• ACUM.TV
 • Iunie 2015
 • Capriciu pripit pentru o după amiază de vară de Florin Predescu
  O după amiază de vară prelungită cu o reţetă pripită.…continuare (27-6-2015 – Gastronomie si Stil)
 • Cine aruncă pisica (ziceri) de Dorel Schor
  Ceea ce e foarte simplu nu are nevoie de explicaţii… Dar ce e simplu pentru unii, e complicat pentru alţii. Du-te şi explică asta! // Prostia costă mult pentru că manopera e scumpă. // Cine se da şmecher riscă să pice de fraier. (24-6-2015 – Umor)
 • Spre dimineaţă de Adriana Moscicki
  tărîmuri la marginea lumii / oglinzi întinse de sare că nu mai ştii / unde apune şi unde răsare un soare. / aici tăcerea e stăpîna… (20-6-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Peste zi de Adriana Moscicki
  Gustul acela coclit cînd te trezeşti dimineaţa / (cu dinţii strepeziţi) / şi zîmbetul şade strîmb pe faţă. / te pălmuieşti cu apă, faci gargară, apa de gură e amară… (20-6-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Orhideea de Florin Predescu
  Nu de puţine ori viaţa cu florile şi cu zilele de vara ne oferă ocazii remarcabile în a scrie câte un poem. O femeie ori o floare nu fac decât să regăsim imaginarul, duminica… (17-6-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Cerbul carpatin (ziceri) de Dorel Schor
  Dacă te ocupi de proşti, nu mai ai timp pentru deştepţi. // Fereşte-te de umorul omului pe care îl dor măselele. // Lebăda cânta de fiecare dată când moare… (citat). // Pragmatismul slăbeşte patriotismul… (15-6-2015 – Umor)
 • O acţiune specială de Dorel Schor
  Într-o joi, cam pe la orele amiezii, domnul Ştrudelman intră într-un mare magazin universal, cu intenţia clară şi bine delimitată de a-şi cumpăra un set de cinci lame de bărbierit. Trebuie să precizez că, de obicei, domnul Ştrudelman nu se ocupă de cumpărături, dar aşa se întâmplă în viaţă, vine un moment când orice bărbat simte nevoia să-şi facă un cadou necesar… (5-6-2015 – Umor)
 • Nu Dylann Roof, ci mai degrabă America trebuie iertată de Dennis Prager
  Într-o manifestare de o extraordinară generozitate, rudele enoriaşilor ucişi în Charleston SC, s-au ridicat unul după altul pentru a-i spune lui Dylann Roof, asasinul apropiaţilor lor, că îl iartă. Dar nu sunt de acord cu acest gest… (28-6-2015 – SPUNE)
 • Europa şi limitele migraţiei de Traian Ungureanu
  Numai cine nu vrea nu înţelege că Europa e, de la un cap la altul, presată de un enorm val de migraţie. Ce se întîmplă acum la frontierele Europei nu e un episod accidental. Situaţia e explozivă nu numai pentru că masele de refugiaţi vor fi greu de absorbit, ci şi pentru că înţelegerea crizei refugiaţilor a alunecat deja în domeniul ideologiei şi al interpretărilor radicale… (28-6-2015 – SPUNE)
 • România are nevoie de SUA şi NATO, exact în această ordine de Sabina Fati
  La Bucureşti, astăzi, parlamentarii au votat la limită Strategia de Apărare a României pe următorii patru ani si in unanimitate au fost de acord cu instalarea a doua baze NATO pe teritoriul ţării… (24-6-2015 – Romania)
 • NATO nu îşi respectă angajamentele bugetare: cheltuielile militare tot mai scăzute de Dan Alexe
  La ultima reuniune la vârf, în septembrie anul trecut, liderii ţărilor alianţei, îngrijoraţi de atitudinea Rusiei, intervenţia în Ucraina şi ocuparea Crimeei, îşi luaseră angajamentul să pună capăt reducerii cheltuielilor militare, ba chiar să le sporească… (24-6-2015 – Extern)
 • Sonia Palty – un mare om şi o mare scriitoare de Rodica Grindea
  Acum două zile, faţă de ora la care scriu aceste rânduri, vestea a căzut ca o lovitură de trăsnet în acea zi înăbuşitoare de iunie: una din colegele de serviciu m-a sunat să mă anunţe că… „s-a dus Sonia”! Prima mea reacţie a fost, desigur, una de revoltă: nu, Sonia nuuuuu! Asta nu era posibil!Ştiam bine că scriitoarea şi una din marile mele prietene Sonia Palty suferea de vreun an şi mai bine… (21-6-2015 – Marturii)
 • Cumplita discriminare a Israelului în lume de Corneliu Corneliu
