• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 2 – 8 ianuarie 2012
 • Ce aşteptăm de la 2012? de Stefan N. Maier
  Ştim câte ceva deja despre 2012, altele le presupunem doar. Majoritatea celor pe care le ştim au un NU în faţă.NU vom întineri. Dar, pe de altă parte, deşi nu se poate aplica o veşnicie, cea mai eficace metodă de supravieţuire este îmbătrânirea .NU vom avea mai mult creier. Dar, pe de altă parte, putem crea conexiuni mai utile între celulele neuronale de care dispunem, prin obiceiuri sănătoase, o atitudine pozitivă, învăţare, spunând ceea ce gândim.NU ne vom îmbogăţi peste noapte. Dar, pe de altă parte, nici nu vom sărăci peste noapte. Trebuie să-i păzim de rele pe cei dragi pentru asta. Aurul şi argintul conteaza mult mai puţin.…continuare (1-1-2012 – Editorial)
 • Extrema dreaptă românească își arată chipul hidos de Petru Clej
  Acum câteva zile presa a anunțat că liderul Mișcării Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a depus la tribunal solicitarea de înregistrare a Partidului Naționalist (PN), înaintând 30000 de semnături de adeziune. PN dorește să candideze în alegerile parlamentare din 2012 și se dorește brațul politic al organizației neo-legionare Noua Dreaptă. (1-1-2012 – Intern)
 • După 18 ani de la omorul unui tânăr de culoare ucigașii sunt trimiși la închisoare de Petru Clej
  Doi bărbați au fost condamnați la pedepse lungi de închisoare pentru omorul acum mai bine de 18 ani a unui tânăr de culoare în sudul Londrei.Uciderea lui Stephen Lawrence în 1993 a rămas ne-elucidată timp de apoape două decenii și a generat acuzații de rasism instituționalizat împotriva poliției. (5-1-2012 – Extern)
 • Moldova nu se mai poate lălăi în vidul constituțional actual de Petru Clej
  Mai sunt două săptămâni până la data viitorului scrutin prezidențial, îi îndemn pe domnii Filat, Lupu, Ghimpu și Voronin să lase chiolhanurile și vilegiaturile la o parte și să se înțeleagă asupra unui candidat pentru binele țării. Dacă nu le vine nicio idee, le repet sugestia făcută recent într-un articol: fostul premier din 1999, Ion Sturza. (1-1-2012 – Republica Moldova)
 • Moldova “pe radarul” Uniunii Europene de Denis Cenusa
  Chiar dacă partidele parlamentare au irosit prima încercare de a alege preşedintele, rezultatul nu a supărat foarte mult partenerii europeni. Reacţia lor poate fi caracterizată drept calmă şi constructivă. Şefa diplomaţiei europene, Catherine Asthon, a salutat desfăşurarea primei faze, exprimându-şi un “interes” deosebit pentru a doua rundă, de care va depinde cum va arăta deznodământul crizei politice. (1-1-2012 – Republica Moldova)
 • Ungaria – guvernul Orbán sfidează Uniunea Europeană de Eva Galambos
  Ultimele evoluţii din Ungaria (1-1-2012 – Extern)
 • The Land of Choice sau Melancolia unei țări în dezintegrare (I) de Florin Predescu
  Ca tot turistul modest ce nu se deplaseaza cu elicopterul ori vreo limuzina de lux ies din gara Sibiu in ideea gasirii unui mijloc de transport in comun.Am uitat de neplacerile pricinuite de intarzaierea trenului, provocata de furturile de cablu de pe linia feroviara Ploiesti si ma si bucur de o promenada prin burgul de pe malul Cibinului. (1-1-2012 – Romania)
 • PANOU ORNAMENTAL – DESPRE TREI DESTINE ARTISTICE de Dorel Schor

