• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 4 iunie – 10 iunie 2012
 • Noi daco-tracii sau ridicolul care ucide de Anton Constantinescu
  „Decebalus per scorillo” este singura inscriptie referitoare la daci, gasita de arheologi, dar si aceasta, pe langa ca este scrisa cu caractere latine, mai este scrisa si…continuarepe dos!…continuare (3-6-2012 – Editorial)
 • Alegerile locale – test în mărime naturală pentru alegerile parlamentare din iarnă de Petru Clej
  Duminică 10 iunie alegătorii cu drept de vot din România, cetățeni români și cetățeni ai statelor Uniunii Europene rezidenți sau domiciliați în România, în vârstă de peste 18 ani sunt chemați la urne pentru a alege autoritățile locale.Pentru prima oară după 1990 toate funcțiile în joc, primar, consilier local, președinte al consiliului județean și consilier județean vor fi alese într-un singur tur. (3-6-2012 – Alegeri)
 • Microbuzele “în grevă” la Chişinău. Şantaj sau acţiune justificată? de Denis Cenusa
  În cazul “grevei” organizate de şoferii microbuzelor din capitala moldovenească au fost încălcate aceste reguli. Fără a înştiinţa autorităţile şi opinia publică, şoferii au hotărât unilateral să stopeze circulaţia microbuzelor pe diferite rute. Urmările au fost confruntate de pasageri şi autorităţi, care în alertă au scos în funcţiune unităţile de transport disponbile. A fost paralizată conexiunea dintre sectoarele capitalei, iar cetăţenii panicaţi au fost nevoiţi să apeleze la serviciile taximetriştilor. (3-6-2012 – Republica Moldova)
 • „Frumosul copil schilodit”… de Rodica Grindea
  Mi-au rămas în minte de decenii aceste vorbe, rostite de o fostă ilegalistă-activistă-de-partid, dintr-un cuplu de prieteni și „tovarăși de luptă” ai tatălui meu, cu câteva săptămâni înainte de a părăsi România, la începutul anilor ’80. Cu fiicele lor eram bună prietenă, și cam tot în aceeași epocă ne-am regăsit în Israel. Ca și fiicele acelei doamne (pentru mine „tanti Rozica”), începusem să ne punem întrebări de la o bucată de vreme , întrebări al căror răspuns a fost decizia noastră de a pleca în Israel. Erau vremurile sub a căror apăsare omul icnea din greu, așa cum spusese Miron Costin cronicarul, în urmă cu mai multe veacuri. Atunci am auzit-o pe „tanti Rozica” spunând: „comunismul pe care li l-am dat noi a fost un copil frumos, și la trup și la suflet, dar ăștia de azi l-au schilodit și l-au desfigurat”. Era epoca în care Adrian Păunescu isteriza amfiteatre întregi cu ditirambii la adresa „geniului Carpaților”, Ceaușescu, Victor Ponta probabil mergea la grădiniță sau cel mult la școala primară, iar Vladimir Tismăneanu, distinsul politolog și istoric al comunismului, începea în Statele Unite „marea demitizare”, desigur într-o structură conceptuală științifică, de o profunzime și o luciditate care-l separau la o distanță poate de trei ori mai mare decât Atlanticul de cugetarea bunei mele „tanti Rozica”! Totuși, la a doua reflecție, cât de mare să fie această distanță? (3-6-2012 – Istorie si actualitate)
 • De ce scriem de Gabriel Gherbaluta
  De ce scriem?Poate pentru că, transformaţi în lebede,Am amuţit ca şi ele. (3-6-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Ard focuri în jur de vasile igna
  Ard focuri în jur şi tu te ridici dogorindca fumul deasupra cărbunilor. (3-6-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Sinapse de Octombrie de corina dalu
  Stare rafinata , unduitoare atingere a cuvintelor (3-6-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Suciu de Adrian Suciu
  Prietenul nostru Suciu, care a supravieţuit zăpuşeliişi cancerului şi-a murit într-un tragic accident de trotinetăla vînătoare de carcalaci, a fost un om înţelept (3-6-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • Scrisoare deschisă Ministrului Educației, Cercetării și …. Sportului, Liviu Marian Pop de Teodor Burghelea
  Putine sunt valorile pe care „Educatia Gratuita” nu a reusit sa le rastoarne inca. Pana de curand, elevii olimpici reprezentau un varf de lance al unui sistem educational pagubos. Desi nu erau deloc reprezentativi pentru acest sistem reprezentau totusi un varf de lance ce … pleca „la export” imediat dupa absolvire. Fiindca in Romania nu prea era nevoie de ei.Astazi, pana si acest varf de lance a devinit … discutabil. Rata de promovabilitate la Bacalaureatul olimpicilor a fost modesta: 35 %. La o cercetare mai atenta… s-a observat ca cea mai mare parte a „olimpicilor” erau de fapt … sportivi de cartier de pe la niste cluburi anonime din spatele blocului. Slava Domnului ca pentru titlul de „olimpici” nu se elibereaza certificate precum cele de „revolutionari”. O tara de „revolutionari” cu certificat suntem deja, ne mai ramane doar sa devenim o tara de „olimpici revolutionari”! Iata deci care este masura reala a moralitatii noastre. Ca sa nu mai zica nimeni ca am ajuns unde am ajuns din vina americanilor, rusilor, turcilor maghiarilor, martienilor, evreilor si biciclistilor. (5-6-2012 – Invatamant)
