• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 2 – 8 aprilie 2012
 • Vacanţă înainte de paşti de Stefan N. Maier
  Cred că vreau să spun un lucru simplu, şi anume că nu a venit primăvara doar pentru iepuri ci şi pentru vulpi, nu doar pentru păstrăvi ci şi pentru pescari, nu doar pentru râme ci şi pentru găini, nu doar pentru găini ci şi pentru gravida care pofteşte o supă de găină. În tot acest avânt către renaştere, reînviere, reînnoire, este totuşi şi timp pentru decizii bune, luate cât mai departe de presiunea mirosului de iarbă proaspătă sau chiar a societăţii care merge târându-se după legile ei arhaice şi religiile ei ipocrite.…continuare (1-4-2012 – Editorial)
 • Încrâncenări universitare transilvane de Andrea Ghita
   Reflexii asupra încrâncenărilor interetnice şi nu numai din spaţiul academic transilvan. (1-4-2012 – Cutia Pandorei)
 • Cum să evităm războiul identitar în Republica Moldova de Lilian Negura
  Atâta timp cât societatea moldovenească va fi sfâșiată de un clivaj identitar foarte complex pe care unii comentatori îl numesc criză identitară, nu va fi posibil să se asigure o modernizare coerentă a RM. Din acest considerent este important să se caute soluții pentru găsirea unui compromis rezonabil care să permită coeziunea socială în RM. Am să încerc să definesc acest clivaj identitar, să descriu într-o manieră cât mai imparțială principalele discursuri care îl generează și să schițez unele soluții. (1-4-2012 – Republica Moldova)
 • Comuniștii lui Voronin, în derută, caută sprijin la Moscova de Denis Cenusa
  Protestele Partidul Comuniştilor (PCRM) au fost sistate pentru o perioadă de timp, mai precis până pe data de 1 mai, când aceştia vor să adune zeci de mii de susţinători ai lozincelor de stânga – pensionarii, nostalgicii pentru timpurile sovietice, vorbitorii de rusă şi cei nemulţumiţi de guvernarea curentă. Mulţi dintre participanţii marşurilor din luna mai vor fi accidentali, alţii însă vor veni pentru a spijini comuniştii. (1-4-2012 – Republica Moldova)
 • Insulele Malvine/Falklands în continuare subiect de dispută după 30 de ani de la război de Petru Clej
  Luni 2 aprilie atât în Argentina cât și în Marea Britanie va fi marcată ce-a de-a 30-a aniversare a războiului dintre cele două țări din Insulele Malvine/Falklands din Atlanticul de Sud. (1-4-2012 – Extern)
 • De ce a pierdut Tzipi Livni alegerile din “Kadima”? de Eva Galambos
  De ce a câştigat generalul în rezervă Shaul Mofaz, fost ministru israelian al apărări, şefia partidului, în faţa unuia dintre cele mai populare personalităţi politice israeliene? Explicaţia nu este foarte complicată şi rezidă în actuala situaţie complexă, internă şi externă în care se găseşte Israelul. Cu războiul din Iran la orizont, cu atacurile cu rachete din fâşia Gaza , cu Egiptul în care Frăţia musulmană deţine majoritatea în parlament şi cu evenutalitatea alegerii unui preşedinte provenind din Frăţie care şi-a depus candidature (deşi mişcarea promisese că nu o va face) şi cu nici un progres în negocierile de pace israeliano-palestiniene, rezultatul era pe undeva de aşteptat (1-4-2012 – Extern)
 • O FEREASTRĂ DESCHISĂ – DIALOGUL OMULUI CU NATURA de Dorel Schor
  Marc Chagall

  Marc Chagall

  O fereastra deschisa presupune o vedere spre afara. Metaforic are si alte sensuri: perspective si sperante, orizonturi noi, sansa unor transformari, ocazii norocoase. Pentru pictori, fereastra deschisa ofera o excelenta formula de a crea compozitii pe doua planuri, exercitii si studiu pentru introspectie, pentru relatia dintre lumina din interior si din exterior… (1-4-2012 – Cultura)
 • Galeria Casa Arte şi Laura Lucia Mihalca vă invită la la expoziţia „Intersecţii” 29 martie – 4 aprilie 2012 de Irina Lucia Mihalca
  Galeria Casa Arte şi Laura Lucia Mihalca vă invită la expoziţia „Intersecţii” ~ 29 martie – 4 aprilie 2012Galeria Casa Arte, str. Popa Tatu nr. 27, interfon 07 C, BucureştiVernisajul va avea loc joi, 29 martie, orele 18-20 (1-4-2012 – Cultura)
 • Friptura de miel în variantă mexicană de Florin Predescu
  O reteta de sezon, facila si festiva in acelasi timp. sugerez un vin alb demisec. (1-4-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Viaţa morţii fără tine de Sorin Cerin
  Lasă-mi moartea să-şi trăiască viaţadeparte de tine. (1-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Învăț împăcarea de Petre Got
  Învăţ împăcarea cu pietrele,Cu pământul, cu valul ce vine,Învăţ împăcarea cu mine. (1-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • 30 decembrie 1947. Momentul prăbuşirii noastre de Ovidiu Ivancu
