caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Arhiva rubricii SPUNE

 

UE: cei 4 mari erau 3, Macron și May

de (12-4-2018)
22 ecouri

 
Întrebat de politruci care va fi poziția față de Vatican, Stalin a răspuns: Câte divizii de tancuri are Vaticanul?

De atunci criterul a devenit cât de mare este arsenalul nuclear.

După ieșirea Regatului Unit din UE, numai Franța va rămâne o țară cu arsenal nuclear. Germania, Italia, țările nordice și restul nu au arsenal atomic, nu au rachete și întregul continent va trebui să se mulțumească cu Umbrela Franceză care va fi plătită numai de Franța.

În drumul spre integrare țările UE vor fi mai puțin aparate și în final mai expuse.

UE are un prim obiectiv, pacea. Această a fost implementată pe frontul de vest, dar Estul este expus rivalității cu Rusia.

UE va trebui să caute noi forme de colaborare cu Rusia și, în viitorul îndepărtat, un parteneriat.

Dar Rusia are interese în Orientul îndepărtat unde vrea să mărească exportul de materii prime și energie către China și să se alăture noilor căi de transport și comunicații.

Azi Rusia este mai aproape de China decât de UE și America. Este posibil ca rușii să se apropie și mai mult de chinezi.

În aceste condiții NATO și SUA devin și mai importante. UE va dori ca America să continue să se implice pe glob și să nu se izoleze.

Rolul Americii va deveni și mai important și trebuie să se instaleze un parteneriat și mai strâns atât pe plan economic cât și militar între UE și SUA.

America va continuă să fie la conducerea lumii libere iar UE trebuie să recunoască eforturile Americii și importanța ei în menținerea păcii.

Dacă se dorește apropierea economiilor SUA și UE, atunci UE trebuie să devină mai compatibilă cu SUA, să adopte și alte elemente în economie și să micșoreze birocrația.

 
 
34.239.170.244