• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 26 martie – 1 aprilie 2012
 • Inerţia. Instrucţiuni de aplicare la cazul românesc de Ovidiu Ivancu
  Am auzit pentru prima oară de inerţie imediat după 1989, la primele ore de fizică. Cum n-am avut niciodată o înclinaţie specială pentru ştiinţe, ceea ce am reţinut, ceea ce îmi amintesc şi astăzi, este lecţia despre inerţie şi nimic mai mult. Se întâmpla undeva în sudul României, nu în Oltenia profundă, dar pe aproape. Profesoara venise din Moldova şi eu unul auzeam pentru prima dată un moldovean vorbind. Pesemne că nu eram singurul, de vreme ce, de fiecare dată când profesoara noastră de fizică începea să vorbească, mai mereu câţiva izbucneam în râs, ignoranţi cum eram şi cu libertatea, abia câştigată, urcându-ni-se adesea la cap. Ea era probabil în primul an de învăţământ. Ţin minte că se înroşea, încerca să ridice tonul dar, fatalmente, cu cât vorbea mai mult, cu atât reacţia noastră era mai brutală. Mă rog, poate că şi exagerez acum proporţiile evenimentului, dar ceea ce vă pot spune cu siguranţă este că el a avut loc. Era primul sau al doilea an în care profesorii şi învăţătorii nu ne mai băteau. Bine, o mai făceau din când în când, dar nu cu regularitatea de dinainte. Erau ani tulburi, când nimeni nu ştia încotro ne vom îndrepta şi încercam cu toţii să învăţăm din mers cum să fim normali. Rezultatele erau, desigur, departe de a fi satisfăcătoare.…continuare (25-3-2012 – Editorial)
 • Antisemitismul înainte şi după Toulouse de Eva Galambos
  De la bun îneceput recunosc că titlul nu este corect şi complet. Ar fi trebuit să scriu şi “antiislamismul înainte şi după Toulouse”, numai că, dacă găsim evaluări în ce priveşte antisemitismul în Europa, Statele Unite sau în alte regiuni ale lumii, în ceea ce priveşte antiislamismul nu există date (sau cel puţin eu nu am găsit). Iar situaţia după atentatul de la Toulouse în raport cu antisemitismul sau antiislamismul, nu a fost deocamdată cuantificată. Aşa că mă voi referi la situaţia dinainte cu referire la antisemitism, încercând să trag nişte concluzii. (25-3-2012 – Extern)
 • Baroneasa Ashton: Oarbă și surdă când vine vorba de Israel… de Rodica Grindea
  În fața unui grup de copii palestinieni, coana baroneasă Ashton a găsit cu cale ca în aceeași frază să includă acești copii uciși înainte de a apuca să-și trăiască viața, ca și pe copiii palestinieni și pe cei sirieni! La o considerare superficială, pe care de altfel se și baza ministreasa-baroneasă, n-ar fi fost nimic reprobabil în această remarcă: pentru orice om cu minte în cap și cu omenie în suflet, un copil rămîne întotdeauna un copil, iar curmarea vieții sale este o tragedie în sine! Repet, superficial gîndind, fiindcă altfel, uciderea unui copil ne trimite obligatoriu și la ucigașii săi! Dar cum să priceapă Catherine Ashton enormitatea spuselor sale, dacă și-a propus din start să se prefacă… oarbă și surdă, ori poate că dintr-atîta prefăcătorie, chiar… a rămas așa! (25-3-2012 – Extern)
 • Liliana Vițu 0, Incompetența și Reaua Credință 1 de Petru Clej
  Demisia Lilianei Vițu de la șefia Departamentului Știri de la televiziunea publică din Republica Moldova nu m-a surprins în niciun fel.Acum doi, când se ivise ocazia să preia postul , mi-a cerut sfatul iar eu i-am spus că nu are nicio șansă de reușită în acest post, pentru că sistemul însuși este putred. După doi ani, prezicerile mele s-au adeverit. (25-3-2012 – Republica Moldova)
 • Echipa Țării Galilor 2012 nu se poate compara cu cea a anilor ‘70 de Radu Cosma
  Victoria echipei Țării Galilor cu mare șlem în ediția 2012 a Turneului celor Șase Națiuni, a treia de acest fel în șapte ani, a generat comparații cu evolușiile marii echipe galeze a anilor ’70.Aceasta tendință de a compara echipe care au jucat la diferențe mari de timp de o generație, două sau chiar trei este normală, deși nu are nici o baza în realitate și nici criterii de departajare. (25-3-2012 – Sport)
 • Mă iubesc de Adrian Suciu
  doctorii îmi descoperă boli cu numeaproape erotice şi mă îndrăgostesc de elefără preludiu. (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Inerții de Dan DAVID
  În fond, lumea a rămas neschimbată de la bun început.S-a mai rujat puțin în ultimele milenii,Și-a mai scurtat rochiile și părul de vre-un secol încoace,Dar atât! (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Iarasi dupa ploi… de Joe King
