caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Procurorul Şef al DNA Ploieşti inculpat de ICCJ

de (25-7-2018)

 

„Noi suntem DNA”, ne spunea cândva d-na Kovesi. Şi ştia ce spune. Doar vorbea zilnic cu dl. Onea, aşa cum a declarat chiar el la TV.

Aşa cum anunţam aici  pe 23 mai 2018, „Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General. Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare”. Stirea s-a dovedit a fi corectă.

Mai jos public două COMUNICATE oficiale ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Onea Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Adică tot ce poate fi mai nedemn pentru un procuror, dar denotă şi lipsă de leadership al fostului său superior ierarhic, Procurorul-Şef L.C. Kovesi, care răspundea de activitatea procurorului Onea. Aşa că cine o plânge încă pe L.C. Kovesi cea demisă, poate că citeşte cele de mai jos şi îi mai trece supărarea.

De remarcat rolul esenţial jucat de postul de TV Antena 3 care şi-a asumat riscul să difuzeze înregistrările făcute de urmăritul/bănuitul/martorul/denunţătorul/penalul, parlamentarul Vlad Cosma şi interviuri cu acesta şi cu sora sa Andreea Cosma.

MINISTERUL PUBLIC
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Punere in miscare actiunea penala – inducere în eroare a organelor judiciare s.a.- SUPC – PÎCCJ
25 iulie 2018

COMUNICAT

Având în vedere solicitările de informaţii formulate de reprezentanţii mass-media referitoare la activităţile desfăşurate în ziua de 25 iulie 2018 în cauza care a făcut obiectul comunicatului de presă din data de 24 mai 2018 (mai jos – vm), Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Onea Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015, inculpatul Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept “mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe, documentele ticluite. Sursa.


În COMUNICATUL care urmează este vorba despre obligarea unei persoane, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia.

Efectuare acte de urmărire penală – inducere în eroare a organelor judiciare – SUPC – PÎCCJ
24 mai 2018

COMUNICAT

Având în vedere solicitările din partea jurnaliștilor și dezbaterile existente în spațiul public referitoare la unul dintre dosarele aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal).

În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare. Sursa.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cutia cu vise

Fotbalul a ajuns ceva mult mai important decît atîtea alte lucruri începînd cu el însuși. Iar Cupa Mondială e un...

Închide
3.145.51.166