• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 9 – 15 aprilie 2012
 • Nevoia de anormalitate de Stefan N. Maier
  D. şi L. sunt două exemple extreme, în situaţii extreme şi fără altă legătură între ele decât aceea că sunt reale şi le cunosc personal. Anormalitatea lor (dar şi a altor persoane pe care le cunosc şi de care mă simt apropiat) îmi pare să dea răspunsuri la unele dintre problemele cele mai complicate ale existenţei mele – nu voi intra în detalii de data aceasta, dar voi spune că D. a fost o parte a găsirii unei soluţii la cea mai dificilă ecuaţie din viaţa mea, prin ceea ce a făcut înainte dar şi după ce n-a mai dat semne că ar recunoaşte pe nimeni, vocea mea fiind cea care, se pare, l-a trezit iniţial din coma profundă.…continuare (8-4-2012 – Editorial)
 • România, ţara gesturilor mari! de Matei Mircioane
  România este ţara gesturilor mari şi a vorbelor mărunte. A dovedit acest lucru şi Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedintele Uniunii Social Liberale, în deschiderea Congresului PSD, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. (8-4-2012 – Intern)
 • Retragerea licenței postului TV NIT – un precedent periculos de Nicu Popescu
  NIT nu este presa, ci o scarba mediatica. nu-mi place. mai am si impresia ca NITul a cautat cu lumanarea situatia actuala prin faptul ca nu se conformeaza standardelor minime de jurnalism. si nu vreau sa le iau aparrarea. dar si mai mult nu imi place cand democratiile neconsolidate, printre care se numara si Moldova retrag licentele la posturi TV sau ziare. in special in conditiile in care in Moldova s-au schimbat cativa oameni in fruntea structurilor de stat, dar sistemul construit de PCRM a ramas in mare parte intact. (8-4-2012 – Republica Moldova)
 • Cine este Natalia Morari? Revoluţionară sau impostoare? de Denis Cenusa
  Mult timp am încercat să evit acest subiect, deşi îndată după primele proteste paşnice din 6 aprilie 2009 am înţeles că domnişoara Natalia Morari este o intrusă. Un individ care s-a manifestat peste noapte, după o reuniune cu tineri civic activ într-un local din centrul oraşului, folosindu-i pentru un scenariu străin. Un personaj necunoscut, cel puţin pentru societatea civilă autohtonă până la data de 6.04.2009. Puţini îşi mai reamintesc, dar Morari nici măcar nu ştia ce şi cum să spună persoanelor adunate în faţa Preşedinţiei. Dânsa ţipa lozinci anti-comuniste despre nerecunoaşterea rezultatelor alegerilor, considerate de ea falsificate, şi cerea participanţilor la aşa numitul flashmob să protesteze. Dar flashmobul s-a transformat în scurt timp în protest în masă, unde lumea a ajuns să nu mai înţeleagă cu ce scop au venit în piaţa. De la lozinci anticomuniste s-a trecut peste ceva timp şi la cele unioniste. (8-4-2012 – Republica Moldova)
 • E nevoie de o comisie de anchetă a evenimentelor din aprilie 2009 de Petru Clej
  Prin decizia Parlamentului de la Chișinău 7 aprilie a devenit Ziua Libertății în Republica Moldova. Pentru cei care nu știu, este ziua în care, în 2009, proteste de stradă în zona clădirilor președinției și a Parlamentului împotriva rezultatului alegerilor generale din 5 aprilie, câștigate de Partidul Comuniștilor (PCRM), au declanșat seria de evenimente care au dus la căderea de la putere a regimului Voronin.În același timp, nici azi nu cunoaștem adevărul despre acele evenimente soldate cu cel puțin trei morți și site de persoane maltratate de organele de ordine. (8-4-2012 – Republica Moldova)
 • Pe urmele evreilor din Cetatea Albei Iulia de Andrea Ghita
  La începutul lunii martie am poposit la Alba Iulia, pentru a poposi în câteva locuri semnificative pentru istoria evreilor din Alba Iulia, singurul loc unde timp de veacuri evreii transilvăneni se puteau stabili în mod legal (8-4-2012 – Marturii)
 • ULTIMA ZI DE PESAH : AMINTIREA TRECERII MĂRII de Lucian Zeev HERȘCOVICI
  Ce reprezintă ultima zi de Pesah? Știm că este o zi de sărbătoare, care este numită ”Achron șel Pesach”, fiind cea de șaptea zi a sărbătorii de Pesah (Paștele evreiesc). Această zi de sărbătoare urmează celor cinci zile de ”Hol HaMoed” (zile de semi-sărbătoare, dintre prima și ultima zi de Pesah), data ei în calendarul ebraic fiind 21 Nisan. Ce este specific în această zi de sărbătoare? (9-4-2012 – Perspective spirituale)
 • CORPUL PERFECT, SUFLET DEFECT – CINE ESTE FEMEIA FATALĂ ? de Dorel Schor
  Gustav Klimt

  Gustav Klimt

  In urma cu citiva ani, Muzeul de Arta din Tel Aviv a oferit publicului o expozitie interesanta cu titlul: „Femme fatale” – femeia fatala in artele plastice. Se considera ca notiunea s-a nascut in epoca romantica a literaturii si a devenit un subiect prioritar in perioada Art nouveau… (8-4-2012 – Cultura)
 • google_1
  google_2

 • Fostul nazist Günter Grass şi neofascistul Zsolt Baráth în ofensivă antisemită de Eva Galambos
  Gunter Grass

