• ACUM.TV
 • Septembrie 2015
 • Ca să vezi… de Dorel Schor
  În ultima vreme, aşa cam de o jumătate de an, Şimon Şeinerovici şi-a făcut un obicei tâmpit. Apare la mine în fiecare zi, către seară, la ora când îmi beau cafeluţa şi intenţionez să citesc ziarul. Se consideră de-al casei, ia loc în fotoliu şi caută sămânţă de vorbă……continuare (30-9-2015 – Umor)
 • Haz de necaz (ziceri) de Dorel Schor
  Ca să faci haz de necaz trebuie să le ai pe amândouă. // Unii au ieşit din maimuţă mai devreme, alţii mai târziu şi mai sunt unii care încă nu au ieşit. // Musafirul stă puţin, dar vede multe. // Cine curăţă riscă să se murdărească… (30-9-2015 – Umor)
 • Fotbal, o generaţie de trişori de Victor Manta
  Am fost adus brusc la realitate de un amic de-al meu din tinereţe. Acesta mi-a relatat într-un e-mail că lucrurile de atunci nu au fost tocmai curate. În consecinţă am consultat Internetul şi am aflat că în realitate ele au fost destul de murdare, drept care rămăşiţele de entusiasm ale vremii s-au evaporat cu repeziciune… (29-9-2015 – Sport)
 • Icre de scrumbie de Dorel Schor
  Nu de mult, într-o dimineaţă, Menaşe l-a ajutat pe unul Benedict, care stătea neputincios pe marginea drumului pentru că i se descărcase bateria. Deşi se grăbea şi cu toate că nu-l cunoştea nici măcar din vedere pe individ, Menaşe a oprit, a deschis capota automobilului şi l-a „încărcat” pe respectivul. Mai târziu s-a adeverit că gestul fusese… (15-9-2015 – Umor)
 • Pagini dintr-un jurnal neterminat. Zi de toamnă de Florin Predescu
  Amintirea primei zile de şcoală… (14-9-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Prezentări remarcabile de artă, cultură şi ştiinţă românească la ARA 2015 de Ileana Costea
  Al 39-lea Congres anual al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, Frascati, Italia, 28-31 iulie, 2015… (14-9-2015 – Ei vor face o diferenta)
 • În interiorul ouălor Fabergé de Editori ACUM
  În interiorul ouălor Fabergé (13-9-2015 – TV.ACUM)
 • O istorie cu covrigi de Dorel Schor
  Pe vremea când Boris Israelovici Glazpapir era tânăr, frumos şi nici nu bănuia că va fi numit şef de sindicat, făcea curte unei fete simpatice şi brunete, de familie bună şi cu origine sănătoasă. S-a întâmplat însă că vara şi chiar toamna au trecut, s-a făcut, cum se spune, al dracului de frig… (8-9-2015 – Umor)
 • Fondul sonor (ziceri) de Dorel Schor
  Un specialist nu trebuie să fie expert, dar un expert e musai să fie specialist. // Ics e leneş şi mincinos, spre deosebire de Zet care e şi beţiv… // Caracterizare: poet pe dinafară, prozator pe dinăuntru. // Fondul sonor cel mai greu de obţinut e liniştea… (8-9-2015 – Umor)
 • O lucrare fundamentală de istorie a Holocaustului în Basarabia de Victor Eskenasy
  Zilele acestea a intrat în circuitul comercial – şi poate fi procurată între altele pe site-ul companiei Amazon – o importantă carte de istorie pentru lumea basarabeană şi românească, rod al unor îndelungate cercetări în arhive. „Ghetto-ul din Chişinău 1941-1942… (30-9-2015 – Istorie si actualitate)
 • Putin şi Obama de Editori ACUM
  Putin şi Obama (29-9-2015 – TV.ACUM)
 • Despre (de)căderea presei în România: la ce mai foloseşte TvR de Sabina Fati
  Conducerea televiziunii publice din România urmează să fie înlocuită după ce Parlamentul i-a respins un raport de activitate, în timp ce directorul TVR se plînge, pe de altă parte, de tentative de cenzură din partea puterii… (28-9-2015 – Romania)
 • „Ce trebuie să urmărim în discursul lui Vladimir Putin la Naţiunile Unite” de Lucian Ştefănescu
