caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Australia și Olanda au acuzat în mod oficial Rusia pentru doborârea zborului de linie MH17

de (25-5-2018)
8 ecouri

 
Autoritățile din Australia și Olanda au acuzat în mod oficial Rusia că este răspunzătoare de prăbușirea Boeing MH17 din Malaysia deasupra Donbassului. Acest lucru este comunicat de BBC. În declarația de pe site-ul web al guvernului Olandei se indică faptul că Moscova este responsabilă pentru plasarea sistemului antirachetă Buk pe teritoriul controlat de separatiști, sistem care a doborât avionul.

Şefa ministrerului australian de externe, Julie Bishop, a declarat că după anunțarea concluziilor anchetatorilor internaționali, Rusia trebuie să răspundă la o serie de întrebări. Potrivit Juliei Bishop, Australia, Belgia, Malaezia și Olanda ia în considerație sancțiuni împotriva Rusiei din cauza implicării sale în tragedie. Cetățenii acestor țări erau la bordul avionului doborât. Ministrul a menționat de asemenea că rezultatele anchetei vor avea un efect negativ drastic asupra relațiilor diplomatice dintre Rusia și Australia.

Cu o zi înainte, joi, la o conferință de presă din Olanda, reprezentanții Grupului de Investigații Internaționale (JIT – Joint Investigation Team) au afirmat că au dovezi că Boeingul a fost doborât de instalaţia „Buk” ataşată brigăzii 53 de rachete ale Forţelor Armate ale Rusiei, bazate în Kursk. Așa cum se stabilise anterior, „Buk” a fost transferat din Rusia pe teritoriul Ucrainei controlat de separatiști pro-ruși. Anchetatorii au declarat că încă nu știu numele celor care au lansat racheta, dar cercul persoanelor suspectate de implicare pe linie de comandă şi execuţie se restrânge mereu, de la circa 100 acum câteva luni la circa 20 în prezent.

Rusia a dezmințit anterior în mod repetat că ar avea vreun amestec în dezastrul Boeing, care a dus la moartea a 298 de persoane, majoritatea cetățenilor olandezi. Ministerul rus al Apărării a declarat joi că „niciun sistem antirachetă anti-aerian al Forțelor Armate ruse nu a trecut vreodată frontiera ruso-ucraineană”. Departamentul militar susține că Moscova „a furnizat dovezi exhaustive” că Boeing a fost doborât de sistemul ucrainean și nu de sistemul rusesc de rachete antiaeriene „Buk”.

Acest articol a fost preluat cu permisiune de pe situl Europei Libere.

Ecouri

  • Victor Manta: (25-5-2018 la 19:29)

    După ce am citit articolul de mai sus, nu am putut să-mi opresc un zâmbet „acru” la citirea următoarei ştiri:

    Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a lăudat conducerea lui Vladimir Putin, subliniind rolul „de neînlocuit” al Rusiei în problemele internaționale, după discuțiile purtate joi 24.5 între cei doi lideri.

    Dl. Macron a spus: „Recunosc, de asemenea, rolul exact pe care Rusia l-a construit pentru ea însăşi în mediul său propriu („immediate environment”) cât și în alte regiuni ale lumii, de exemplu în Orientul Mijlociu (…). Şi eu sunt conștient de rolul de neînlocuit al Rusiei în unele probleme internaționale”. Sursa.

    Într-adevăr, un rol cu adevărat „de neînlocuit al Rusiei în unele probleme internaționale”, d-le Macron…

  • Sfartz Pincu: (26-5-2018 la 12:05)

