caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Gabriela Firea, primarul Bucureștiului (PSD), a fost huiduită la o ceremonie în onoarea Simonei Halep

de (13-6-2018)
11 ecouri

 
În România, jucătoarea de tenis Simona Halep a prezentat luni seară trofeul cucerit la Roland Garros, în cadrul unei ceremonii la Arena Naţională din Bucuresti. În deschiderea ceremoniei, primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea (PSD) i-a oferit Simonei Halep cheia orașului și a încercat un mic discurs, dar a fost huiduită copios de cei circa 20.000 de oameni din tribune, care au scandat apoi numele sportivei. G. Firea a părăsit Arena înainte de încheierea ceremoniei, moment în care huiduielile au fost și mai intense.

Clipul de pe YouTube – v. aici

După acest incident Gabriela Firea a scris pe pagina sa de Facebook, că huiduielile au venit din partea unor „echipe de cetățeni cu venin, care au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenți”. Firea mai invocă în postare „aparatul sorosist de propagandă” și „organele sale tributare de presă”, „știri false”, „comentarii răutăcioase” sau „bani primiți de la ONG-uri dubioase pentru a transforma Bucureștiul într-un oraș sub asediu”.

Acest incident are însă şi o continuare.

Un set de colaje și de filmulețe conceput în laboratoarele PSD, acreditează ideea că tenismana Simona Halep, câștigătoare a turneului Roland Garros, ovaționată duminică pe Arena Națională de zeci de mii de bucureșteni, în special familii cu copii, ar fi fost, de fapt, cea huiduită și nu primarul general PSD Gabriela Firea, pentru că a încercat să confiște momentul de glorie al tenismenei.

Materialele, care ar face invidios și aparatul de propagandă al lui Goebbels, au fost concepute, după cum dezvăluie chiar fostul președinte al PSD Victor Ponta, de un anume George Harabagiu de la Neamț luat la sediul din Bucureşti al PSD de Liviu Dragnea, președinte al PSD. Materialele au fost diseminate de organizațiile PSD Giurgiu, Mehedinți, Tulcea, Constanța, București, Ilfov, Vâlcea.

George Harabagiu figurează în organigramele PSD ca „coordonator al campaniilor online ale PSD”, scrie G4Media.ro. El a distribuit la ora 20.01 printul preluat apoi de multe organizații județene PSD, și a scris ”Alertați organizațiile și grupurile de diseminare din județe. Maximizați impactul postării. Distribuiți în grupuri!”.

Una din imagini o puteţi vedea aici

După materialele Europei Libere şi ale Revistei 22, unde găsiţi şi alte detalii.

Preluate cu permisiune de pe siturile respective.

A.L.

Ecouri

  • Alexandru Leibovici: (13-6-2018 la 13:25)

    Ultima Oră:

    Liviu Dragnea sustine ca l-a concediat pe George Harabagiu, coordonatorul online al PSD, cel despre care Victor Ponta a dezvaluit ca ar fi in spatele manipularii potrivit careia protestatarii #rezist ar fi huiduit-o pe Arena Nationala nu pe Gabriela Firea, ci pe Simona Halep.

    „L-am concediat”, a spus Dragnea pentru Antena 3 (v. amănunte aici)

  • Alexandru Leibovici: (13-6-2018 la 13:38)

    Iată prestaţia înfocată a Gabrielei Firea (primarul Bucureştiului, vicepreşedinte PSD) la mitingul din Piaţa Victoriei: aici. Durata: 5 minute.

  • Victor Manta: (13-6-2018 la 15:03)

    > În deschiderea ceremoniei, primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea (PSD) i-a oferit Simonei Halep cheia orașului și a încercat un mic discurs, dar a fost huiduită copios de cei circa 20.000 de oameni din tribune, care au scandat apoi numele sportivei.

