• ACUM.TV
 • Editia 14 – 20 aprilie 2013
 • În producţie de Pincu Sfartz
  După ce am predat toate secţiile la care am fost diriginte de şantier şi după pornirea Combinatului de Cauciuc mi s-au extins atribuţiile, astfel că pe lângă producerea frigului eram responsabil şi cu alimentarea cu abur tehnologic, cu aer comprimat, cu gaz inert şi azot tehnologic, apă de răcire şi de incendiu……continuare (14-4-2013 – Mentalitate)
 • „Eticheta de preţ”… are un preţ de Rodica Grindea
  Cartea, considerată de către sistemul israelian de securitate drept „sursă a activităţilor „tag mehir” (etichetă de preţ) a determinat, după cum spuneam, arestarea rabinilor Shapira şi Elitzur la izbucnirea afacerii, ca şi sistarea, în prezent, a virării de fonduri ieshivei pe care o conduceau… (14-4-2013 – Polemica)
 • Dumnezeu le numără şi le întoarce de Dan DAVID
  Vezi, Dumnezeu nu uită: le numără şi le întoarce!” (14-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • O altfel de musaca de Florin Predescu
  O variantă de musaca într-o formulare proprie. (14-4-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Decalogul profanului de Mircea Poeana
  1. Când te rogi să nu o faci de FRICĂ.2. Când te rogi să nu CERI. (14-4-2013 – Cai Spre Noi Insine)
 • Cenaclu culinar. Un ghiveci, gen Ratatouille de Florin Predescu
  La invitaţia noastră primesc apeluri şi reţete, încercări culinare şi din partea celor ce au ca pasiune arta culinară, făra a lucra într-un restaurant . (14-4-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Autocrat sau iacobin: ţarul Ivan cel Groaznic şi epoca sa (IV): anii Paradisului Regăsit de Florian Dumitru Soporan
  Perioada regenţei prin care începuse domnia nominală a lui Ivan al IV-lea lua sfârşit la fel de abrupt precum începuse, cu o revenire aproape geometrică la punctul de început, prin revenirea la putere a familiei Glinski… (14-4-2013 – Istorie si actualitate)
 • Romii au discutat despre evenimentele tragice ale Holocaustului in Tiraspol de Natalia Ghilascu
  Pentru prima dată au fost proiectate două filme documentare, ”Lacrimi ţigăneşti” şi ”Izgonirea din Basarabia”, care relatează despre traseul deportărilor romilor şi evreilor în Transnistria, în perioada celui de-al doilea război mondial… (14-4-2013 – Republica Moldova)
 • Jurnal indian (X) de Ovidiu Ivancu
  E, desigur, în asta ceva periculos: e greu să rămâi lucid şi organizat în mijlocul acestui Babilon care are, indiscutabil, fascinaţia lui. În India, în cele din urmă, totul se rezolvă. Câteodată, am senzaţia că nu trebuie să fac altceva decât să aştept ca lucrurile să se rezolve de la sine. Or, asta e extrem de periculos. Am cunoscut non-indieni pe care această încredere în capacitatea Universului de a conspira în favoarea lor i-a transformat, lent, dar mă tem că şi ireversibil, în oameni fără direcţie, fără puncte cardinale. Ei văd în asta un soi de iluminare de sorginte spirituală şi e chiar trist să îi vezi cum, zi de zi, îşi pierd capacitatea de a-şi organiza propria viaţă, de a fi riguroşi, de a-şi duce proiectele până la capăt. Toţi oamenii aceştia, atât de bucuroşi la gândul că se află într-un spaţiu în care îşi pot delega orice tip de responsabilitate, nu sunt de fapt decât nişte biete vietăţi prinse într-o ingenioasă pânză de păianjen numită India. (14-4-2013 – Impresii de calatorie)
 • Însemnări pe un iPhone. Carte către tata de Florin Predescu
  Gânduri de primăvară… (7-4-2013 – Cai Spre Noi Insine)
 •  
  44.212.99.208