caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Uncategorized



 

Precizări ale președintelui ALDE privind informațiile vehiculate în mass-media

de (7-11-2018)
4 ecouri

7 noiembrie 2018

În legătură cu informațiile vehiculate în mass-media, doresc să fac următoarele precizări:

Până la această oră, nu am primit nici o comunicare oficială, referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA;

În legătură cu informațiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalități în dosarul Microsoft, menționez:

– Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft;

– Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice;

– Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004;

Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele, în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare.

Președintele ALDE,

Călin Popescu-Tăriceanu

Sursa: Site-ul ALDE.

DNA cere Parlamentului avizarea urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la 10 ani de când era prim-ministru, pentru că ar fi semnat două acte adiționale privind Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luarea unei presupuse mite în valoare de 2 milioane de euro.

Într-o intervenție în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, Călin Popescu a declarat că nu știa și nu știe nimic despre aceste acuzații, pentru că nu a primit încă o astfel de solicitare.

Video. Un interviu la cald cu dl. Călin Popescu Tăriceanu

Extras din interviu.

– Alessandra Stoicescu: În acest moment Parchetul General trebuie să trimită hârtiile, ştiam, informaţia noastră era că deja le-au trimis către Senat, dar vreau să vă întreb cum o citiţi politic această informaţie, mutare, mişcare a procurorilor (…).

– Călin Popescu Tăriceanu: Să ştiţi că se poate citi în diferite feluri. Una dintre cele mai plauzibile variante, aş spune, este că a început campania electorală.

Notă. Se ştie că dl. Călin Popescu-Tăriceanu este un potenţial candidat la preşedenţie, unul credibil şi cu şanse serioase într-o viitoare confruntare electorală cu actualul preşedinte Klaus Iohannis.

Ecouri

  • Pincu Sfartz: (13-11-2018 la 04:47)

    Se stie ca C.P. Tariceanu este acuzat de luare de mita si de procurorii Austriei !

    Se stie ca, in calitatea sa de Prim-Ministru, a aprobat concesia – fara licitatie (!?) – a terenurilor gazogene din Marea Neagra prin intermediul unui SRL de apartament, acceptand ca sursele sa fie mult diminuate, pentru a salva aparentele.

    Miza initiala era pe 15 miliarde mc., desi in vecinatate imediata ucrainenii au declarat ca sunt resurse pentru 1000 de ani, iar azi la noi deja se declara 200 de miliarde mc.!

    Este un mincinos, si un mincinoe este automat un hot.

    Ca prim-ministru, nu avea voie sa intervina in actul de justitie, si totusi el a intervenit la Presedinte in favoarea unui prieten de-al sau, si acela un hot de mare anvergura ! Basescu pastreaza si azi „biletelul galben” – ca o dovada de „abuz in servici” a unui prim-ministru.

  • Victor Manta: (13-11-2018 la 13:28)

    > Se stie ca C.P. Tariceanu este acuzat de luare de mita si de procurorii Austriei !

    Se pun întrebări fireşti cu privire la de unde se ştiu cele de mai sus. Cum nu mă aştept ca dl. Sfartz să răspundă la nişte întrebări precise, am „răsfoit” presa austriacă, dar nu am găsit ceva relevant. Tot ce am găsit este această sursă în limba germană.

    Din ea am aflat că: „Die Antikorruptionseinheit der rumänischen Staatsanwaltschaft, DNA, erklärte, die Untersuchungen seien auf Anfrage der österreichischen Behörden aufgenommen worden”. Adică sursa este DNA-ul din România care ar fi început cercetările la cererea autorităţilor austriece. Cu aceasta cercul informaţional s-a închis…

    > Este un mincinos (dl. Tăriceanu – vm), si un mincinoe este automat un hot.

    Dl. Sfartz a uitat că magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis să schimbe încadrarea pentru Călin Popescu Tăriceanu din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă şi să-l achite pe preşedintele Senatului pentru această acuzaţie. Deci, cel puţin până la o decizie definitivă, pe post de mincinoşi şi nepricepuţi par să fie acuzatorii de la DNA şi nu acuzatul lor, dl. Tăriceanu.

    Că un mincinos ar fi „automat un hoţ” este încă o invenţie izvorâtă din fantezia nemărginită a d-lui Pincu Sfartz. Nici măcar creatorul faimosului baron Münchhausen nu a ajuns atât de „departe” cu fantezia încât să-l declare hoţ pe eroul povestirilor sale, unul dintre cei mai celebri mincinoşi ai literaturii universale.

  • Pincu Sfartz: (13-11-2018 la 18:38)

    O sa incheiati activitatea la Acum in nota Dvs. specifica – de atac la persoana, un stil de tip clejan, un stil care de fapt a demolat aceasta revista.

    POsturile pe care nu le vizitati Dvs.- un abonat la TV.-urile pro-givernamentale – au anuntat ca procuratura austriaca este cea care a deschis dosar lui Č.P. Tariceanu.

    Este normal ca acest dosar sa nu trezeasca interesul presei austriece.

    Sa fiti sanatos, ca de metehne nu scapati !!

  • Victor Manta: (13-11-2018 la 21:48)

    > O sa incheiati activitatea la Acum in nota Dvs. specifica – de atac la persoana, un stil de tip clejan, un stil care de fapt a demolat aceasta revista.

    Hoţul care strigă hoţii, atacând persoanele… Este exact ceea ce faceţi dv. care trântiţi lucruri fără nici o justificare şi la grămadă, iar după aceea vă plângeţi soarta „nedreaptă” când sunteţi criticat pentru aceasta.

    Nimeni nu a „demolat” această revistă, deoarece ea nu a trăit din contribuţia unor oameni care să se lase demolaţi. Proprietarul ei a creat-o şi tot el a decis să o închidă după 15 ani, ceea ce i s-a părut destul şi ceea ce este dreptul lui inalienabil de proprietar.

    > POsturile pe care nu le vizitati Dvs (…) au anuntat ca procuratura austriaca este cea care a deschis dosar lui Č.P. Tariceanu.

    Şi ele au dat tot atâtea dovezi câte daţi şi dv., adică vorbele DNA-ului sau nici măcar atât.

    > Este normal ca acest dosar sa nu trezeasca interesul presei austriece.

    Cum aşa, nu e austriacă firma care s-a simţit lezată şi a reclamat acest lucru la autorităţile judiciare austriece? Sau ne induce DNA-ul nostru în eroare?

    > Sa fiti sanatos, ca de metehne nu scapati !!

    Iar vă ocupaţi de comentator, şi nu de ce spune el. Meteahnă veche, de care veţi scăpa nolens volens pe ACUM în 15 zile calendaristice.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Presa românească descrisă de Ambasada SUA

Un document realizat de Ambasada Statelor Unite la București în 2016; descrie orientarea, calitatea și proprietarii celor mai importante organizații...

Închide
18.117.182.179