• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 30 ianuarie – 5 februarie 2012
 • O chemare nouă țara o străbate: Redaţi România românilor! de Ovidiu Ivancu
  Poporul este astăzi în România invocat din ce în ce mai des. El, poporul, vrea ca televiziunea publică să fie redată românilor, poporul vrea democraţie, poporul doreşte alegeri anticipate… Şi puterea şi opoziţia sunt specialiste în ce doreşte poporul. Pentru unii, el vrea demisia Preşedintelui şi a Guvernului, pentru ceilalţi, acelaşi popor doreşte continuitate şi stabilitate. Mai nou, lozinca preferată, cu variaţii diverse în funcţie de educaţia şi mofturile vorbitorilor, este o reiterare a unui mai vechi element propagandistic: redaţi România românilor! Nu e un slogan extrem de original, el circulând prin spaţii europene şi nu numai, mai ales în vremuri de criză. Nu, însă, originalitatea lui trebuie să ne preocupe acum, ci profunda lui lipsă de coerenţă internă, adâncul său nonsens.…continuare (29-1-2012 – Editorial)
 • Cum mi-ar fi plăcut ziua de 24 ianuarie de Florin Predescu
  Ca elev in clasele primare am ramas cu o intiparire a unor scenete realizate in scoala cu personajul principal Mos Ion Roata, un taran indraznet, sugubat si totodata fermecator.Unirea Principatelor Romane s-a sarbatorit de peste un secol si aceasta nu apartine vreunei coloraturi politice, ci bucuriei a reintruparii a doua teritorii scindate, deci a reinfratirii celor despartiti de istorie. (29-1-2012 – Romania)
 • România a semnat ACTA de Matei Mircioane
  Prin semnarea tratatului ACTA, şi în România a fost legiferată o poliţie a internetului, care deocamdată, în România, nu are personal angajat. Probabil că va avea. Însă, cu siguranţă, pe internet există infractori. Dar şi studenţi şi galerii de fotbal şi medici, profesori, artişti, politicieni şi mult mai mulţi simpli utilizatori, care se bucură cu bună credinţă de libertatea pe care le-a oferit-o lumea virtuală. Cu toţii se întreabă dacă nu cumva această libertate a luat sfârşit. (29-1-2012 – Romania)
 • Rasismul din inima moldoveanului de Natalia Ghilascu

  Tiraspol, Romania, o șatră de romi români, 1944. sursa: Yad Vashem

  ”Prigoana din Basarabia” revine de la Festivalul de Film pentru Drepturile Omului pe ecranul postului național de televiziune. Conform ultimelor investigații, Comisia Internațională pentru cercetarea Holocaustului Evreilor din Romania a concluzionat că pe teritoriile aflate sub controlul românesc, au fost uciși sau au murit din cauza regimului de exterminare din Transnistria între 280.000–380.000 de evrei romani si ucraineni. În Transnistria au ajuns și peste 25 de mii de romi. (29-1-2012 – Republica Moldova)
 • Un simpozion mai puţin obişnuit despre Holocaust de Eva Galambos
  Marcarea, la Institutul Francez din Bucureşti, a Zilei Internaţionale a Holocaustului (29-1-2012 – Istorie si actualitate)
 • Revoluțiile la care am visat. Un răspuns lui Vlad Mixich de Ioan Florin FLORESCU
  ​”Revolutia la care visez nu are culoare politica. Pentru ca Romania anului 2012 nu e o dictatura, ci o tara condusa prost. Revolutia la care visez nu e organizata de partide. Pentru ca toti politicienii vorbesc la fel si fura laolalta cu marii capitalisti ai tarii. Revolutia la care visez nu e declansata de oamenii care vorbesc la televizor. Pentru ca Romania e o tara cu televiziuni care nu doar informeaza, ci si manipuleaza. Revolutia la care visez eu e altfel.” (Revolutia la care visez eu ( Vlad Mixich HotNews.ro) (29-1-2012 – Polemica)