    Editorul de Opinii al lui ACUM nu a privit cu atenţie clipurile de la eveniment. A fost un număr relativ mic de „suporteri” ai Simonei, bine organizaţi dinainte, care au venit să deturneze evenimentul pentru a-şi exprima opiniilor lor politice. Ei erau cei care huiduiau, în timp ce ceilalţi o aplaudau pe marea campioană.

    Aceşti suporteri au venit şi cu un banner mare, pe care l-au atârnat vizibil, încât să fie văzut de spectatorii prezenţi, pe care era scris cu caracterele cunoscute, pe culoarea tot cunoscută, #Simona, ce imita perfect strigătul lor de luptă #Rezist. Încă o manipulare politică şi nimic mai mult.

    Prezenţa primarului capitalei, Gabriela Firea, era perfect justificată, deoarece ea a fost cea care i-a înmânat Simonei cheile oraşului. Este o ceremonie simbolică, cu care amatorii de sport sunt obişnuiţi, deoarece au văzut-o desfăşurându-se deseori, cam în acelaşi fel, pe alte mari stadioane din lume.

    Părerea mea fermă este că asemenea manifestări nesportive (priviţi faţa Simonei, pe imaginile indicate de linkul de mai jos) trebuiesc dezaprobate de orice presă din lume.

    Aş mai menţiona că ideea de a fi organizat un eveniment larg, în care marea noastră campioană de tenis să prezinte publicului românesc preţuitul trofeu, câştigat de ea cu atâta trudă, vine chiar de la Simona Halep. Si-mo-na, Si-mo-na, Si-mo-na, este ceea ce scandează mii de spectatori români, prezenţi pe toate stadioanele lumii pentru a o încuraja şi aprecia. Bravo Simona!

    > Iată prestaţia Gabrielei Firea (vicepreşedinte PSD) la mitingul din Piaţa Victoriei: aici

    Ce legătură are această prestaţie a Gabrielei Firea la marele miting politic al PSD – ALDE cu cea de pe stadion, unde era omagiată o mare sportivă a ţării? Nici una!

    Ce şi cum a spus primarul Bucureştiului pe stadion se poate vedea (fotografii şi video) aici.

  • George Petrineanu: (13-6-2018 la 18:21)

    Si eu sint dezamagit de reactia publicului care a deviat total scopul intilnirii. Ce avem de fapt?

    O sportiva este primita acasa in glorie si se intilneste cu suporteri si public. Pe linga asta, primaria capitalei e prezenta printr-un reprezentant ca sa-i ureze bun-venit si sa-i inmineze un simbol, titlul de cetatean de onoare al capitalei. Cu ocazia asta functionarul primariei spune si citeva vorbe, cu buna dispozitie si ceva iz de limba de lemn, dar fara sa se lungeasca. Atunci incepe huiduirea.

    In sine nu e nicio problema daca un primar e huduit, dar nu e nici cine stie ce victorie a democratiei si a inteleptilor care vorbesc corect gramatical impotriva nedomocratiei si incompetentilor. E doar un act superficial de violenta verbala, mai ales ca nu e facut cu ocazia unei manfestatii special organizata impotriva functionarului respectiv, cind s-ar putea spune ca huiduiala face parte din protestul pe un anumit motiv.

    In cazul de fata, primarita are aceeasi calitate de invitat iar sarbatorita e doar sportiva.

    Este ca si cum doi vin la cineva acasa sa-l felicite dar in acelasi timp, de fata cu cel felicitat, se apuca sa se injure intre ei. Au pus-o pe Simona Halep intr-o situatie jenanta, luata si prin surprindere. Ce putea sa faca? A ales sa fie neutra. Trebuia sa huiduie si ea? Sa se faca ca nu aude?

    Presa si publicul au repetat la infinit: „Firea a indraznit sa urce pe scena alaturi de Simona Halep; nu a ales momentul si era normal si drept sa pateasca asa… etc”.

    Firea venise totusi pentru un gest simbolic. Cum voia lumea ca Simona sa intre in posesia plachetei? Sa i-o trimita cu o drona ca amazon.com ? Sa-i trimita o convocare cu somatie de prezentare la primarie?