    @ Victor Manta
    Daca mergei la teatru Stimate Domnule Victor,o sa vezi ACTORI de „neinlocuit”, care joaca roluri „importante”.
    Deci expresia „Putin joaca un rol important,de neinlocuit”, va fi definita complect,doar daca va fi insotita si de un calificativ clar,adica de expresii de genul: pozitiv/negativ, sau bun/rau !
    Macron s-a exprimat „diplomatić”, si nu l-a laudat deloc pe Putin,asa ca-induceti in eroare cititorii,facandu-i sa creada ca Macron a facut ceva rau.
    Rau face Putin, care comite actiuni banditesti, in timp ce Rusia periferica traieste inafara civilizatiei, merge pe drumuri sparte la fiecare metru, noroioase, namoloase,bine prezentate prin expresia ruseasca :”рытвины и ухабы” , dar pe care dictionarul online rus-roman o traduce ca ” fagase și avene”-ceeace nu exprima complet ideea unor drumuri „sinusoidale-pe toate directiile ” !!
    Implicarea Rusiei in Siria,prin introducerea trupelor rusesti de asalt, (omuletii verzi din cucerirea Crimeei !), a primit o replica americana aeriana,care a distrus cca 20% din efectivul total de asalt al Rusiei (!),in doar 2 ore. Priviti o „vanatoare” de oameni,filmata din unul din avioanele americane, vanatoare scoasa parca dintrun joc pe computer, dar din pacate atat de sangeroasa, cu un rezultat de peste 600 de morti si peste 200 de raniti,pe care i-au carat acasa avioanele rusesti,dupa acest atac-macel:
    http://ru-mir.net/2018/02/11/chto-sluchilos-v-sirii-vsya-informatsiya-o-massovoy-gibeli-rossiyskih-voennyih-rasshifrovka-peregovorov/
    Textul acestui link spune: „../ce s-a intamplat in Siria-toata informatia despre moartea militarilor rusi-descifrarea tratativelor/….
    Cititorii „slabi de inger”-sa se abtina sa vada aceste imagini !!

  • Victor Manta: (26-5-2018 la 16:29)

    @Sfartz Pincu

    > Deci expresia „Putin joaca un rol important,de neinlocuit”, va fi definita complect,doar daca va fi insotita si de un calificativ clar, (…)

    Calificativul „complect” se află chiar la începutul relatării ziarului englezesc din care am tradus: „Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a lăudat conducerea lui Vladimir Putin (…)”.

    > Macron s-a exprimat „diplomatic”, si nu l-a laudat deloc pe Putin,asa ca-induceti in eroare cititorii,facandu-i sa creada ca Macron a facut ceva rau.

    Ziarul englez susţine exact contrariul, drept care îmi permit să vă recomand să citiţi pe viitor cu mai multă atenţie, înainte de a comenta. Poate precizaţi ce a făcut „bun” dl. Macron în Rusia.

    Pe web (regret) puteţi găsi ce a discutat Macron cu Putin şi să comparaţi cum apar cele discutate în corelaţie cu sancţiunile împotriva Rusiei, introduse şi întărite de preşedintele SUA D. Trump.

    PS. Articolul către care aţi dat linkul este interesant. Păcat că doar puţini vor putea să-l citească, el fiind scris în limba rusă. Video-ul atacului, în limba engleză, este însă mai uşor de înţeles. În Siria au fost lichidaţi de americani membri ai trupelor speciale ruseşti, care s-au aflat în trecut şi în Ucraina. Ele aveau în Siria sarcini asemănătoare de destabilizare şi ocupare, doar că de această dată nu le-a mers.

  • Alexandru Leibovici: (27-5-2018 la 19:25)

    @Sfartz Pincu (26 05 2018 la 12:05)

    > Implicarea Rusiei in Siria,prin introducerea trupelor rusesti de asalt, (omuletii verzi din cucerirea Crimeei !), a primit o replica americana aeriana, … cu un rezultat de peste 600 de morti si peste 200 de raniti

    Articolul citat a apărut la abia două zile după evenimente (7 februarie 2018), sub semnătura „Victor Şevciuk, Russkii Mir (!!)”, pe un sit – ru-mir.net – sit care nu inspiră nicio încredere. Chiar dacă este anti-Putin, este un sit de scandal, cu informații neverificate, speculaţii.

    Pe de altă parte, tocmai am citit un articol foarte recent (24 mai) scris după aproape 4 luni după evenimente, deci la rece şi înarmat cu cele mai noi informaţii, dintr-o publicaţie mai serioasă – Newsweek care citează The New York Times. În acesta este vorba de cu totul alte cifre şi de informaţii esenţiale care lipsesc din articolul citat de dv.

