• ACUM.TV
 • Editia 7 – 13 aprilie 2013
 • România – manual de utilizare de Sorin Paliga
  Mă decid să citesc o carte mult citată, mult comentată, lăudată şi hulită: Lucian Boia, „Istorie şi mit în conştiinţa românească”. Mă apuc de citit cu oarecare teamă, precaut, mai degrabă pornit să găsesc cusururi – deci cultivînd, din start, filosofia cusurgiului de profesie. Nu am reuşit. Cartea mi s-a părut (mult) mai bună decît mă aşteptam……continuare (7-4-2013 – Istorie si actualitate)
 • O capcană de câţiva milimetri de Rodica Grindea
  M-am dus să caut, chemată de sunete, şi culorile. Aveam mintea plină de imaginile vreunei copile triste, cu părul până la mijloc, rămasă aşa, copilă, de vreo patru veacuri încoace, sau de mâinile hieratice care vorbesc prin încremenirea degetelor, sau de lecţia de senzualitate a portretului unei ducese… (7-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Gând… la distanţă de Corina Dalu
  Mâna ta înfăşurată de lună // De acum îţi scriu povestea cuvintelor, // Armonia deziluziei nocturne şi liniştea… (7-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Femeia din oglindă de Dan DAVID
  Te priveam în oglindă // Nu erai tu. (7-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Dimineaţă de aprilie de Florin Predescu
  Un vers poate aduce puţină primăvară la inceput de aprilie, încă rece… (7-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Donatii pentru Florinel Enache de Stefan N. Maier
  Am primit o lista actualizata a donatiilor pentru soldatul roman triplu amputat Florinel Enache, pe care v-o prezentam mai jos: (7-4-2013 – Social)
 • Păcăleli (ziceri) de Dorel Schor
  Nu sta în faţa taurului, în spatele armăsarului şi în orice parte a unui prost (posibil folclor). // Lumina costă, întunericul e gratuit. // Întâi a afirmat că a avut scaun… Apoi a precizat că la cap. (7-4-2013 – Umor)
 • Fuga (III) de Florin Predescu
  Alte pagini – fresce din istoria unei fugi din Romania. Din romanul „Fuga”, aflat încă în lucru şi purtând semnătura lui Lilly Pierce şi Florin Predescu. (7-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Un tânăr de 80 de ani de Editori ACUM
  Nu toţi cei care se află azi la vârsta senectuţii au vreo vină, chiar dacă pentru a-şi câştiga pâinea cea de toate zilele au învăţat, forţat, limba rusă. Nu toţi au fost turnători şi chiar şi mai puţini au înţeles parsivismul egalitarist comunist. (10-4-2013 – Cai Spre Noi Insine)
 • Crin Antonescu îi scrie lui Florinel Enache de Anca Oegar
  La spitalul Walter Reed din Bethesda, Maryland, a fost adus în urmă cu aproape un an un soldat român care şi-a pierdut picioarele şi mâna stânga într-o explozie, în timpul unei misiuni în Afganistan. Numele lui este cunoscut de cititorii revistei ACUM: Florinel Enache… (9-4-2013 – Umanitare)
 • Şantierul (II) de Pincu Sfartz
  Dacă promovarea cadrelor în sectoarele politico-sociale poate fi compatibilă şi cu factori aleatorii, independenţi de competenţa lor profesională, şi se tolerează menţinerea lor pe aceste posturi “până la adânci bătrâneţe”, nu acelaşi lucru se poate tolera în activităţile practice, unde un incompetent se dă de gol imediat… (7-4-2013 – Mentalitate)
 • Nenea Sergiu e dădacă de George PETRINEANU
  E după amiază spre seara şi Nenea Sergiu iese din vizuina lui, garsoniera din Reimersholme, cartier central al Stockholmului, ca să plece în grabă la muncă. Trebuie să ajungă în centru, apoi să mai facă aproape o oră pînă la depoul metroului 11 în Vällingby. De aproape douăzeci de ani e vatman de metrou. Dar nu asta îl stresează acum. După program a promis să fie dădacă o zi întreagă la Oana-Elena-Alexandra, nepoţica doamnei Rozmari… (7-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Autocrat sau iacobin: ţarul Ivan cel Groaznic şi epoca sa (III): premisele ruseşti de Florian Dumitru Soporan
  O încercare de a analiza realităţile lumii ruse a secolului al XVI-lea trebuie să facă faţă provocărilor pe care istoricul le întâmpină şi în cazul altor spaţii şi civilizaţii, caracterul concis al surselor scrise şi inexactitatea sau falsificarea deliberată a unor date, proprii secolelor prestatistice, interpretarea providenţialistă a faptelor şi tentaţia autorilor de a apela la explicaţii supranaturale sau caracterul incomplet al cunoaşterii documentelor de arhivă… (7-4-2013 – Istorie si actualitate)
 • Jurnal indian (IX) de Ovidiu Ivancu
  Privindu-le reacţiile, îmi dau seama că în această societate tradiţională, femeile au atât de puţine drepturi, încât, câteodată, ideea de a avea ceva doar pentru ele, garantat de lege şi respectat de ceilalţi, le schimbă comportamentul. Spaţiul acela, primul vagon, le aparţine în totalitate şi îl ocupă milităreşte (ca pe front), ca pe un teritoriu în care îşi pot afirma independenţa. Ajunse la destinaţie, cele mai multe dintre ele îşi reiau poziţia umilă în societate, mergând în urma soţului, privind în pământ sau jucând rolul de menajere în casa socrilor. Cred că nu vor realiza prea curând că această măsură e o subtilă (sau poate că nici măcar prea subtilă nu e!) formă de segregare. E ca şi când societatea indiană ar recunoaşte că egalitatea între sexe e o utopie şi că, în consecinţă, ea nu va fi prea curând pusă în practică. Ceea ce în lumea civilizată apare drept desuet, total anacronic şi snob – feminismul – are aici o actualitate acută. (7-4-2013 – Impresii de calatorie)
 • Faţa nevăzută a restaurantului de Florin Predescu
  Chiar dacă uneori nu avem reţeta unei mâncări servite într-un restaurant putem încerca s-o refacem în variantă proprie. (7-4-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Flash Mob la Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu Orchestra simfonică Bucureşti de Editori ACUM
  Flash Mob la Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu Orchestra simfonică Bucureşti (2-4-2013 – TV.ACUM)
 • Optical illusion danse de Alexandru Leibovici
  Optical illusion danse (31-3-2013 – TV.ACUM)
 • Margaret Thatcher despre socialism (ultima cuvâtare, 22 nov. 1990) de Editori ACUM
  Margaret Thatcher despre socialism (ultima cuvâtare, 22 nov. 1990) (9-4-2013 – TV.ACUM)
 •  
  100.28.2.72