern de Ileana Giurchescu
  În noul guvern de la Kiev au fost cooptaţi trei cetăţeni străini din Statele Unite, Georgia şi Lituania. Cei trei au primit cetăţenia ucraineană şi au renunţat la cetăţeniile lor pentru a se conforma legislaţiei ucrainene care nu permite dubla cetăţenie, cu câteva ore înainte de a fi numiţi în noul cabinet… (4-12-2014 – Extern)
 • Învăţături pentru idei de afaceri mediocre de Stefan Moisanu
  Când porneşti o afacere ai impresia că ideea ta e ca un fulg de nea, unic şi minunat în perfecţiunea sa. În extrem de puţine cazuri chiar e aşa, iar ideea devine poveste de succes, fără a fi nevoie de o execuţie deosebită şi fără suferinţele unui startup. În majoritatea cazurilor nu e aşa… (3-12-2014 – Seminte pentru viitor)
 • Cum e să fii bărbat negru şi înalt de un metru nouăzeci în America anului 2014 de Walter Kamau Bell
  Mă tem de poliţişti. Sunt absolut paralizat de poliţişti. Să ne înţelegem : n-am fost vreodată arestat sau interogat. Nu mi s-a spus vreodată că aş „corespunde descrierii”. Dar asta n-are nicio importanţă. Mi-e teamă de poliţişti aşa cum se tem păianjenii de cizme. Mergi liniştit şi-ţi vezi de treabă şi PUF! Eşti mort… (1-12-2014 – Polemica)
 •  
  3.234.244.181