    1. Comandamentul american a detectat sute de militari pro-guvernamentali puternic înarmaţi care se concentrau în nordul Siriei;

    2. Conform protocolului ruso-american pentru evitarea atacurilor reciproce în Siria, comandamentul american a contactat comandamentul rus, care a comunicat că nu are nimic de-a face cu acele trupe

    3. În urma luptelor care au urmat, se apreciază că au fost ucişi 2-300 militari pro-guvernamentali; nu se poate şti câţi dintre ei erau sirieni şi câţi erau mercenari veniţi din Rusia.

    Deci:

    – cifrele de „peste 600 de morți şi peste 200 de râniți” din publicaţia ru-mir.net sunt fanteziste; deja suspect este raportul morţi/răniţi, care este neobişnuit de mare, cel obişnuit fiind de circa 1/3.

    – Rusia s-a distanţat de acele trupe, spunând că nu sunt ale ei; de obicei (şi asta s-a întâmplat de multe ori), după avertismentul americanilor, ruşii îşi evacuau oamenii lor şi abia după aceea americanii atacau.

  • Victor Manta: (27-5-2018 la 21:39)

    @Alexandru

    > Newsweek care citează The New York Times. (…) cifrele de „peste 600 de morți şi peste 200 de râniți” din publicaţia ru-mir.net sunt fanteziste (…) ruşii îşi evacuau oamenii lor şi abia după aceea americanii atacau.

    Deoarece Newsweek citează NY Times, m-am dus să văd ce scrie acolo şi am găsit lucruri interesante, prin care sunt confirmate în parte afirmaţiile site-ului antiputin rusesc.

    (…) a nearly four-hour assault in February by around 500 pro-Syrian government forces — including Russian mercenaries (…). In the end, 200 to 300 of the attacking fighters were killed. (…) American surveillance equipment monitoring radio transmissions had revealed the ground force was speaking in Russian.

    The documents described the fighters as a “pro-regime force,” loyal to President Bashar al-Assad of Syria. It included some Syrian government soldiers and militias, but American military and intelligence officials have said a majority (! – vm) were private Russian paramilitary mercenaries — and most likely a part of the Wagner Group, a company often used by the Kremlin to carry out objectives that officials do not want to be connected to the Russian government. Sursa.

    Prin urmare şi-aşa deci, este vorba nu despre greci, ci despre mercenari paramilitari privaţi ruşi, despre care Putin nu doreşte ca ei să fie consideraţi ca fiind oamenii săi.

    Se deosebire de anii războiului zis „rece”, Putin nu are nici un fel de probleme în a obţine finanţările necesare pentru aceste trupe, beneficiind de „comerţul” perfect legal făcut cu Vestul, prin care îi vinde acestuia pe valută bogăţiile naturale ale Rusiei.

    Închei cu o întrebare pusă la Radio Erevan: Care este diferenţa dintre un optimist şi un pesimist? Răspuns: Diferenţa este că optimistul învată limba engleză iar pesimistul limba rusă.

  • Alexandru Leibovici: (27-5-2018 la 23:15)

    @Victor

    Da, aşa este. Dl. Sfartz este de fapt cel care vorbea de „peste 600 morți şi peste 200 răniți” ruşi. Publicaţia rusească vorbeşte, imediat după evenimente, despre 200 până la 600, „depinzând de surse”. Deci până la urmă ar fi 2-300, în majoritate ruşi, pe care autorităţile militare ruseşti i-au lăsat de izbelişte deoarece nu voiau să recunoască implicit că sunt şi aceştia timişi şi echipaţi de Rusia…

  • Sfartz Pincu: (28-5-2018 la 05:29)

    Sa creada „mutu”,ca SRL-ul „Wagner”-este o soietate perticulara care ofera servicii militare,avand la dispozitie in loc de faxuri,printere si calculatoare-tancuri,autoblindate si mitraliere !
    Dreptul de a poseda, purta,și folosi o armă de foc,este interzis în Federația Rusă (FR), mai mult- Constituția din 1993 a FR prevede în articolul 13,partea a 3-a, ca : „..este interzisă crearea și activitatea organizațiilor sociale,a căror scop este orientat spre crearea de formațiuni înarmate: !https://imed3.livejournal.com/4699071.html
    Și atunci,de unde legalitatea SRL-ului „Wagner:?
    Putin permite și se folosește de „Wagner”-când are de gând să pună mâna pe vreo Crimee,dar în același timp,se dezice de această legătură !
    Teatru de prost gust.Am ajuns să cred, că nu poți avea absolut nicio încredere în oricare declarație a lui Puțin,pe de altă parte deine cert (pe baza contradicțiilor flagrante dintre vorbele și acțiunile lui Putin), că tot ce se întâmplă în Rusia,și tot ce face Rusia -că stat-are un singur autor: V.V.Putin.
    Rusia=Putin.
    O sa redau mai jos traducerea integrala a acelui articol considerat de Domnul Alex. Leibovici,ca nefiind „demn de incredere”,mentionand ca cel putin convorbirile descifrate interceptate -sunt certe.

