• ACUM.TV
 • Februarie 2015
 • Parfum (ziceri) de Dorel Schor
  Un parfum (prea) puternic acoperă, de regulă, o putoare (prea) mare. // Vom obţine victoria cu orice preţ convenabil… // Impozitele sunt un fel de taxa de protecţie……continuare (25-2-2015 – Umor)
 • Recenzie: „Visul domnului Mio” de Georgiana Capuerde de Walter Johrend
  Domnul Victor Mio, fost director de bancă şi fără familie (crede el), actualmente pe post de duh-stafie-suflet-fantomă în locaţia Binelui (plutesc în cimitir pe Aleea artiştilor, va spune un personaj), undeva într-un spaţiu la fel de imaterial ca şi umbrele lipsite de coloană vertebrală care îl populează (Ateea, Francezul, Prinţul, Mătuşa Lena, Dorel – Tatăl Prinţului) hotărăşte să facă rânduială în cer… (25-2-2015 – Scena si Ecranul)
 • Nikola Tesla, geniul luminii de Francisc Grunberg
  «Nikola Tesla simbolizează o forţă unificatoare şi o inspiraţie pentru naţiunile lumii în numele păcii şi al ştiinţei. A fost un adevărat vizionar, ale cărui idei în domeniul dezvoltării ştiinţifice le depăşeau cu mult pe cele ale contemporanilor săi.» – aceasta este fraza cu care se deschide pagina «Biografia lui Tesla» dedicată marelui inventator… (23-2-2015 – Istorie si actualitate)
 • Tartă în stil toscan de Florin Predescu
  Pe timp de iarna si de februarie – o luna plictisitoare gasim ragazul sa gatim cateceva nou si sa ne inveselim iarna tarzaie cu o felie de placinta cu branza si cu un pahar de vin. (22-2-2015 – Gastronomie si Stil)
 • Vrut fără voie de George Petrineanu
  Am vrut să fim muschetari pe cînd nu se voia. / În loc de treabă și burta pe carte, … (20-2-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • An Nou Chinezesc ! de Florin Predescu
  Nimic mai frumos decat sa celebrezi Anul Nou de cateva ori pe an ! (19-2-2015 – Gastronomie si Stil)
 • Nu îngropaţi selecţia naturală de Stefan Moisanu
  Eu sunt pentru Olivia Steer. Şi îi vreau cât mai vizbili şi ascultaţi pe toţi cei ca ea, pe cei care vindecă leucemia cu sirop de coada şoricelului, pe cei care mănâncă numai putregaiuri negatite, pe cei care îşi vindecă hemoroizii cu bucăţi de lut sfânt introduse în anus, pe cei care refuză vaccinările… (19-2-2015 – Mentalitate)
 • Negativ (Ziceri) de Dorel Schor
  Punctualitatea e politeţea regilor, dar noi nu suntem monarhişti! // I-am spus să stea cu burta pe carte… A încercat şi cu cartea pe burtă. E incomod. // Nu poţi cumpăra dragostea, dar plăteşti mult pentru ea (zicere idiş). // Justiţia trebuie să fie rea! // Toţi suntem egali. Nu înseamnă însă că neghiobul este egalul înţeleptului (Pitagora)… (16-2-2015 – Umor)
 • Livia Kessler ne oferă flori şi peisaje de Dorel Schor
  Reputatul scriitor umorist Andy Kessler, cunoscut şi din emisiunile cu Mircea Crişan de pe vremuri sub pseudonimul Alexandru Andy, mă invită la o expoziţie deschisă la Institutul Cultural Român din Tel Aviv. Mă duc cu plăcere pentru că o cunosc pe Livia, soţia lui, şi mai ştiu cât suflet şi energie a depus la organizarea expoziţiei precedente de la I.C.R., a grupării artistice „Culoarea în natura”… (16-2-2015 – Album)
 • Arta iese din p**** şi se duce pe p*** de Stefan Moisanu
  Aceasta este arta la care aspiră pseudointelectualii de azi. O categorie specială de hipsteri care se dau de ceasul morţii să pară inteligenţi, rafinaţi şi intelectuali deşi studiul şi inteligenţa nativă nu îi ajută. Ei sunt cei care se afişează printre cărţi deşi nu se omoară cu cititul, cei care se înghesuie la vernisaje deşi nu au niciun tablou în casă… (14-2-2015 – Mentalitate)
 • Noii mei ochelari de Stefan N. Maier
  În parcarea supermarketului, călcaţi de-o maşină / în ramele lor mari, am găsit astăzi / o pereche de ochelari… (8-2-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Ion Lazu şi odiseea plăcilor memoriale ale scriitorilor de Ileana Costea