  Panou ornamental

  Cu mai multe decenii in urma, municipalitatea din Iasi a decis modernizarea Pietii Unirii din centrul orasului. Ampla lucrare a transformat spatiul intr-un imens santier, cu firesti demolari, sapaturi, inconveniente de circuatie. Cel putin intr-un loc, a fost necesara montarea unui imens panou care sa mascheze inesteticul. Misiunea au primit-o trei artisti platici. Trei, pentru ca dimensiunile lucrarii si timpul pus la dispozitie cereau asta. Se numeau Marcel Guguianu, Corneliu Vasilescu si Lipa Natanson. (2-1-2012 – Cultura)
 • De povara întoarcerii (Lament) de Dan DAVID
  Vreau să mă trezesc, fluture după metamorfoză,Undeva în grădinile dimineților cu sclipiri violete.Cu altă față, cu alte aripi, între alte flori. (1-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Cal de noapte (Poem de Alex Gavril Bâle) de Dan DAVID
  Prin pădurea de piatrăalunecă noaptea: un cal obosit (1-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • Primul cetățean originar din România distins de Regina Marii Britanii cu titlul de “Sir” de Petru Clej
  Omul de afaceri de origine română, George Iacobescu, a fost distins de Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a cu titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, ceea ce îi dă dreptul la folosirea apelativului de “Sir” înaintea prenumelui, o premieră în ceea ce-i privește pe originarii din România. (2-1-2012 – Diaspora)
 • Sculaţi, sculați romilor; să vedeți ce n-ați văzut ! de Andrea Ghita
  „Ușchen, ușchen mo romale; Te dikhlen so na dikhlean ;O Del, o ceros phutregeas ; le romen kide mangleas; 3ean roma te gileaban ; le phurenge, le ternenge ; te tumare chavorrenge; pakiv ande tumaro kher; sastimos te mișchibo ; but godi, lacho illo; amenge barvalibo; tumenge baxtalibo ! (Sculați, sculați romilor; să vedeți ce n-ați văzut; Dumnezeu cerul a deschis; pe romi așa i-a rugat; mergeți romi și colindați; pe cei tineri și bătrâni; și pe pruncii din cămin; credință în casa voastră; sănătate, fericire; minte multă, suflet bun; nouă bogăție, vouă fericire!). (http://www.punctul.ro/articol/8287/craciunul-romilor.html!Nu cred că vreunul dintre romii care au fost mutaţi printr-o acţiune de comando a primăriei clujene, într-o dimineaţă geroasă, cu doar câteva zile înainte de Crăciunul anului 2010, să-şi fi amintit de primele cuvinte ale acestei colinzi… (1-1-2012 – Dincolo de trancaneala)
 • Decorarea primului cetăţean român de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii de Editori ACUM
  La 31 decembrie 2011, cu ocazia Anului Nou, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a conferit distincţii şi titluri onorifice unor personalităţi britanice care s-au remarcat pe parcursul anului 2011. (1-1-2012 – Comunicate de presa)
 • Pentru armeni Anul Nou este ziua darurilor de Andrea Ghita
  De o vreme încoace am privilegiul de a traduce „Monografia Oraşului liber Regal Gherla”, scrisă la cumpăna dintre secolele XIX şi XX, de Kristóf Szongott, profesor la gimnaziul armenesc din localitate – o lucrare de referinţă pentru istoria vestitului Armenopolis (Oraşul armenesc) întemeiat la sfârşitul veacului al XVII-lea de armenii ardeleni. Unul dintre volumele lucrării, întitulat Etnographia, prezintă datinile şi obiceiurile armenilor din Armenia, din Moldova şi Transilvania. Printre acestea figurează şi sărbătorirea Anului Nou, pe care v-o propun spre lectură. (1-1-2012 – Perspective spirituale)
 • Aşteptându-l pe 2012 de Paulina Eliza Duta
  Fiecare trecere într-un nou an a fost asemenea treaptei unei scări în care gândurile celor dragi m-au susţinut să trec prin viaţă. Ce-ar fi însemnat veselia şi mâncarea din seara de revelion fără această cascadă de dragoste fierbinte ? Nimic. (1-1-2012 – Cai Spre Noi Insine)
 • Anul Nou cu bine. Revelion 2012 de Florin Predescu
  De aceasta data ma opresc sa va impartasesc un meniu festiv dedicatAnului ce vine si celor dragi din jurul meu, si mai ales parintilor mei.Pastrav umplut cu orez, terina de legume cu sos de tarhon (1-1-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Suntem de Simona-Adriana Balaita
  Suntem o Cutie a Pandorei…./Colectam…adunam…asezam, prelucram in baza unui anumit tip de logica. (1-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Esenta si suflet de Simona-Adriana Balaita
  Esenta sufletului este ‘iubirea’.. ce ‘imbaiaza’ spiritul, Si astfel, spiritul ‘expira’ frumosul ..De n-ar fi soarele, umbra nu si-ar gasi rostul..Vibrand, in camp, aripi de fluture pun in miscare parfumul florilorInveselind impreuna iarba prin jocul culorilorViata inseamna miscare, transformare, traire, simtire..Ea incepe, continua si se-ntretine..Doar daca-n tot ce faci, stropesti, macar cu o farama de iubire! (1-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Centenar Wolf von Aichelburg de Florin Predescu
  Pe 3 ianuarie se împlinesc 100 de ani de la nașterea poetului si omul de cultura sibian, de origine austriaca, Wolf von Aichelburg.Poeziile sale si contributiile sale in cadrul literaturii de expresie germane din Transilvania s-ar cuveni a fi cinstite si de catre sibieni… (3-1-2012 – Medalion)
 • E nevoie de mult… de Editori ACUM
  E nevoie de mult pentru a schimba in bine ceva… (3-1-2012 – TV.ACUM)
 • Schimbare de Editori ACUM
  Nu costa mult sa schimbi in bine viata cuiva (1-1-2012 – TV.ACUM)
 • Amy Purdy la TED de Stefan N. Maier
  O fata cu picioare mai lungi decat cele cu care a inzestrat-o natura (5-1-2012 – TV.ACUM)
 • Sebastian Wernicke la TED de Editori ACUM
  Nu-ti fa griji, minuneaza-te! (8-1-2012 – TV.ACUM)
 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Matei Mircioane
  (7-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Corina Ostoia
  (6-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Cristina Dobrin
  (1-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Cosmin Danila

  (2-1-2012 – Fotografia Zilei)

 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Paulina Eliza Duta
  (3-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Natalie Montanaro
  (4-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • ÎNTÂMPINÂND NOUL AN de Christina D’oro Hooley
  (5-1-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  44.220.44.148