    Iata textul comprimat de traducator:
    Ce s-a întâmplat în Siria, (uciderea masivă a militarilor ruși+ descifrarea unor convorbiri).
    Textul este foarte detaliat și lung, așa că voi traduce sub formă de rezumate principalele idei, și doar textul convorbirilor dintre ofițerii ruși îl voi reda complet.
    Vineri, în Siria au fost uciși câteva sute de militari.(ruși-n.tr.),Datele asupra numărului celor uciși diferă, de la 600 până la 200 de militari ruși, (cică -mercenari din ” ЧВК”=COMPANIE MILITARĂ PARTICULARĂ-!?).
    Azi există suficiente date asupra contactului prin luptă, dintre militarii ruși și armata americană. Partea americană, (în coalițiae cu kurzii )-nu a suferit pierderi.
    1.Care este sensul atacării pozițiilor kurde din zona sudică a Eufratului ?
    Forțele ruso assadiste, deși controlează 40-50% din teritoriul Siriei, vor să compenseze pierderile lor din război. Ideea Kremlinului este să pună mâna pe zonele petrolifere de lângă Deir-El-Zor, din Sudul Siriei, și să le exploateze în viitor, prin companiile Gazprom și Rossnefti. Cu câteva zile înainte ca rușii să atace aceste zone, opoziția anti-asadistă susținută de militarii americani, a ocupat această zonă.
    Kremlinul a decis totuși, să sondeze mai întâi terenul, a distrus podul de pe Eufrat și neîntâmpinând vreo reacție, a început apoi să adune forțe masive de atac.
    2. Cum s-a desfășurat acțiunea forțelor rusești în Siria.
    Conducătorul forței democratice de opoziție, în principal kurda, generalul Hasan (nume convențional), a încercat să prevină atacul rușilor, contactând de câteva ori un ofițer rus de legătură, spunându-i că n-ar vrea să-i atace și să-i distrugă, în cazul unui atac, dar acesta a repetat mereu, inclusiv cu jumătate de oră înaintea atacului, că rușii nu întreprind nimic.
    Și consilierii americani militari, au luat legătura cu rușii, pentru a evita o ciocnire directă, cu același rezultat-negarea intenției unui atac asupra zonei apropiate de orașul Deir-El Zor.
    Atacul forțelor guvernamentale a început la ora 22.00, cu susținerea tancurilor și tunurilor-exploziile obuzelor acestora- se apropiaseră la 450 m. de pozițiile forțelor democratice, suținute de americani. Militarii americani s-au retras din avanposturi, după care rușii au adus încă un batalion cu un numeric necunoscut.
    În acest moment au intervenit forțele aeriene americane cu lovituri distrugătoare de HIMARS,( Rocket System — High Mobility Artillery),care a distrus tehnica blindată și grosul efectivelor de „verzișori”,după care a început „vânătoarea de purici”- antipartizan din AC130-uri și 4 elicoptere protejate de F22-uri, pentru eventualitatea apariției aviației rusești. În cursul luptei, a fost blocată și comunicația assadisto-rusă,dar totuși s-a interceptat o convorbire dintre niște ofițeri ruși, care a fost apoi descifrată. (mai jos, vom reda pe scurt-conținutul convorbirii, purtată în termeni,extrem de vilgări-n.tr.)
    Rezultatul acestei lupte a fost distrugerea a cca. 90% din tehnica de atac ruso-assadista, și cca 80% din forța vie.Toată lupta a durat 6 ore.
    http://ru-mir.net/2018/02/11/chto-sluchilos-v-sirii-vsya-informatsiya-o-massovoy-gibeli-rossiyskih-voennyih-rasshifrovka-peregovorov/
    În „video-ul” din linkul de mai sus, se vede cum s-a desfășurat această vânătoare !!