  E într-adevăr păcat că nu ştim să “ne cântăm” capitala. Bucureştiul nu este Londra sau Paris, dar are multe clădiri frumoase şi nu e lipsit de parfum şi istorie. Şi istoria trebuie cântată, captată, marcată, căci altfel e uitată, amestecată, sau pierdută … Sigur sunt mulţi factori care trebuiesc puşi în mişcare pentru a îndeplini o astfel de punere în valoare a capitalei noastre. Si iată că Ion Lazu reuşeşte sa facă un prim pas în această direcţie… (3-2-2015 – )
 • Proverbe combinate (ziceri) de Dorel Schor
  Nu toţi analfabeţii erau şefi, dar toţi şefii erau analfabeţi. // Tipii foarte activi nu pierd vremea cu gînditul. // Ignorant e cel care nu ştie că nu ştie… // Diplomatul gândeşte de două ori înainte de a nu spune nimic… (3-2-2015 – Umor)
 • Trădări paralele de Dorel Schor
  În ziua de astăzi, afirmă doamna Oiterman, nu mai poţi avea încredere în nimeni, nici măcar în persoanele cele mai apropiate!… Asta chiar aşa este, confirmă Leopold sub privirile aprobatoare ale nevestei sale. Să luăm de exemplu… (3-2-2015 – Umor)
 • Un delir cu final aşteptat de Daniel Uncu
  În ce capitală europeană, liderii opoziţiei politice sunt asasinaţi în plină stradă, în anul de graţie 2015? La Londra? La Paris? La Berlin? La Madrid? Cumva, la Bruxelles? La Bucureşti? La Praga? La Varşovia? Nu! Nicidecum! La Moscova! Asta, dacă presupunem că Moscova este o capitală Europeană…! (28-2-2015 – Extern)
 • Cu cine stăm la masă, cînd stăm la masă cu Rusia (II) de Traian Ungureanu
  Nu e tocmai uşor de spus şi nici foarte plăcut. La începutul anilor ’40, silite de asaltul nazist care ameninţa să înghită Europa, marile state occidentale au fost nevoite să facă o alianţă cu statul sovietic. Alianţa a fost, practic, singura cale de a opri alunecare în barbarie. Cei doi monştri totalitari, Germania şi Japonia, au fost distruşi militar. Numai că… (28-2-2015 – Extern)
 • Cu cine stăm la masă, cînd stăm la masă cu Rusia (I) de Traian Ungureanu
  Ceva e nefiresc în comportamentul liderilor vest-europeni faţă de Rusia şi faţă de asaltul rusesc asupra Ucrainei. Un soi de stînjeneală, amestecată cu nepricepere şi lipsă de autoritate fac din întîlnirile faţă în faţă ale occidentalilor cu Vladimir Putin ocazii pline de neînţelegeri… (27-2-2015 – Extern)
 • Crazy Circle Illusion! de Editori ACUM
  Crazy Circle Illusion! (21-2-2015 – TV.ACUM)
 • Provocările dlui Hellvig de Daniel Uncu
  în condiţiile pericolelor geostrategice cu care se confruntă România – din perspectiva conflictului din Ucraina şi a tendinţelor Greciei şi Ungariei de apropiere de Moscova – SRI va trebui să îşi asume rapid şi eficace (!) misiunea de a dejuca acţiunile spionajului rus şi maghiar pe teritoriul ţării. Conlucrarea informativă cu serviciile secrete ale ţărilor membre NATO care… nu au afinităţi pro-moscovite devine crucială şi deloc lipsită de complicaţii… (20-2-2015 – Romania)
 • Anne Applebaum: „Cum poartă Vladimir Putin războiul împotriva Vestului şi îl cîştigă” de Anne Applebaum
  Luna trecută, preşedintele Parlamentului rus a dat instrucţiuni în mod solemn Comitetului său de politică externă pentru a lansa o anchetă istorică: a fost ‘anexarea’ Germaniei de est de către Germania Federală cu adevărat legală? Trebuie ea condamnată?… (19-2-2015 – Extern)
 • Fenomene secundare ale democraţiei de Rodica Grindea
  Stările de fapt de care ne ocupăm de astă-dată există, practic, în orice democraţie, nu numai în statul considerat „singura democraţie din Orientul Mijlociu”, adică Israelul. Dar în stricta actualitate israeliană, adică în crâncena bătălie (pardon, campanie) electorală, ceea ce mai mulţi analişti au numit „fenomene secundare” ale democraţiei se manifestă cu o acuitate foarte greu suportabilă şi uneori imposibil… de acceptat!… (19-2-2015 – Extern)
 • România, pe drumul către prezidenţialism de Daniel Uncu
  opinia publică poate fi mofturoasă, imprevizibilă şi extrem de impresionabilă. Iar unele sentinţe date „spre rupere de gură” ar putea să transforme simpatia publică de care se bucură pe bună dreptate actuala ofensivă împotriva corupţiei, într-o reticenţă vecină cu dezaprobarea. Şi, cum preşedintele Johannis nu are de partea sa – din motive constituţionale şi pragmatice – alte instituţii decât DNA… (16-2-2015 – Romania)
