• ACUM.TV
 • Editia 24 februarie – 2 martie 2013
 • Tocmeli şi escamotări ale legislaţiei anti-discriminare în România de Rodica Grindea
  Cel de al doilea scandal, poate de mai mici proporţii – „asigurate” şi de tendinţele de minimalizare ale autorităţilor româneşti de resort – a fost incidentul din săptămâna trecută, cu prilejul unui eveniment cultural al organizaţiei non-guvernamentale „Accept”, la Muzeul Ţăranului Român. De acest al doilea scandal de-a dreptul simptomatic vom încerca să ne ocupăm în cele ce urmează.…continuare (24-2-2013 – Jurnalism, Comunicare)
 • Coborârea în sine de Dan DAVID
  Coborârea în sine.E tot mai întuneric în jur.Nu mai e nimeni. (24-2-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Iluzia înfrântă a timpului… (I) de Dora Gruia
  Nu te mai comporta de parcă ţi-ai lua rămas bun de la toţi şi de la toate. Cu mine, să ştii că nu-ţi merge! Înainte de orice, ai să-ţi iei nepotul peferat şi ai să vii la mine, în primăvară. Nimic nu se sfârşeşte când vrei tu şi cum vrei tu!… (24-2-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Negarea Holocaustului sub cupola Academiei Române de Liviu Beris
  La 14 februarie, în Aula mare a Academiei Române, în prezenţa conducerii acestui for, cu prilejul unei lansări de carte, prof. Vladimir Iliescu, Universitatea din Aachen (Germania), a afirmat: „În România au fost persecuţii împotriva evreilor…. 100 până la 120.000 de evrei au murit, dar nu a fost Holocaust… (21-2-2013 – Jurnalism, Comunicare)
 • Negaţionism în Aula Academiei: Scrisoare deschisă către dl. Ionel Haiduc, Preşedintele Academiei Române de Peter Manu
  Săptămână trecută, în cadrul unei festivităţi organizate de Academia Romană, dl. Vladimir Iliescu („prof. dr. phil., dr. h.c. mult.”) a afirmat că Holocaustul din România este o minciună. Discursul d-lui Iliescu a fost primit cu aplauze de audienţă… (21-2-2013 – Jurnalism, Comunicare)
 • La coafor de George PETRINEANU
  Doamna Rozmari, doamnă cu studii – pune cratime cîte trebuie, nu exagerează cu mulţi „i” la sfîrşit sau cu „decît” – zboară de Paşti în oraşul natal. Nu zboară, vorba vine, ia avionul. La cei 50 trecuţi, cu bugetul cam subţire, s-a programat la Doamna Flori, coafeza ei de-o viaţă. (24-2-2013 – humor)
 • Capriciu nupţial de Florin Predescu
  O traducere a unei supe italiene: minestra maritata, în engleză wedding soup (supă de nuntă) a creat idea că aceasta este destinată unei celebrări nupţiale. De fapt e vorba de căsătoria (măritişul) ingredientelor în supă (25-2-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Cum să ducem o viaţă sănătosă, de dr. Paulo Ubiratan de Editori ACUM
  Doctorul Paulo Ubiratan (zis şi Bulă) de la Spitalul Porto Alegre (nu vă grăbiţi să-l găsiţi pe hartă…), într-un interviu acordat televiziunii locale a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna … (24-2-2013 – humor)
 • Teroarea oraşului de Sorin Paliga
  După publicarea articolului despre reforma administrativă, mai exact despre lipsa reformei administrative, mi s-au pus cîteva întrebări, mi s-au cerut nişte precizări, am convenit că am folosit incorect termenul „disfuncţie”, era vorba – de fapt – despre cauze ori despre probleme care pot genera disfuncţii. Articolul cu pricina a fost mult discutat, chiar (foarte) recent, zilele trecute… (24-2-2013 – Social)
 • O premieră universitară: studii israeliene la Bucureşti de Liliana Popescu si Liviu Rotman
  ”S-a născut un bebeluş” s-a spus în deschiderea conferinţei, cu referire la Centrul de Studii Israelien, care a fost lansat odată cu această conferinţă, organizată de SNSPA din Bucureşti, intitulată ”Contemporary Issues in Israeli Politics and Society”. (24-2-2013 – Seminte pentru viitor)
 • UDMR- miza reală a scandalului steagului secuiesc de Eva Galambos
  Care sunt motivele reale ale lu[ărilor de poziţie şi declaraţiilor Budapestei, legate de arborarea steagului secuiesc. (24-2-2013 – Polemica)
 • Jurnal indian (IV) de Ovidiu Ivancu
  Avem o discuţie realmente incitantă cu proprietarul Guest House-ului. India văzută de el e chiar mai deprimantă decât India mea (iar eu sunt, deja, considerat un ultra-cinic atunci când e vorba despre ţara aceasta). Lângă el se află o tânără daneză, V., care îşi face iluzii în legătură cu un posibil mariaj. V. a început să călătorească cu un an în urmă în jurul mapamondului şi s-a oprit în India, unde, zice şi (mai grav!) crede ea, şi-a găsit… adevărata dragoste. Cât despre indian, el e deja un om matur şi rutinat care are cu totul şi cu totul alte gânduri decât acelea legate de întemeierea unei familii. Mergem în camerele noastre pe la 4 dimineaţa, complet bulversaţi. Tot ceea ce încercaserăm să interpretăm în cheie optimistă fusese imediat deconstruit de interlocutorul nostru; ceea ce rămâne e un gust amar, imposibil de înlocuit. Poate doar un somn bun mai ajută la ceva… deşi, pare insuficient. (24-2-2013 – Impresii de calatorie)
 • Mama de Pincu Sfartz
  Când încerc să-m aduc aminte de chipul mamei, nu reuşesc decât să-mi imaginez un chip de pe o fotografie, dar când mă gândesc la mama mea, sunt cuprins de o senzaţie greu de exprimat, un fel de ”strângere de inimă”, care îmi cuprinde tot corpul, ca un văl călduros, de regret. (24-2-2013 – Marturii)
 • Sonet cu îngeri de Florin Predescu
  Februarie se apropie de sfarsit. Nu insa si iarna cea lunga… (24-2-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Insemnari pe un iPhone. Doctorul, Maria Sa de Florin Predescu
  In ultimele zile am decis sa dedic cateva pagini catorva persoane dragi din viata mea, intr-un serial Cartea cu ingeri ! (24-2-2013 – Cai Spre Noi Insine)
 • Mor Karbasi, Koby Israelite: Blues from elsewhere de George PETRINEANU
  Mor Karbasi, Koby Israelite: Blues from elsewhere (22-2-2013 – TV.ACUM)
 • Cum depinde capacitatea de a economisi de limba vorbită de Editori ACUM
  Cum depinde capacitatea de a economisi de limba vorbită (25-2-2013 – TV.ACUM)
 •  
  3.238.121.7