  Este cumplit să vezi că Israelul este tratat în cadrul relaţiilor internaţionale cu standarde total diferite decât celelalte ţări. Fără îndoială, la fel ca orice altă ţară din lume, şi Israelul trebuie monitorizat. Nu mai mult, nu mai puţin. Dar merită şi un tratament egal cu celelalte, nu diferit… (21-6-2015 – SPUNE)
 • Ganduri de ziua tatilor de Florin Predescu
  Încerc să fug de orice clişeu poetic şi schiţez în câteva cuvinte drama înstrăinării, a despărţirii într-o ţară cu o tradiţie tristă pe această tema. (21-6-2015 – SPUNE)
 • Rasismul de Ayn Rand
  Rasismul este forma cea mai primitivă şi grosolană a colectivismului. El constă în a atribui filiaţiei genetice a unui om o semnificaţie morală, socială sau politică; el afirmă că trăsăturile intelectuale şi de caracter ale omului sunt generate şi transmise de chimia internă a corpului său. Aceasta înseamnă, practic, că un om va fi apreciat nu în funcţie de propriul său caracter şi de propriile sale acţiuni, ci în funcţie de caracterul şi acţiunile ansamblului strămoşilor săi… (19-6-2015 – Repere carteziene)
 • În Odesa, ofensivă necruţătoare contra corupţiei de Pincu Sfartz
  „… Când vine la noi un investitor, nu numai că nu capătă nici un ajutor, un credit, o atitudine prietenească, ci doar o ameninţare directă : „aduceţi-ne actele ca să va putem, eventual, închide…” Acest lucru este un act de şantaj, de banditism, şi dacă în continuare aveţi de gând să terorizaţi investitorii în scopul de a lua mită”… (18-6-2015 – Ucraina)
 • Anna Netrebko, Ucraina şi politica de Iolanda Bădiliţă
  Renumita soprana rusă Anna Netrebko a anunţat sâmbătă că anulează din motive medicale un concert pe care urma să îl susţină la Lucerna, în Elveţia, cu opera „Iolanta”. Casa de management care o reprezintă pe artistă a evocat pe site-ul KKL (Centrul de concerte şi convenţii din Lucerna) problemele de sănătate ale artistei. Decizia vine însă pe fondul unor acţiuni de protest ale mai multor organizaţii civice la adresa poziţiilor politice ale artistei în chestiunea ucraineană… (17-6-2015 – Ucraina)
 • Presa germană despre alegerile din Moldova de Ileana Giurchescu
  „La Moscova! – În alegerile locale din Republica Moldova, prietenii Kremlinului au câştigat multe primării importante” – aşa se deschide articolul publicat marţi, 16 iunie, de principalul cotidian conservator din Germania, Frankfurter Allgemeine Zeitung… (17-6-2015 – Republica Moldova)
 • Israel: Biblia şi legitimitatea de Ramon Neumann
  În ziua de 22 mai, d-na Tzipi Hotovely, ministru adjunct de externe al Israelului, a ţinut o cuvântare, invitaţi fiind diplomaţi străini de la ambasade şi funcţionari superiori din Ministerul de externe. Ea a declarat următoarele: „este important să afirmăm că acest pământ, de la mare şi până la râul Iordan, este al nostru…” (8-6-2015 – Polemica)
 • „Codul bunei neveste” (1934) de Editori ACUM
  „Căsătoria este o loterie: iată o vorbă ce s’a banalizat şi care, totuşi, oricât ar fi repetată, îşi păstrează veşnic acea frăgezime ce nu e decât apanagiul aforismelor cu adânci rădăcini în vieaţă. Suntem însă în continuu progres, aşa că şi oamenii au prins minte la cap şi au început să amestece cu îngrijire cărţile…” (4-7-2015 – Savoir Vivre)
 • Despre „Dacopatia şi alte rătăciri româneşti” de Dan Alexe de Mircea Munteanu
  Cred că trebuie să afirmăm că tracomanii (dacopaţii) au drept teorie faptul că tracii locuiesc aici din paleolitic, neîntrerupt, că aici e baza culturii Europene – şi nu numai – că ei au fondat Troia şi Roma, că ei au dat limba latină latinilor, dar şi germana izvorăşte tot de la ei, că tracii au fost indo-europenii etc… (1-6-2015 – Libris)
 • Cum este şi cum ar trebui să fie de Pincu Sfartz
  Soarta invenţiilor româneşti este deocamdată în mâna unor birocraţi complet nepăsători faţă de importanţa creaţiei în general şi a inventicii în special, atâta timp cât ei au un loc de muncă călduţ unde nu vor sa fie deranjaţi de strategia de dezvoltare (inexistentă!) a României… (1-6-2015 – SPUNE)
 •  
  3.238.235.248