    Sint foarte mirat ca oameni in toata firea, ba chiar cei care participa la un fel de Cruciada a Intelectualitatii, jubileaza la huiduirea unui primar care in acel moment nu comisese mare lucru si in conditii penibile.

    Poporul român e cel mai sofisticat din lume. La lucruri la care trebuia sa-i sara tandara cit colo (stagnarea si anomaliile din ultimii 28 de ani) e aproape pasiv. La fleacuri si gilceava participa viral, cu sutele de mii. Cind o vinzatoare se zice ca a refuzat sa vinda niste mici de zece lei. Cind niste necunoscuti si-au permis sa picteze culorile unguresti pe o borna in creierul muntilor Dornei. Cind prin Ardeal, niste autoritati au plasat niste cabine de toalete publice, de fapt foarte decente, intr-un parc, la distanta „prea mica” de Monumentul Soldatilor Români. Nimeni nu sesizeaza cit de urit si de scorojit e soclul monumentului. Pentru aceasta crima zece de indivizi s-au implicat sa-i trimita cu injuratruri „inapoi la ei”.

  • Alexandru Leibovici: (13-6-2018 la 21:49)

    @George

    Da, Halep a fost pusă într-o situaţie foarte neplăcută şi, pare-se, nu numai de faptul că persoana de lângă ea, primarul Firea, a fost huiduită.

    Evenimentul de la Arena Naţională era gândit, cum spui, ca o întâlnire a Simonei Halep cu suporterii şi publicul. Mai precis, pentru ca Simona Halep să poată prezenta acestora trofeul câştigat la French Open de la Roland Garros.

    Însă Digisport.ro, citând Libertatea, relatează că Simona Halep „nu şi-a dorit să iasă pe gazon alături de Primarul General. Campioana nu a vrut astfel să se afişeze alături de politicieni.

    ‘Eu vreau să prezint trofeul oamenilor. Cer să intrăm pe rând în scenă. Îmi dați ce aveți de dat și cu asta basta’, ar fi fost mesajul Simonei pentru Gabriela Firea.

    Totuşi, chiar dacă a fost sfătuită să nu urce pe scenă, pentru că ar putea avea de suferit, Firea nu a respectat nici dorinţa Simonei şi a intrat pe stadion în acelaşi timp cu sportiva de 26 de ani”.

    Am citit chiar că Firea ar fi vrut să intre pe stadion de mână cu Simona Halep, dar aceasta s-a eschivat. Dacă este adevărat, bravo ei, a avut prezenţă de spirit

    Deci pe Simona Halep a pus-o intr-o situatie jenanta în primul rând Firea.

    Oricum ar fi, dacă este să lăsăm angelismul deoparte, Gabriela Firea este un politician, pe un post politic, sponsorizat de partidul al cărui vicepreşedinte este, iar sensul prezenţei ei invazive şi insistente la sărbătorirea Simonei Halep a fost, de bună seamă, să se pună în valoare. Dar asta are un preţ, pe care G. Firea nu avea cum să nu-l cunoască: posibile huiduieli, ştiind că un stadion în România nu este Camera Lorzilor. Deşi nici acolo nu cred că oamenii dau dovadă de perfectă empatie…

    G. Firea a mai încercat să profite de gloria unei celebrităţi, soprana Angela Gheorghiu, şi anume pe 1 decembrie 2017, însă aceasta a comunicat Primăriei că „nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut să ducă la interpretări nepotrivite.”

    Ulterior a declarat: „eram în punctul în care toată ceremonia ar fi fost doar un exerciţiu de imagine pentru un politician. Soluţia care s-a găsit, de a fi [eu] înlocuită peste noapte cu alte şase personalităţi doar pentru ca spectacolul să continue, a demonstrat că temerile mele erau îndreptăţite”.