 • Respectarea tradiției nu înseamnă incitare la ură și discriminare de Petru Clej
  Articolul din numărul trecut al revistei ACUM Isteria homofobă atinge cote alarmante la Chișinău, http://www.acum.tv/articol/52893/ a stârnit mai multe reacții negative, unele dintre ele chiar violente. (3-6-2012 – Polemica)
 • Care este miza cazului József Nyirõ ? de Eva Galambos
  Miza scandalului reînhumării scriitorului este de ordin politic, vizează scindarea maghiarilor din Transilvania şi sprijinirea în campania electorală a unor formaţiuni politice maghiare care simpatizează cu guvernul Orban. Cu orice preţ, chiar cu preţul jignirii celor care au suferit în urma propagandei extremiste a lui Nyirõ din timpul celui de-al doilea război mondial. (3-6-2012 – Cutia Pandorei)
 • Convorbiri cu Domnișoara T. sau despre parfumul curcubeului de Teodor Burghelea
  Lordul Rayleigh a explicat culorile curcubeului. Asadar Imi ramane doar sa scriu despre parfumul curcubeului. O descoperire la care Lord Rayleigh nu ar fi putut spera vreodata. Fiindca el, necunoscand-o pe Domnisoara T., a perceput doar spectrul cromatic al curcubeului nu si parfumul sau. Din momentul in care curcubeul a devenit parfumat, nimic nu a mai fost ca inainte. Am inceput si eu, si Domnisoara T. un voiaj infinit pe sub curcubeu, printre legi de conservare si simetrii. Un voiaj ce continua poate si astazi, in lumi imaginare si paralele. (3-6-2012 – Cai Spre Noi Insine)
 • Atac armat în cel mai faimos mall din Toronto de Cristina Dobrin
  Eaton Centre food court

  Eaton Centre food court

  Era o după-amiază obișnuită de sâmbătă în zona “food court”-ului celui mai faimos mall din Toronto, Eaton Centre. Familii cu copii, cupluri, turiști, mame cu cărucioare, îndrăgostiți plimbându-se mână în mână. Sute de oameni. Dintrodată, zumzetul firesc este sfâșiat de pocnetele unei arme de foc. Un om furios, cu un pistol. Țipete. Lacrimi. Sânge vărsat. Se trage după oamenii care terorizați, aleargă și se ascund sub mese. Alții sunt călcați în picioare. Panică. Teroare. (3-6-2012 – Ultima Ora)
 • Toţi fură… de Andrea Ghita
   Acum câţiva ani, la concursul cu premii al ediţiei de Rusalii a emisiunii Transilvania Policromă (dacă nu mă înşel Rusaliile catolice coincideau cu cele ortodoxe şi cu Şavuotul) le-am propus telespectatorilor să ne spună una dintre Cele Zece Porunci. Au sunat foarte mulţi, abia pridideam să notăm numele concurenţilor. La sfârşitul emisiunii, clasând bileţelele cu răspunsuri, am constatat că peste 90% dintre telespectatori au citat aceeaşi poruncă Să nu furi!. (3-6-2012 – Cutia Pandorei)
 • Însemnări pe un Iphone. Carte către tata de Florin Predescu
  Intr-o buna zi cand nu vor mai fi cei dragi in tara, cati dintre noi se vor intoarce in vizita ? (3-6-2012 – SPUNE)
 • Victoria bucătăriei de Florin Predescu
  Musaca, gyros si taramasolata nu sunt bucate mai stralucite decat cele romanesti, sunt mai bine puse pe piata. (3-6-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Nu! de Dan DAVID
  Sufletul mi-e singur ca o casă părăsită. (3-6-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Singing Bird Pistols de Editori ACUM
  Singing Bird Pistols (7-6-2012 – TV.ACUM)
 • Ken Robinson says schools kill creativity de Editori ACUM
  Ken Robinson says schools kill creativity (3-6-2012 – TV.ACUM)
 • Sir Ken Robinson: Bring on the learning revolution! de Editori ACUM
  Sir Ken Robinson: Bring on the learning revolution! (5-6-2012 – TV.ACUM)
 • 23 Years Later, Photojournalist Remembers Tiananmen Square Tank Standoff de Editori ACUM
  Dupa 23 de ani….despre masacrul din piata Tiananmen (5-6-2012 – TV.ACUM)
 • Annular Solar Eclipse seen from Chiba, Japan May 21, 2012 de Editori ACUM
  Annular Solar Eclipse seen from Chiba, Japan May 21, 2012 (9-6-2012 – TV.ACUM)
 • Vlăstar de Cristina Dobrin
  (8-6-2012 – Fotografia Zilei)
 • Vlăstar de Natalie Schor
  (7-6-2012 – Fotografia Zilei)
 • Vlăstar de Natalie Montanaro
  (3-6-2012 – Fotografia Zilei)
 • Vlăstar de Eduard Mattes
  (5-6-2012 – Fotografia Zilei)
 • Vlăstar de Natalie Schor
  (4-6-2012 – Fotografia Zilei)
 • Vlăstar de George PETRINEANU
  (6-6-2012 – Fotografia Zilei)
 • Vlăstar de Andrea Ghita
  (9-6-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  3.239.11.178