  Gunter Grass

  Într-un poem întitulat „Lucruri care trebuie spuse”, scriitorul Gunter Grass a acuzat Israelul că vrea să nimicească, fără nici un motiv, Iranul. La Budapesta, un deputat din partidul de extremă dreapta „Jobbik „a evocat un proces desfăşurat în Ungaria cu 130 de ani în urmă, în care evreii au fost acuzaţi de omor ritual. „Evreii au fost achitaţi sub presiune externă”, a afirmat deputatul. (8-4-2012 – Polemica)
 • Politică în versuri de Laszlo Alexandru
  După ce şi-a petrecut o zbuciumată adolescenţă de luptător în trupele Waffen SS, după ce-a activat la maturitate ca militant antiamerican şi a proclamat nevoia “coexistenţei paşnice” cu Uniunea Sovietică, luciditatea politică a lui Günter Grass a făcut-o iar de oaie. (10-4-2012 – Polemica)
 • De cealaltă parte a “Educației Gratuite” sau Jocul de Poker de Teodor Burghelea
  Dupa cele doua episoade despre mitul “Educatiei Gratuite” ce au starnit indignarea unui anume segment al audientei, indignare materializata in ecouri care mai de care mai “suparate” (“Aveți ceva probleme de caracter, dacă vă simțiți bine când cel de lângă dvs. se simte prost. Vă citesc articolele din curiozitate, să văd până unde veți merge. De răspuns, nu v-am răspuns până acum pentru că, de regulă, în astfel de cazuri e mai bine să întorci spatele decât să răspunzi.” – scria o Dna indignata, mandra si fericita beneficiara a “Educatiei Gratuite”) culminand cu telefoane anonime in casa batranilor mei dupa ce am „comis-o” cu “Modestia” si cu “omul cu milionul”, m-am gandit sa re-vizitez problema “Educatiei Gratuite” …privita din cealalta parte a “baricadei”. Stiu, veti spune una “rece”, una “calda”. Sa trecem deci la partea “calda”. (8-4-2012 – Marturii)
 • Hélène Campbell în cruciada salvării de vieți omenești prin donații de organe de Cristina Dobrin
  Prin campania dusă, care a atras atenția oamenilor pe o scară largă, Hélène a devenit imaginea unei probleme contemporane, donarea de organe. Povestea ei este o poveste adevarată, emoționantă, asupra căreia oamenii se opresc, o ascultă, reflectează și se identifică cu ea. (8-4-2012 – Sanatate)
 • La Aniversară de Florin Predescu
  Cateva randuri dedicate prietenilor si celor ce se gandesc la mine. (8-4-2012 – Cai Spre Noi Insine)
 • Stări de agregare de Vlad Solomon
  Tresari, clapa de pian, registru sinuos, asurzitor metronom,/Foc, fum, aburi de noi, evaporate siluete. (8-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Ișlere de Cristina Dobrin
  Vă propun o rețetă de ișlere delicioase, ușor de pregătit, un desert potrivit pentru o după-amiază de primăvară petrecută în compania familiei sau a prietenilor. (8-4-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Live it, Love it: Romania has charms all its own de Natalie Montanaro
  PelesI often get asked the question here, “Do you like Romania?” As a third-year Peace Corps volunteer, this surprises me now as the folks who I meet know that I’ve lived as part of their communities and taught school here to hundreds of children for many a day now. The weeks and months have passed by like decades of their own and I wonder still at what others don’t see. (8-4-2012 – Dialog Intercultural)
 • vom rîde cîteva ceasuri de Adrian Suciu
  a fost o zi şi o noapte şi le-am numit pe cele două.am văzut că e un lucru bun şi n-am ieşit din casă.doar am căutat ceva de băut şi n-am găsit. am căutat o carteşi nu mi-a plăcut nici una. am căutat o femeiedar plecaseşi. (8-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Păcatul de-a iubi de Sorin Cerin
  Tu Aminitire a lepădării de viaţă,de ce m-ai născut,mai mort de mine însumi,decât botezul firii mele,înecat în cristelniţa păcatului,de- a iubi! (8-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Am intrat de vasile igna
  Mă mişc, încă mai pot uita, dar îndoialanu mai ajută la nimic.Îngheaţă visul.Moartea face pui. (8-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Întrebăm, întrebăm de Dan DAVID
  Întrebările țes plase opace.Prin ochiuri nu poate răzbate niciun răspuns. (8-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Dine Costandine de Ion Untaru
  poezie propusa pentru postare. (8-4-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Conectați, dar singuri? de Editori ACUM
  Conectați, dar singuri? (13-4-2012 – TV.ACUM)
 • Prof.Dr. Daniel David – Despre Liberul Arbitru. Decizii Libere: Există? de Editori ACUM
  Prof.Dr. Daniel David – Despre Liberul Arbitru. Decizii Libere: Există? (9-4-2012 – TV.ACUM)
 • Frans de Waal: Comportamentul moral în lumea animală de Editori ACUM
  Frans de Waal: Comportamentul moral în lumea animală (11-4-2012 – TV.ACUM)
 • Doza zilnică de adrenalină de Editori ACUM
  Doza zilnică de adrenalină (12-4-2012 – TV.ACUM)
 • JUCĂRII de Paulina Eliza Duta
  (9-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • JUCĂRII de Natalie Schor
  (12-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • JUCĂRII de Cristina Dobrin
  (14-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • JUCĂRII de Teodor Burghelea
  (10-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • JUCĂRII de Cristina Dobrin
  (8-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • JUCĂRII de Andrea Ghita
  (11-4-2012 – Fotografia Zilei)
 • JUCĂRII de Paulina Eliza Duta
  (13-4-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  3.236.116.27