  De cite ori vad melci ma trec ginduri existentiale grave. (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • Statul dădacă – salvator sau opresor? de Petru Clej
  Guvernul britanic plănuiește să introducă prețuri minime la alcool în încercarea de a reduce efectele negative ale așa numitului “binge drinking” – băutul minților. Din 2014, o unitate de alcool pur de 10 ml ar urma să coste 40 pence în Anglia și Țara Galilor.Un proiect de lege similar e dezbătul și în parlamentul Scoției, măsuri similare fiind propuse și în Irlanda de Nord. (25-3-2012 – Cutia Pandorei)
 • Șantierul tineretului la canal – amintiri din „Epoca de aur” (II) de Kovacs Jozsef
  Mii de studenți și elevi duși la pierdut timpul pe șantierele patriei, presupun cu cheltuieli destui de mari, cam acesta au însemnat „șantierele tineretului”, totul dictat de o ideologie tâmpita, centralizată de partid. (25-3-2012 – Marturii)
 • Un avort în încăperea alăturată de Andrea Ghita
  Mi-am privit ceasul de mână şi în momentul acela m-a săgetat gândul că, în acest sfert de oră, în cabinetul medical are loc un chiuretaj. O operaţie minoră, ce se poate face şi ambulatoriu. În urma ei o făptură abia înfiripată, minusculă, care deocamdată doar palpită, este scoasă din trupul care o zămislise. M-am gândit la tânăra care optase pentru chiuretaj, imaginându-mi ce-o fi determinat-o să ia această decizie… Până la urmă toate se reduceau la un singur motiv: nu era momentul potrivit să aibă un copil. (25-3-2012 – SPUNE)
 • Conversații cu Miguel sau despre nevoia de “brand” de Teodor Burghelea
  Ma fac oarecum verde (pe mine nu ma amuza usurinta cu care vorbeste UN STRAIN despre ceva atat de important, “brandul” tarii MELE, pai ce-i asta, chiar nu mai avem nimic sfant, pai ori definim ori nu, ori avem imagine ori nu?) si … “verde” fiind ii zic prima chestie care imi trece prin minte: FRUNZA. (25-3-2012 – Dincolo de trancaneala)
 • Pagini dintr-un jurnal neterminat. Intamplari cu romani de Florin Predescu
  ” Domnu’ Florin, daca romanii ar fi fost uniti,,de mult Moldova era unita cu Romania”(din gandurile unei studente din Moldova) (25-3-2012 – Dincolo de trancaneala)
 • Fundaţia Estuar lansează prima platformă de locuri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilităţi de Editori ACUM
  Fundaţia Estuar, cu activitate în domeniul sănătăţii mintale, lansează www.faraeticheta.org, prima platformă online de locuri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi pot încărca CV-ul pe platformă şi pot primi consiliere gratuită, iar angajatorii pot posta posturile disponibile din cadrul companiilor pe care le reprezintă. (21-3-2012 – Comunicate de presa)
 • Un poet român, laureat al Premiului International de Literatura NUX de Dan DAVID
  Cu imensa placere, Comitetul de organizare a Salonului International al Cartii de la Milano va informeaza ca scriitorul Adrian Munteanu este invitat de onoare si nominalizat pentru Premiul International de Literatura NUX la prima editie a Salonului International al Cartii de la Milano, 26/29 octombrie 2012. (25-3-2012 – TELEGRAMA)
 • Când Dumnezeu uită de Sorin Cerin
  S-a spartcadranul ceasuluiiubirii acestei lumi, (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Trei poeme de Petre Got
  Marele Taciturn păşeşte agale prin rouă,Pătrunde unde-i rană deschisă, fierbinte,Dar mai ales acolo undeInima nu conteneşte să cânte. (25-3-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Florin Piersic – Castravetele de Editori ACUM
  Florin Piersic – Castravetele (25-3-2012 – TV.ACUM)
 • Billy Collins – rația zilnică de poezie de Editori ACUM
  Billy Collins – rația zilnică de poezie într-o formă mai puțin obișnuită… (27-3-2012 – TV.ACUM)
 • VINE PRIMĂVARA! de Cristina Dobrin
  (25-3-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Anca Rotaru
  (27-3-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Paulina Eliza Duta

  (26-3-2012 – Fotografia Zilei)

 • VINE PRIMĂVARA! de Florin Predescu
  (29-3-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Andrea Ghita
  (31-3-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Viktor Benko
  (28-3-2012 – Fotografia Zilei)
 • VINE PRIMĂVARA! de Alexandra Parvu
  (30-3-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  44.200.27.215