    Ciudat rămâne faptul, că același ofițer rus care-i comunicase generalului Hasan că ei nu fac nimic, l-a sunat în toiul luptei, cu cererea să se întrerupă luptele! Un comandant kurd a spus atunci:
    „Noi n-o să-i mai credem pe ruși!”
    Aici o să intervin eu, (traducătorul), cu o observație- pentru a înțelege de ce a spus comandantul kurd acea negație. În zona de Sud a Siriei ¸cea în care locuiește o majoitate kurdă-care deși este de credință islamică are un stil de viață aproape occidental. Femeile umblă în maiou și pantaloni, sau fuste scurte, se fumează, se bea Wisky, etc. Și sunt foarte primitori,bucuroși de oaspeții ruși în special, (care a su susținut o vreme formarea statului-Kurdistan), nici urmă de terorism !
    3. De ce diferă datele despre pierderile rușilor?
    Cauza principală a fost secretizarea operațiunii de la început până la terminarea ei. Datele privind pierderea a 217-640 de soldați diferă, pentrucă au fost două batalioane: unul în avangardă, altul în marș, ambele au fost distruse, în plus a fost lichidat și centrul de comandă al atacului.
    4. Ce este CVK (ЧВК) „Wagner”, și de ce se crede că numai aceștia au murit?
    Formațiunea „Wagner”-este denumirea mascată a unor unități de luptă rusești, care sunt numite în cazul Siriei:”ihtamiștii”, iar în cazul Ucrainei-„verzișorii”. înainte de a intra în luptă, acești militari, predau pașapoartele, livretele militare, și se îmbracă în uniformele trupelor lui Assad-în Siria, sau în uniformele verzi, ca în cazul Ucrainei.
    5. Ce urmări a avut această operațiune pentru Kremlin și coaliția assadistă ?
    Trebuie spus că distrugerea complectă a formațiunii ruse de către forțele militare americane a provocat o stare de șoc, mai întâi la statul major din Siria, și apoi la Kremlin. Și nu numai prin faptul că s-a răspuns la atacul rusesc, dar mai ales din cauza puterii acelui răspuns. Dintre răniți, 150 au fost transportați în Rusia- cu avioanele, restul au rămas în Siria. Americanii au declarat după luptă, că nu aveau vreo informație depre prezență în trupele lui Assad a „ihtimiștilor”. Kremlinul nu a dat un răspuns clar, ci s-a limitat să spună că manifesta neliniște în .privința situației din Sudul Siriei.
    Specialiștii apreciază, ca în cazul unui conflict total în Siria, dintre ruși și americani , forțele rusești vor fi lichidate în trei zile. Este probabil că Rusia se va abține să mai întreprindă acțiuni împotriva forțelor coaliției antiassad.
    La o zi după acest eveniment, Israelul a început o operație activă în zona Damascului, doborând un avion fără pilot iranian, iar apoi a aplicat lovituri puternice assadiștilor și Hezbollahului. Apoi, după ce un avion israelian a fost doborât de o instalație antiaeriană rusă S-300, a distrus printrun atac masiv și simultan- 8 baterii antiaeriene de proveniență rusească.
    Concluzii
    În viitorul apropiat, se vor activiza luptele din zona centrală a Siriei, situația grupării ruse se va înrăutăți, dacă nu vor fi încheiate acorduri clare, astfel încât spre sfârșitul anului regimul Assad să fie anihilat. Armată americană și-a demonstrat superioritatea în această zonă, iar rușii au desfășurat o acțiune inutilă și prost organizată. În luptele de noapte, soldații ruși și assadiști au fost împușcați- ca la un tir.
    Victor Șevciuk,revista „Lumea Rusă”.