    Ţinând cont de cele de mai sus, episodul de la Arena Naţională cu Simona Halep şi Gabriala firea arată un pic altfel… Dacă îl mai revezi, vei găsi o explicaţie mai bună a atitudinilor corporale ale Simonei Halep în lumina celor de mai sus…

  • Victor Manta: (14-6-2018 la 00:14)

    @Alexandru

    > Digisport.ro, citând Libertatea, relatează că Simona Halep „nu şi-a dorit să iasă pe gazon alături de Primarul General (…)”.

    Libertatea ne vine cu o relatare care sună fantezist, fără să precizeze de unde a scos-o, Digisport o reia citând Libertatea, după care Realitatea.Net şi altele o reiau, precizând ca sursă Digisport. That’s how it goes and Everybody knows…

    Oare cine ar fi trebuit să-i înmâneze Simonei cheile oraşului, dacă nu Firea, Primarul Bucureştiului? Să fi fost aruncată cheia dintr-o dronă direct la picioarele Simonei, cu riscul să-i cadă în cap, sau în afara stadionului? Şi nu tot Firea, şi nu drona, ar fi trebuit să spune câteva cuvinte de laudă şi apreciere, ceea ce Firea a şi făcut, foarte pe scurt?

    > Deci pe Simona Halep a pus-o intr-o situatie jenanta în primul rând Firea.

    Aceasta este o concluzie cel puţin stranie, când ştim că huiduielile au venit de la o minoritate reprezentând gruparea #Resist. Nu văd că i-ai condamna răspicat pentru perturbarea cu scopuri politice a unui mare eveniment, de celebrare a succesului unei sportive românce, ci încerci să le diluezi vina incontestabilă a „rezistenţilor” huligani şi manipulatori…

    > G. Firea a mai încercat să profite de gloria unei celebrităţi, soprana (…)

    Încă o încercare disperată de a da în Firea pentru a abate atenţia de la „rezistenţi”, doar că web-ul e plin de tot felul de lucruri, tot atât de puţin verificabile ca şi relatarea de la Libertatea. Un exemplu asemănător (titlu): „Soprana XYZ (numele modificat de vm) a primit 150.000 de euro pentru o cântare din partea Primăriei București și i-a cerut Gabrielei Firea să intervină la ANAF pentru ea”. Allez savoir…

    > Ţinând cont de cele de mai sus, episodul de la Arena Naţională cu Simona Halep şi Gabriala firea arată un pic altfel…

    Iar ţinând cont de relatarea de mai sus de pe stripsurse.ro, „lanţul slăbiciunilor” oare în ce fel mai arată?

  • Alexandru Leibovici: (15-6-2018 la 22:24)

    De pe pagina Facebook a Angelei Gheorghiu [alias „Soprana XYZ”] (12 iunie 2018) – v. aici.

    Angela Gheorghiu, June 12, 2018 at 11:27am

    Îmi pare rău că Primarul General al Bucureștiului a ales să răspundă mesajului meu cu o serie de inexactități și insinuări, ba chiar cu acuzații foarte grave, doar pentru că am curaj să spun lucrurilor pe nume.

    Am anunțat înainte de data de 1 Decembrie că nu mai pot participa la ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București din motive personale. Nu am vrut atunci să intru în detalii, dar am comunicat Primăriei că nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut să ducă la interpretări nepotrivite. Nu am fost informată că decizia de a primi acest titlu se putea lua în absența consultării mele.

    Motivele specifice pe care le-am avut pentru a nu da curs invitației din decembrie le-am expus deja. Eram în punctul în care toată ceremonia ar fi fost doar un exercițiu de imagine pentru un politician. Soluția care s-a găsit, de a fi înlocuită peste noapte cu alte șase personalități doar pentru ca spectacolul să continue, a demonstrat că temerile mele erau îndreptățite.

    Am susținut, într-adevăr, un concert în Piața Constituției, în anul 2017, la invitația și contractată fiind de Primăria Bucureștiului. Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureșteni și pentru iubitorii de muzică din toată țara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română), dar și faptul că în seara aceea s-a cântat muzică de operă, în Piața Constituției, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat să cânt. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmațiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale și total lipsite de eleganță.

