• ACUM.TV
 • Editia 6 – 12 ianuarie 2013
  • Sergiu Nicolaescu, Mareşalul şi legionarii de Adrian Cioflanca
   Sergiu Nicolaescu a fost, fără doar şi poate, cel mai redutabil producător de istorie populară în limbaj cinematografic. Nici o epocă istorică nu i-a scăpat ca regizor… Simpla cronologie arată că 1989 nu a fost un an de ruptură, iar filmele menţin în conţinut, indiferent de epocă, tonul naţionalist-eroizant. S-a vorbit mult despre contribuţia popularului regizor la propaganda comunistă. Într-adevăr, Nicolaescu, un protejat (după cum povestesc foştii nomenclaturişti) al lui Ion Gheorghe Maurer şi al altor demnitari comunişti, a fost util regimului……continuare (6-1-2013 – Istorie si actualitate)
  • Gravură artistică, expoziţia pictoriţei Miriam Cojocaru de Dorel Schor
   Probabil că cea mai laborioasă ramură a artelor plastice este gravura artistică. Pentru că presupune nu numai talent, inspiraţie, îndemânare dar şi stăpânirea unei tehnici de lucru care depăşeşte cadrul specific al creaţiei artistice. Gravura este arta, dar şi tehnica, de a trasa prin incizie, desene pe suprafaţa unui material ales dinainte. (6-1-2013 – Album)
  • Despartire de Nichita….. de Gabriel Gherbaluta
   Îţi spunCă tocmai am ucis un licornDragă,bătrâneŞi că ieri te-am abandonat pe o masăDe cafeneaÎn Romană (6-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Vreau să ieşim din traiul anost! de Dan DAVID
   Cele mai bune zile din viaţă ajung să fie uitate întâi. / Ce ne rămâne? / Serile lungi în tramvai în drum către casă… (6-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Care idei? de Dan DAVID
   Nu mă străduiesc să îmbrac ideile în cuvinte.Care idei? (6-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Dumnezeu, chipul omului de Mircea Poeana
   Dumnezeu are vârsta noastră.E tânăr când suntem nevârstnici şi îmbătrâneşte odată cu noi. (6-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • The 45 lessons life taught me; written by Regina Brett (90) (I) de Editori ACUM
   You don’t have to win every argument. Stay true to yourself. // Cry with someone. It’s more healing than crying alone. // It’s OK to get angry with God. He can take it. // Save for retirement starting with your first paycheck. // When it comes to chocolate, resistance is futile. (6-1-2013 – Divertisment)
  • Dragi prieteni maghiari, germani, turci, tătari, bulgari şi evrei… de Lucian Mandruta
   Şi-mi pare rău că destui dintre cei care au rămas nu se simt mereu cofortabil în Romania pe care am construit-o. Aş vrea doar să ştiţi că, pentru mine, e şi ţara voastră. Mai bogată pentru că sunteţi. Mai frumoasă pentru istoria pe care o reprezentaţi. Mai săracă atunci când nu mai sunteţi să munciţi şi să visaţi alături de noi. (10-1-2013 – Dialog Intercultural)
  • Agenda drepturilor omului pentru 2013, rezoluţie adoptată de societatea civilă de Natalia Ghilascu
   Crearea Consiliului Anti-discriminare rămâne pe agenda priorităţilor societăţii civile, care îşi doreşte ca selectarea candidaţilor să fie cât mai transparentă. Totodată, Consiliul, potrivit participanţilor la Forum, ar trebui să fie pro-activ în discuţiile cu potenţialii abuzatori. (6-1-2013 – Republica Moldova)
  • Realism magic în Columbia (I) de Carmen Firan
   Balconul hostalului în care locuiesc dă deasupra uneia din străzile principale din Cartagena. La colţ e casa lui Gabriel Garcia Marquez. O fortăreaţă colonială de culoarea piersicii înconjurată de garduri înalte din spatele cărora se văd vârfuri de palmieri şi plante tropicale. Peste drum, fortificaţiile cetăţenii, ziduri groase de piatră care au apărat-o sute de ani de numeroase invazii ale englezilor şi francezilor, ori de jafurile piraţilor din Caraibe. Iar dincolo de ziduri, oceanul…. (6-1-2013 – Impresii de calatorie)
  • Al Jazeera….în Statele Unite de Eva Galambos
   Postul de televiziune din Qatar, faimosul “Al Jazeera”, intenţionează să intre pe piaţa de televiziune din… Statele Unite. Am fost stupefiată când am înţeles cum îşi va realiza intenţia. “Al Jazeera” a cumpărat un post de televiziune care a aparţinut fostului vicepreşedinte al SUA, Al Gore, cel care a pierdut cu câteva sute de voturi alegerile prezidenţiale din 2000 în faţa lui George Bush, cel care a primit premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea sa din domeniul ecologiei. (6-1-2013 – Jurnalism, Comunicare)
  • Speculaţia juristului şi guvernarea reginei Isabella: şansa unei Europe medievale avant la lettre de Florian Dumitru Soporan
   În pofida prejudecăţilor care îi sunt asociate, Evul Mediu este chemat să-şi aducă propria contribuţie la geneza ideii europene, chiar în situaţia în care conceptul de Europa, cu o accepţiune mai mult decât geografică, îşi are geneza în secolul al XVIII-lea. Regi şi principi medievali, de la eroii cruciaţi la domnii români, sunt invocaţi ca promotori ai ideii europene cu mult înaintea apariţiei sale, în condiţiile în care însăşi christianitas era mai curând un produs al discursului ecleziastic decât o realitate efectivă. (6-1-2013 – Istorie si actualitate)
  • Fuga (I) de Florin Predescu
   Fara prea multe cuvinte introductive va anunt o rescriere romanesca a vietii unei tinere plecate din Romania in anii ’80. Naratiunea construieste traiectoria fugii din obsedanta lume comunista.Romanul Fuga poarta semnatura a doi co-autori: Lilly Pierce si Florin Predescu (6-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Despărţirea de Sergiu de Mircea Poeana
   Priveam procesiunea. Un şir nesfârşit de BĂTRÂNI. Babe şi moşnegi. Anonimi sau faimoşi, bine îmbrăcaţi sau ponosiţi, trişti sincer sau doar curioşi, pomădaţi şi cu părul vopsit, cu căciuli de astrahan sau cu basc. (6-1-2013 – Limba Soacrei)
  • Tea-time, TV-time Britain de Editori ACUM
   Tea-time Britain (9-1-2013 – TV.ACUM)
  • Două lovituri de la 11 metri … cu cântec de Editori ACUM
   Două lovituri de la 11 metri … cu cântec (5-1-2013 – TV.ACUM)
   
  100.28.2.72