caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Arhiva rubricii Uncategorized

 

Precizări ale președintelui ALDE privind informațiile vehiculate în mass-media

de (7-11-2018)
4 ecouri

7 noiembrie 2018

În legătură cu informațiile vehiculate în mass-media, doresc să fac următoarele precizări:

Până la această oră, nu am primit nici o comunicare oficială, referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA;

În legătură cu informațiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalități în dosarul Microsoft, menționez:

– Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft;

– Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice;

– Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004;

Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele, în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare.

Președintele ALDE,

Călin Popescu-Tăriceanu

Sursa: Site-ul ALDE.

DNA cere Parlamentului avizarea urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la 10 ani de când era prim-ministru, pentru că ar fi semnat două acte adiționale privind Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luarea unei presupuse mite în valoare de 2 milioane de euro.

Într-o intervenție în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, Călin Popescu a declarat că nu știa și nu știe nimic despre aceste acuzații, pentru că nu a primit încă o astfel de solicitare.

Video. Un interviu la cald cu dl. Călin Popescu Tăriceanu

Extras din interviu.

– Alessandra Stoicescu: În acest moment Parchetul General trebuie să trimită hârtiile, ştiam, informaţia noastră era că deja le-au trimis către Senat, dar vreau să vă întreb cum o citiţi politic această informaţie, mutare, mişcare a procurorilor (…).

– Călin Popescu Tăriceanu: Să ştiţi că se poate citi în diferite feluri. Una dintre cele mai plauzibile variante, aş spune, este că a început campania electorală.

Notă. Se ştie că dl. Călin Popescu-Tăriceanu este un potenţial candidat la preşedenţie, unul credibil şi cu şanse serioase într-o viitoare confruntare electorală cu actualul preşedinte Klaus Iohannis.

 
 
100.26.179.41