 • „Despre un politician vorbesc cel mai bine acțiunile sale” – interviu cu Klaus Johannis, primarul Sibiului de Florin Predescu
  In popasul meu prin Sibiu am schimbat cateva cuvinte cu primarul Sibiului, Klaus Johannis si care a fost de acord sa acorde un interviu publicatiei noastre. (29-1-2012 – SPUNE)
 • Militarii români şi pensiile lor speciale de Serban Tabacu
  Zilele trecute, demonstranţilor din Piaţa Universităţii li s-au alăturat şi membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMDR), nemulţumiţi de reducerea pensiilor mai mari de 3.000 de lei (700 euro), în condiţiile în care pensia unui medic, spre exemplu, cu peste 40 de ani vechime şi stagiu complet de cotizare este de sub 1.000 de lei (220 euro). (29-1-2012 – Cutia Pandorei)
 • Domnul Teșu Solomovici și Mareșalul Antonescu de Alexandru Elias
  Am citit cartea lui Tesu Solomovici intitulata Maresalul Ion Antonescu -o biografie. Intrebarea de loc retorica a autorului, expusa pe coperta a patra a volumului ”E o carte cinstita despre Maresalul Ion Antonescu? Cititorii sunt invitati sa dea un raspuns acestei intrebari neobisnuite” ma determina sa scriu acest articol. (29-1-2012 – Cutia Pandorei)
 • Scrum -excerpte 9 (Poem de Ștefan Doru Dăncuș) de Dan DAVID
  nu se mai opresc la minela masa unde stau cu barbă de poet român.trec toţiîi văd – se fac că nu mă văd. (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Dunărea începe să scadă de Dan DAVID
  Ochii mi se opresc pe rigla gradată.Dunărea începe să scadă! (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Suflet şi cuvinte de Sorin Cerin
  viaţă,o cale pietruită cu sudoare spre moarte,iubire,unicul dar al eternităţii. (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Doi îngeri în sufletul meu (Poem de Adriana Senderski) de Dan DAVID
  De-am fi-mpietrit atunci, l-aș ține și acuma,„Pieta” pentru totdeauna!!! (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Fotografii de la sfîrşitul lumii (Poem de Adrian Suciu) de Dan DAVID
  Mulţi nu ştiu asta, darsfîrşitul lumii a fost deja de cîteva ori.Eu am mai multe fotografii cu el. (29-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • Povestea unei (singure) cărți – II de Vlad Solomon
  Toate poeziile mele in limba romana au fost rezultatul a cca 5-6 ani de ambitii si incercari, adunate intr-un caiet, depus in biblioteca tatalui meu. Acea camera a luat foc si multe dintre carti au devenit scrum, dar caietul meu a ars doar pe margini, nu s-a pierdut nici macar un rind. (29-1-2012 – Cai Spre Noi Insine)
 • O israeliancă îi înfruntă pe ultra-religioșii misogini de Wanda Lucaciu
  Anat Hoffman va vorbi la serviciul divin de Şabat de la Templu Emanuel si Templu Beth Am, din Beverly Hills. Parte din discursul său se va referi la ceea ce se petrece în Beit Shemesh. „Măsura securităţii nu este dată doar de apărarea armată a frontierei, ci şi de posibilitatea unei fetiţe de 8 ani de a se duce la şcoală fără a fi intimidată „. (29-1-2012 – Perspective spirituale)
 • Memorialul 9/11 – New York de Cristina Dobrin
  M-am aflat la New York într-o duminecă de ianuarie și unul din obiectivele principale ale vizitei mele a fost Memorialul 9/11. Am pășit cu respect, tristețe și compasiune în acest spațiu, unde într-o dimineață senină de septembrie, mii de vise au fost spulberate într-o zbatere de geană. Nu voi putea uita niciodată imaginea tânărului cuprins de disperare la etajul superior al unuia din cele două turnuri, care a preferat să se arunce în abis, îmbrățisând astfel sfârșitul. (29-1-2012 – Reportaj)