    P.S. Redăm în continuare o convorbire descifrată, despre care media rusă tace, iar Puțin a declarat că în Siria s-a obținut o „victorie definitivă-și deci nu pot exista victime” Convorbirea a fost preluată de pe Telegram-canalul WarGonzo-de către corespondentul Semion Pegov:
    Vocea 1.”..Înafară de aceasta i-au f….. pe ai noștri,p..a mea, iată pe scurt:-dintro companie de 200 de oameni au fost p..a mea culcați toți, din alta 10 oameni, de a treia -nu știu decât că au fost împușcați mulți, pe scurt trei companii au suferit,-mai întâi „pîndoșii” cu artileria lor au tras până la i-a imp…t pe mulți, apoi p..a mea,au ridicat 4 vârtelnițe, care cu mitraliere grele- i=a imp…t pe toți, iar ai noștri cu nimic, în plus afară de automate,p..a mea-nu aveau, înafară de oarecari PZRK, (sistem de apărare cu rachete, n. tr.), pe scurt pîndosii (americani-n.tr.), au realizat iadul aici, ei știau exact ,pula mea, cine suntem noi- ruși plecați să punem mâna pe rafinăria în care ei-pîndosii s-au instalat, și acum băieții mei au aflat că pizdoșii (șefii)-stau bine și trag la măsea iar pe noi, p..a mea nu ne ascultă nimeni, s-au purtat cu noi ca cu dracii, suportăm o nouă înjosire, p..a mea, or să toarne gogoașe la guvern, nimeni nu va fi tras la răspundere și nimeni nu va fi pedepsit, iar noi ,p..a mea, am avut asemenea pierderi.
    Vocea a 2-a: „Frate, uite. Acolo 177 morți-numai din compania a 5-a”, a 2-a practic neatinsă.Pe scurt a 5-a, au ditrus-o complect, iau rostogolit cu aviația, cu helicoptere, cu artileria, iar apoi kurzii cu americanii au năvălit,- băieții noștri pur și simplu-nicio șansa,a 5-a,(companie-n.tr.) a fost integral culcată.Sunt rămășițe de grav răniți, azi noaptea va veni „Laleaua”,o să-i întâmpinăm. Hai, că a apărut pe fir și Victorovici, care după mine a ieșit și el pe minus”
    Vocea a 3-a
    „Pe scurt „flăcăul” mi-a raportat acuma-erau în coloană, s-au apropiat la 300 de metri de țintă, un detașament a luat-o inainte, au ridicat un steag american, dar aia au pornit sa-i imp..eze, artileria, apoi vartelnitele au venit si a inceput sa-i f..a, iar ei au inceput sa fuga, chiar acum „flacaul” a sunat-in total 215-„doisutisti”-.parca, au fost rulati foarte dur-s-au cacat pe ei… Ai nostri in genere,ce au sperat? ca se vor fu..ci singuri? Se vor speria? P..a stie… Pe scurt,pu…la. Multi nici nu pot fi recunoscuti, gramezi de cadavre. Dansii au lucrat pe cei din coloana cu artileria, infanteria lor nici nu a iesit, curat ca i-au imp..at cu artileria,si gata.., piz..rie”
    Vocea a 4-a:”Se spune ca din tehnica, a scapat doar un tanc si un transportor blindat (BRDM), iar restul „varza”-toate tancurile distruse deodata, in primele minute ale luptei.”
    Este de inteles limbajul jargotic si suburnan al ofiterilor mercenari, angajati dintre ucigasi si huligani. (N.tr.)

  • Victor Manta: (28-5-2018 la 15:17)

    @Sfartz Pincu

    > Sa creada „mutu”,ca SRL-ul „Wagner”-este o soietate perticulara care ofera servicii militare, (…)

    Nu ştiu ce crede „mutu”, dar iată ce am găsit pe web (şi am tradus liber din limba engleză):

    Grupul Wagner, cunoscut și ca PMC Wagner, ChVK Wagner sau CHVK Vagner, este o grupare paramilitară ruaă. Unii au descris-o ca o companie militară privată (sau o agenție militară privată), a căror contractanţi au participat din aprilie 2014 până în 2015 la Războiul din Donbass, în Ucraina, ajutând forțele separatiste ale Republicilor Populare Donetsk și Luhansk.

    Alții sunt de părere că ChVK Wagner este de fapt o unitate deghizată a Ministerului Rus al Apărării, care este folosită de guvernul rus în conflicte în care se preferă negarea unei implicări directe. Sursa.

    Nu am citit restul comentariului, care mi s-a părut lung şi scris prea compact.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Alicia Keys – Fallin’

Alicia Keys - Fallin'

Închide
54.172.169.199