  În anii din urmă, pe măsura evadărilor din spaţiul mult prea închistat al României, evadări nu numai fizice, am înţeles din ce în ce mai bine în ce măsură anticomunismul trebuie să fie la noi nu numai o opţiune intelectuală, rece, ideologică, ci una imperios necesară, obligatorie, sinonimă cu ideea de modernizare a acestei ţări. Noi nu suntem în situaţia lui Italo Calvino şi a tipului de intelectual pe care el îl reprezintă, nu ne aflăm în faţa discutării comunismului prioritar din perspectiva opoziţiei lui faţă de fascism şi nici măcar prin prisma filosofiei marxiste. La noi, comunismul se află înrădăcinat în atitudinile care ne definesc astăzi, în gesturile mărunte de zi cu zi, în fiecare aspect al existenţei noastre cotidiene şi, mai ales, în felul în care ne percepem pe noi înşine. (1-4-2012 – SPUNE)
 • Cum am început “să mă dau mare” de Teodor Burghelea
  Scolar fiind, dupa ce imi punea in ghiozdan painea cu gem sau cu margarina (pe vremea aceea ne alimentam “sanatos” nu ca acum, adica eram vegetarieni fiindca nu se prea gasea carne), mama imi spunea intotdeauna (sub privirile severe si aprobatoare ale bunicii) inainte sa ies pe usa: “Dragule, sa fii cuminte la scoala sa o asculti pe Tovarasa Diriginta si nu mai iesi in evidenta, asa, ca sa fie bine”. (1-4-2012 – SPUNE)
 • Guvernul britanic acuzat că vrea să intercepteze în masă comunicațiile pe internet de Petru Clej
  Planurile guvernului britanic de a extinde înregistrarea în masă detaliilor cu privire la comunicațiile pe internet au generat alarmă în clasa politică și în mass media.Guvernul a anunțat că intenționează să legifereze cât de curând cu putință, dar detaliile proiectului de lege nu sunt clare și deja în sânul coaliției de guvernare s-au auzit voci împotrivă. (3-4-2012 – Extern)
 • Calde salutări din Rodos! de George PETRINEANU
  Acropole si marea ca Perlanul albastruCam asa trebuie sa fi fost scrise – cu minimum de imaginatie – aproape toate vederile din concediu trimise celor apropiati. Folosindu-ma de aceasta introducere ,,rituala”, voi broda cateva ganduri pe marginea primului concediu in orasul Rodos din insula cu acelasi nume. (1-4-2012 – Impresii de calatorie)
 • “Around the Bay Road Race” – cea mai veche competiție de alergat din America de Nord de Cristina Dobrin
  În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, orașul Hamilton (Ontario, Canada) este gazda unui eveniment binecunoscut alergătorilor de cursă lungă din întreaga lume “Around the Bay Road Race”.Ziarul local “Herald Newspaper” și proprietarul magazinului de trabucuri “Billy” Carroll au înființat și sponsorizat prima cursă “Around the Bay Road Race” în ziua de Crăciun a anului 1894. În prezent este cea mai veche competiție de acest gen din America de Nord, mai veche decât Maratonul din Boston, care s-a născut la trei ani după aceasta. (1-4-2012 – Sanatate)
 • Mein Vater war ein Wandersmann (3) de Florin Predescu
  Cateva zile intr-un nou oras, un alt poem, o alta primavara. (1-4-2012 – Impresii de calatorie)
 • dumnezeu a greşit dar eu nu mă supăr de Adrian Suciu
  gustul acela de copilăriepe bune s-a tot rărit pînă nu l-am mai găsit nicăieri. (1-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Întoarcere din trecut de Dan DAVID
  Nu mai zâmbești privindu-mă,Nu-ți mai treci, cochetă, degetele prin păr. (1-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Today I have a dog de Joe King
  Today I have a dogAnd he’s my best friendHe loves meJust for who I am (1-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Making Cultural Exchange Sweet de Natalie Montanaro
  For over thirty years, Italian Easter Bread has been my traditional gift of sharing the celebration of the holiday with friends and family alike in the U.S. Now, as a Peace Corps volunteer, I remember how good it felt to work the dough and to talk with my grandma who always put so much care into the process of readying these for the tables of others. (1-4-2012 – Dialog Intercultural)
 • Duo Paradise – grație, forță, poezie… de Editori ACUM
  Poezia extremă a corpului omenesc (1-4-2012 – TV.ACUM)
 • Tribul Toulambis – Papua Noua Guinee de Editori ACUM
  Întâlnirea tribului Toulambis (Papua Noua Guinee) cu antropologistul Jean Pierre Dutilleux (3-4-2012 – TV.ACUM)
 • Expoziţia de pictură a artistei Alma Redlinger de Editori ACUM
  Expoziţia de pictură a artistei Alma Redlinger (5-4-2012 – TV.ACUM)
 • VINE PRIMĂVARA! de Natalie Schor
  (1-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Teodor Burghelea
  (2-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Eduard Mattes
  (3-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Natalie Montanaro
  (4-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Radu Serban
  (7-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Claudia Cioca
  (5-4-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  44.212.99.208