 • „Am văzut plutind pe Nistru cadavrele celor ucişi” – îşi aminteşte Arno Blei de Andrea Ghita
  Arno Blei, inginer economist – promoţia 1958 – al Politehnicii Bucureşti, a fost deportat în Transnistria la vârsta de 8 ani. Este stabilit în Germania din 1970 şi a răspuns apelului revistei Acum, printr-un text simplu şi cutremurător despre experienţa sa de lagăr. Arno Blei punctează în câteva rânduri şi modul în care se păstrează în Germania memoria Holocaustului –un exemplu demn de urmat şi în România. (29-1-2012 – Marturii)
 • Holocaustul din România pe scenă la Chișinău de Petru Negura
  Teatrul Spălătorie (creat de dramaturga Nicoleta Esinencu) s-a afirmat deja în viața culturală de la Chișinău ca o estradă incomodă, spărgătoare de clișee estetice și stereotipuri ideologice. Acum acest teatru ne aduce în scenă, prin spectacolul „Clear History” (autor: Nicoleta Esinencu, actori: Veaceslav Sambriş, Doriana Talmazan, Irina Vacarciuc), un episod din istoria noastră recentă: segregarea, expulzarea şi masacrarea evreilor din România, Basarabia și Transnistria în timpul celui de al Doilea Război Mondial, sub regimul mareșalului Ion Antonescu. La prima vedere, ar părea ciudat că un teatru social, de atitudine, abordează un subiect de istorie, fie și nu tocmai îndepărtată. Ei bine, această incursiune în trecut nu este în acest caz un exercițiu de speculație istorico-dramatică, ci un gest de autentică atitudine civică și ar fi de așteptat ca acest spectacol să genereze o priză de conștiință publică în societatea noastră. (29-1-2012 – Scena si Ecranul)
 • Școala nr. 1 din Valea-Seacă (Bacău) comemorează victimele Holocaustului de Diana Luncasu
  Comemorarea victimelor Holocastului la Școala nr.1 din Valea-Seacă, județul Bacău. (29-1-2012 – Reportaj)
 • OAMENI ȘI FLORI – UN MESAJ DE FRUMUSEȚE ȘI PURITATE de Dorel Schor

  Ștefan Luchian

  Stefan Luchian a fost considerat un pictor al florilor. Sint cunoscute si apreciate numeroasele sale tablouri, naturi statice reprezentind dumitrite, anemone, albastrele, crizanteme, garoafe, maci, bujori sau trandafiri in ulcele, sugerind apartenenta locala. (29-1-2012 – Cultura)
 • Tocană spaniolă la ceaun de Florin Predescu
  Mancarea la ceaun nu poate fi egalata la gust de cea pregatita in casa pe gaz sau pe plita electrica. (29-1-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Oscar 2012: Hollywood priveşte în spate când vrea sã meargã înainte de Mihai Kolcsar
  În retrospectiva cinematograficã a anului trecut, douã filme se aratã fruntaşe la premiile Oscar, „Hugo” a lui Martin Scorsese şi „The Artist” a lui Michel Hazanavicius, primul cu 11 şi al doilea cu 10 nominalizãri. (30-1-2012 – Scena si Ecranul)
 • Despre ipocriți și ipocrizie de Editori ACUM
  Viorel Pahomi ne invită să ucidem ipocritul care zace în fiecare din noi (29-1-2012 – TV.ACUM)
 • Ce este fericirea? de Editori ACUM
  Mai multe persoane raspund la intrebarea: “Ce este fericirea?” in cadrul unui proiect foarte interesant: „7 billion Others” (3-2-2012 – TV.ACUM)
 • SERENITATE de Radu Serban
  (30-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Corina Ostoia
  (31-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Andrea Ghita
  (1-2-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Cristina Dobrin
  (29-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Natalie Montanaro
  (2-2-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Mihai-Stanislav Jalobeanu
  (3-2-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Gabriela Ursu
  (4-2-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  44.200.194.255