    Deși nu trebuie să mă justific în vreun fel, precizez că am susținut de-a lungul vremii numeroase concerte pro bono, la care nu am cerut și nu am primit bani, concerte pentru cauze nobile, care meritau susținerea mea. Am făcut asta și pentru că îmi doresc și caut să întâlnesc publicul roman de câte ori am ocazia. De pe urma concertului umanitar pentru victimele de la Colectiv, jumătate din banii pe care i-am strâns sunt încă dați dispăruți, deși înțeleg că între timp a fost câștigat inclusiv un proces.

    Datorii la statul român nu am. Întâmplarea face că am primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am plătit, autoritățile respective anunțându-mă că au greșit calculele. Sigur, am tot povestit despre pățania mea, pentru că mi se pare scandalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plâns mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidență fiscală aici.

    De-a lungul timpului, am primit distincții peste tot în lume. Iar politicieni importanți și-au făcut timp să vină și să îmi ofere aceste distincții în orașele în care am cântat. Simplul fapt că mă văd nevoită acum să mă justific în fața unor acuzații incredibile mă fac să aplaud corul din ce în ce mai puternic al românilor care cred că așa nu se mai poate și că în România lucrurile trebuie să se schimbe. Datorăm asta, o țară normală, cu un stat drept și cu politicieni puși în slujba cetățenilor, urmașilor noștri.

    Angela Gheorghiu

  • Victor Manta: (16-6-2018 la 00:19)

    Şi încă o încercare disperată de a se abate atenţia de la huliganii „rezistenţi” de pe stadion!

    Spusele d-nei XYZ „Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureșteni și pentru iubitorii de muzică din toată țara”, legat şi de ” Afirmațiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale …” m-au condus la următoarele consideraţii:

    – A existat un onorariu pentru prestaţia muzicală a d-nei XYZ, probabil că de 150K Euro, ceea ce în sine nu este o problemă, deoarece nimeni nu este obligat să muncească gratuit

    – De banii plătiţi au profitat într-adevăr „iubitorii de muzică din toată țara”, dar i-au plătit din impozite şi amatorii de manele, şi cei de fotbal, care sunt mai mulţi…

    – Aş mai aminti poziţia consecventă de mai de demult a d-nei XYZ care a refuzat întotdeauna să cânte gratuit la festivalul Enescu (unde neplata artiştilor este o condiţie de participare). Ea s-a arătat astfel consecventă cu poziţia ei că excelenţa trebuie recompensată şi financiar.

    – Cât despre „Sigur, am tot povestit despre pățania mea, pentru că mi se pare scandalos acest comportament abuziv (al ANAF – vm), dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plâns mai mult”, aceste plângeri poate că au dus la neînţelegeri regretabile de ambele părţi.

    Constat tot cu regret că încercarea de abatere a discuţiei, menţionată de mine la început, chiar a reuşit. Drept care închei, în compensare, cu: Si-mo-na!, Si-mo-na!, Si-mo-na! şi cu aplauze, tot astfel cum am aplaudat azi în faţa TV-ului propriu la întâlnirea excelentă, desfăşurată în cadrul C.M. de Fotbal, dintre Spania şi Portugalia, acolo unde s-a aplaudat mult şi nu s-a huiduit.

    În general vorbind, se spune că cei cărora le place cu adevărat sportul şi au hobby-uri se arată mai puţin încrâncenaţi atunci când vine vorba de politică.

  • Pincu Sfartz: (16-6-2018 la 05:10)

    @ George,Alex.Victor
    Bateți apă în piuă !
    1. George.Din punct de vedere psihologic,toate popoarele se comportă la fel în condiții sociale IDENTICE. Ai căzut în capcana lui :”Noi suntem români”-fie pe plus fie pe minus ! O fi din dorința de excelență pentru poporul,căruia îi aparții? Până și criminalul-patriot Antonescu afirma: „suntem un popor de hoți !”.
    Pentru oricare manifestare există un motiv.
    Este mai bun poporul francez,ca înghite cu plăcere, (poate și din invidie ‽), caricatura lui Halep,facuta de Hebdo, in care este prezentata-strigând : „Fier vechi,fier vechi”-cu aluzia la apartenența lui Halep la poporul romanii-țigani?