  Când preşedintele rus Vladimir Putin va urca la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite în 28 septembrie, el nu va avea nevoie să-şi scoată un pantof ca să bată cu el în masă, cum a făcut predecesorul său sovietic Nikita Hruşciov, acum 55 de ani… (28-9-2015 – Extern)
 • Tânăr, În Utopia Magna (14) – Tirania presiunilor venite din toate direcţiile; va învinge viforniţa? de Nicolae Gogoneaţă
  După euforia începutului prieteniei mele cu Cecilia, a trebuit să facem faţă unor împrejurări pe care nu le mai puteam ignora. Întâlnirile noastre prelungite şi absenţele ei de acasă la sfârşitul săptămânii au fost urmate de un lanţ de neplăceri pentru Cecilia (cărora, credeam eu, ea le conferea proporţii exagerate)… (24-9-2015 – Marturii)
 • Ucraina: „Noi încercăm să-i convingem pe oameni să verifice informaţia…” de Valentina Basiul
  Unul din fondatorii portalului ucrainean StopFake.org (Opriţi minciuna), Ruslan Deinicenko, a povestit cum jurnaliştii ucraineni contracarează falsurile din presa rusă. În ce constă propagandă rusă, când este vorba de criza din Ucraina, cum se verifică faptele şi se luptă cu dezinformarea – sunt câteva dintre preocupările celor care au creat portalul ucrainean stopfake.org… (17-9-2015 – Ucraina)
 • Ucraina – evenimentele curente (8 – 17 septembrie 2015) de Editor Politica Externa
  Kievul a impus împotriva principalei companii aeriene din Rusia, Aeroflot, sancţiuni sub formă de restricţii şi rezilierea parţială sau totala a dreptului de tranzit a resurselor, transporturilor şi zborurilor pe teritoriul Ucrainei. Ucraina a interzis deja zborurile spre Crimeea pentru toate liniile aeriene ruse, interdictie care insa este încalcata de Rusia… (17-9-2015 – Ucraina)
 • Viaţa bate câmpii de Neculai Constantin Munteanu
  Felul în care primarul Sorin Oprescu a căzut în capcană este un caz-şcoală. S-a râs, se râde şi se va râde multă vreme de caraghioslâcul unei posibile ieşiri din scenă a primarului Bucureştiului, Sorin Oprescu. Care aduce bine cu un film cu proşti. Cu un zbenghi de un comic homeric. Nimic mai ridicol ca faptul… (16-9-2015 – Intern)
 • Tânăr, În Utopia Magna (13) – Am început practica pedagogică; plan de muncă amănunţit … de Nicolae Gogoneaţă
  Imediat după vacanţa de iarnă, a trebuit să conduc un seminar în cadrul „practicii pedagogice” din şcoală, iar acest seminar s-a întâmplat să fie programat chiar la grupa din care face parte Cecilia. La ora respectivă, m-am trezit cu o asistentă deosebită… (15-9-2015 – Marturii)
 • Între demagogie şi adevăr (opinii ale unui evreu-român canadian) de Herman Victorov
  Materialul se referă la recenta lege 217/2015, precum şi la negaţionistul şi antisemitul montrealez, Marius Fincă. (13-9-2015 – Marturii)
 • În loc de poem pentru un 9/11 de Florin Predescu
  9/11 – In Memoriam ! (11-9-2015 – SPUNE)
 • Germania întunecată, Europa întunecată… de William Totok
  Problema refugiaţilor şi lipsa de solidaritate a Europei răsăritene.De peste zece ani, Ungaria, ţările baltice, Polonia, Cehia şi Slovacia sînt membre ale Uniunii Europene. S-au alăturat unei comunităţi a valorilor care le-a sprijinit cu sume imense pentru a-şi ridica standardele de viaţă şi pentru a-şi reface infrastructura… (9-9-2015 – Reportaj)
 • André Rieu – Ave Maria de Editori ACUM
  André Rieu – Ave Maria (4-9-2015 – TV.ACUM)
 • Tânăr, În Utopia Magna (12) – Combativitate necruţătoare de Nicolae Gogoneaţă
  Rezultatele dezbaterilor ample din seminarii au avut – în cazul grupei noastre – şi urmări neaşteptate: „recolta” absolvenţilor acestei şcoli se contura acum a fi mai mică decât cea scontată. Cei mai mulţi din grupă am fost colegi de facultate, dar sunt printre noi şi doi cursanţi veniţi de la alte specialităţi; s-a considerat… (3-9-2015 – Marturii)
 •  
  44.211.117.197