• ACUM.TV
 • Decembrie 2016
 • Plouă… de Dorel Schor
  Miercuri seara, imediat după programul de ştiri de la televizor, Matilda Gurnişt simţi că în apartament e cam răcoare şi se hotărî să scoată plapuma de puf spre folosinţă. Numai că, după atâtea luni cât aşteptase înghesuită într-un compartiment al şifonierului, plapuma avea un miros de „stătut”, prinsese iz de naftalină şi de dracu’ mai ştie ce……continuare (27-12-2016 – Umor)
 • Sfarsit de Advent in Sibiu. Colinda pentru Gyuri Pascu de Florin Predescu
  Sarbatori Fericite ! (24-12-2016 – Ei vor face o diferenta)
 • Făt Frumos şi Fecioara cu Părul de Aur de Dorel Schor
  Mai zilele trecute l-am întâlnit pe Făt Frumos. Arăta ca întotdeauna bine, era prezentabil, proaspăt bărbierit şi mirosea after shave de calitate. Părea însă uşor blazat şi lipsit de entuziasmul de altădată… Ne-am aşezat la una din acele măsuţe cu vedere la stradă… (23-12-2016 – Umor)
 • „La Peregrinación” (F. Luna – A. Ramírez), Nana Mouskouri de Editori ACUM
  „La Peregrinación” (F. Luna – A. Ramírez), Nana Mouskouri (22-12-2016 – TV.ACUM)
 • Drone şi tigri de Editori ACUM
  Drone şi tigri (18-12-2016 – TV.ACUM)
 • Dornic de noutăţi de Dorel Schor
  În urmă cu aproximativ cincisprezece ani, un fost vecin, unul Iancu, contabil autorizat, a adormit în timp ce se uită la emisiunea de ştiri de la televizor. Era un sfârşit de săptămâna, a două zi era liber, aşa că nu l-au deranjat, l-au lăsat să se odihnească. Numai că el a continuat să doarmă şi a două zi şi după aia… (12-12-2016 – Umor)
 • Advent. A doua lumină de Florin Predescu
  Restituiri. Inainte de orice sarbatoare ne gandim la daruire si la ceilalti. Aceasta e cheia oricarei conditii existentiale. face mai mult decat a imbraca o camasa Armani (12-12-2016 – Seminte pentru viitor)
 • Un nimic esențial de George Petrineanu
  Maimuța s-a dat jos pe pământul gol.Un minut. (11-12-2016 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Omul de stâncă de Boris Marian
  Un om visa să fie iubit, a așteptat trei secole, / s-a transformat într-o stâncă, la el veneau păstorii / să-și cânte aleanul, oile erau vrăjite, cândva / erau doamne de curte… (6-12-2016 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Advent de Florin Predescu
  Sfântul Nicolae este protectorul şcolii şi al copiilor. Prefigurarea lui Santa Claus (6-12-2016 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Sfaturi pentru începători de Dorel Schor
  Eliahu şi Iuliana Iliescu pleacă în Anglia… Ca turişti, bineînţeles. De ce tocmai acum şi de ce în Anglia? Ce importanţă are? Pericol islamic e peste tot. De copii şi de ghivecele cu plante o să aibe grijă Amalia… (5-12-2016 – Umor)
 • De necrezut ! de Dorel Schor
  Luni dimineaţa, în jurul orei zece, doamna Gurnişt îi relată vecinei sale, madam Brodiciche care se întorcea de la cumpărături: – N-ai să mă crezi, dar Leopold mai stă la ora asta în pat! – E bolnav? se interesă amabilă madam Brodiciche. – Nu are nici pe dracu, preciză doamna Gurnişt. (5-12-2016 – Umor)
 • De Ziua României, o zi la condiționalul optativ de Florin Predescu
  Un gând bun şi împliniri, României ! (1-12-2016 – Perspective spirituale)
 • Cum vrea Dragnea să-și ia revanșa. Și despre subordonarea viitorului premier de Sabina Fati
  Odată cu noua propunere făcută de PSD pentru funcția de premier, liderul PSD, Liviu Dragnea, a sugerat și care este cadrul strategic pe care și-l propune pentru viitor. Șeful social-democraților pune astfel sub semnul revanșei ceea ce va urma… (28-12-2016 – Romania)
 • Se caută pretexte pentru suspendarea președintelui. De ce se teme Dragnea de Iohannis? de Sabina Fati
  Preşedintele Iohannis a refuzat candidatura pentru postul de prim-ministru propusă de coaliţia Partidul Social-democrat şi ALDE, solicitându-le o nouă propunere. PSD și ALDE caută argumente pentru a demonstra că președintele Klaus Iohannis n-ar fi fost îndreptățit să respingă propunerea de premier făcută de noua majoritate parlamentară. Șeful statului nu a dat niciun fel de explicații atunci când a spus că „a cântărit cu grijă argumentele pro și contra”… (27-12-2016 – Romania)
 • Achiziții, alianțe și competiție pe piața energetică globală: posibile implicații geopolitice de Florian Dumitru Soporan
  În contextul impactului pe care tranziția care însoțește schimbarea puterii executive în Statele Unite și permanența amenințării teroriste domină atenția opiniei publice, evenimente nu mai puțin interesante și cu un impact greu de evaluat în succesiunea lor imediată au loc în zona economică, mai ales în complicatul joc de interese care guvernează industria petrolieră… (22-12-2016 – Economic)
 • Exercițiu de memorie: La București, de Paște, acum zece ani de Vladimir Tismăneanu
  În memoria lui Constantin Ticu Dumitrescu (1928-2008), luptător exemplar pentru adevăr, democrație și libertate… Amintirile pot fi adeseori incomode. Luminează prea multe schelete din dulap, sunt prea mulți cei care nu au niciun interes „să răscolim trecutul”. În anii din urmă, m-am cam obișnuit cu aceste false argumente. Le consider inconsistente tocmai pentru că înțeleg care le sunt resorturile, cine se ferește de trecut și de ce… (19-12-2016 – Marturii)
 • Colegiul Electoral american în faţă validării alegerii lui Donald Trump de Valeriu Sela
  Astăzi, ultima şansă a celor care încă mai speră că Donald Trump nu va ajunge preşedintele Statelor Unite, votul celor 538 de electori. Care este procedura? O relatare a corespondentului Europei Libere la Washington. Miza este că 37 de electori republicani să-şi modifice opţiunea şi să voteze împotriva lui Trump… (19-12-2016 – Extern)
 • Occidentul în fața propagandei putiniste de Dan Alexe
  În luna noiembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care cere instituțiilor UE să ia măsuri pentru a lupta împotriva influenței crescânde a propagandei rusești. Care au fost rezultatele? (19-12-2016 – Extern)
 • 2016 se încheie – 2016 continuă de Traian Ungureanu
  Valul generat de mutațiile seismice înregistrate în Marea Britanie și Statele Unite (Brexit + Trump) a produs rapid consecințe în cele mai diverse spații. A apărut, chiar, impresia că națiuni și societăți de tot felul așteptau demult ocazia și s-au pus în mișcare de îndată ce aceasta a apărut… (12-12-2016 – )
 •  
  44.220.44.148