    2.Alex.In toată disputa cu Victor, v-ați legat de implicațiile politico-sociale,care au dus la huiduieli.
    Eu am văzut un alt motiv, și anume momentul când toapa a spus: „Bine ai venit LA NOI ÎN ȚARĂ”, !!!???

    3.Victor. Nu Vă dați seama că sistematic luați apărarea politicii oficiale,și politicienilor fără nicio valoare demnă de luat în seamă,acum cazul Firea?
    Există vreun motiv,înafară de obișnuitele invocări ale „democrației”. „civilizației”, „librtaților”,etc., etc. ?

  • Victor Manta: (16-6-2018 la 12:23)

    @Pincu Sfartz

    > Bateți apă în piuă !

    Drăguţ din partea dv.

    > Din punct de vedere psihologic,toate popoarele se comportă la fel în condiții sociale IDENTICE.

    „Bateți apă în piuă !”

    > Până și criminalul-patriot Antonescu afirma: „suntem un popor de hoți !”.

    Aţi găsit un reper „bun”… De altfel un criminal ca el nu putea fi patriot.

    > Este mai bun poporul francez,ca înghite cu plăcere, (poate și din invidie ‽), caricatura lui Halep (…)

    Numai un număr mic de francezi citeşte această publicaţie, şi un număr infim participă la realizarea ei.

    > Eu am văzut un alt motiv, și anume momentul când toapa a spus: „Bine ai venit LA NOI ÎN ȚARĂ”, !!!???

    Trec peste limbajul dv. vexant („toapa”). Într-adevăr sportiva noastră cu renume mondial se află foarte multă vreme în străinătate, de aceea o urare de bun venit nu este neapărat nepotrivită. „LA NOI ÎN ȚARĂ” se poate înţelege şi ca „în ţara noastră, a tuturor românilor”. Ar fi putut să i-o spună şi sopranei, fără să fi fost o jignire.

    > Victor. Nu Vă dați seama că sistematic luați apărarea politicii oficiale,și politicienilor fără nicio valoare demnă de luat în seamă,acum cazul Firea?

    Când un grup de „rezistenţi” huiduie pe un stadion care o sărbătoreşte pe marea jucătoare de tenis Simona Halep, atunci spun ceea ce cred despre ceea ce s-a întâmplat.

    > Există vreun motiv,înafară de obișnuitele invocări ale „democrației”. „civilizației”, „librtaților”,etc., etc. ?

    Da, există, iar momentul adevărului şi dezvăluirilor a sosit! BREAKING NEWS! O fac pentru ca să vă înfurii tot timpul pe dv. personal, care sunteţi singura persoană din viaţa mea care mă interesează, drept care vă tot scot din „Ecouri recente”, etc., etc. …

  • Victor Manta: (14-8-2018 la 20:58)

    Meciul dintre Simona Halep şi Sloane Stephens, în finala turneului de la Montreal câştigată de sportiva din România, a fost întrerupt la un moment dat de o scandare din tribune. Simona a fost deranjată de mesajul injurios „M..e PSD” care apoi s-a repetat şi le-a cerut spectatorilor să se abţină pe viitor.

    Lidera actuală a lui WTA a spus:

    „Am un mesaj de adresat și în română, fanilor din tribune. Le mulțumesc pentru susținere, dar unii s-au comportat astăzi altfel. Vreau să le spun două cuvinte. Vă rog, data viitoare când veniți pe un teren de tenis, să respectați această încăpere. E mult prea deosebită pentru astfel de lucruri”.

    O campioană şi a bunului simţ!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Meci cu miză mare

Mi s-a relatat o situaţie care cică s-ar fi întâmplat mai de mult în Germania, dar putea foarte bine să...

Închide
54.157.61.194