 • Istoricul datoriei Greciei de Nicolae Musat
  Datoria Greciei este rezultatul unor excese ale conducătorilor, asociaţilor acestora din exterior şi a structurilor politice nedemocratice subordonate partidelor şi altor interese. Mitul promovat de fostul partid de guvernămînt prin Th. Pangalos care afirma în parlament „împreună am mîncat!…”, a se citi banii… (16-2-2015 – Extern)
 • Romania scandalurilor de Florin Predescu
  Un sfert de secol s-a scurs intr-un crescendo al catorva politicieni imbogatiti peste noapte prin smecherii si alte cai. Arestarile recente pot insemna un inceput de extirpare a raului. (16-2-2015 – Romania)
 • Acordul de la Minsk. Gânduri despre un cvasi-eşec de Daniel Uncu
  Întreaga logică geopolitică în regiune va consacră îngheţarea unui conflict care va consfinţi un nou tip de relaţie între UE şi Rusia. Vladimir Putin îşi vede confirmat, parţial, status quo-ul în arealul de influenţă istorică al defunctei Uniuni Sovietice, în timp ce Occidentul european se mulţumeşte cu evitarea, să sperăm (!), a unui război… (13-2-2015 – Extern)
 • Cool Optical Illusions Compilation 2014 de Alexandru Leibovici
  Cool Optical Illusions Compilation 2014 (13-2-2015 – TV.ACUM)
 • Vlad Spânu: „politicile multor partide din R.Moldova şi ale multor guverne au fost greşite” de Valentina Ursu
  „Statele Unite ale Americii, în primul rând administraţia şi Congresul, văd în regiune o instabilitate, văd agresiunea Rusiei faţă de ţările din fosta URSS şi, în acest context, au decis să dea un ajutor suplimentar, la banii care sunt acordaţi pentru reforme. Ajutor pentru a întări capacitatea de apărare a Ucrainei, Georgiei şi Moldovei.”… (11-2-2015 – Republica Moldova)
 • Şedinţa EuroGroup în legătură cu datoria Greciei de Nicolae Musat
  Miercuri 11 ianuarie are loc şedinţa EuroGroup la nivel de miniştri de specialitate care conduc economiile ţărilor din zona euro, plus reprezentantul Băncii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional. Scopul este primirea propunerilor Greciei de rezolvare a situaţiei împrumutului care a ajuns la cifra de 180% din produsul intern brut. (11-2-2015 – Extern)
 • Omul de la coadă de Editori ACUM
  Omul de la coadă (10-2-2015 – TV.ACUM)
 • Programul guvernului elen de Nicolae Musat
  Duminică 8 Ianuarie 2015 primul ministru grec Alexis Tsipras a prezentat parlamentului planul de guvernare. În principal guvernul solicită creditorilor un împrumut care să permită acoperirea plăţilor scadente până în luna iunie. În această perioada guvernul solicită negocierea unui nou acord care să ajute Grecia să returneze împrumuturile contractate… (9-2-2015 – Extern)
 • Diaglogul surzilor şi zăngănitul armelor de Daniel Uncu
  Conferinţă pentru Securitate de la Munchen s-a desfăşurat într-o atmosfera înspăimântătoare de neîncredere şi acuze reciproce între Moscova pe de o parte şi SUA şi UE, pe de altă. O tulburătoare mostră de îngheţare a cooperării dintre Rusia şi Occident, cooperare care a debutat acum 25 de ani. Sfârşitul idilei pare înfiorător de aproape, dacă este să luăm în considerare atmosfera şi replicile dure de la Munchen… (8-2-2015 – Extern)
 • Ucraina : Reuniune la vîrf programată la Minsk de Ileana Giurchescu
  Cancelara germană Angela Merkel, preşedintele Franţei, François Hollande, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul ucrainean Petro Poroşenko se vor întâlni miercuri la Minsk pentru a discuta noul plan de pace pentru estul Ucrainei, iniţiat de Germania şi Franţa. Summitul a fost anunţat de purtătorul de cuvânt al guvernului german după o discuţie telefonică între cei patru lideri… (8-2-2015 – Extern)
 • Marco Tempest – Le Pad Magique de Editori ACUM
  Marco Tempest – Le Pad Magique (7-2-2015 – TV.ACUM)
 • Mesaje din Grecia (II) de Traian Ungureanu
  Adevărat, Grecia condusă de Syriza a transformat un dezastru într-un instrument de şantaj. Sub declaraţiile deseori rezonabile sau inteligente ale noii echipe de la Atena se ascunde, constant, ameninţarea cu demolarea colectivă: dacă ne lăsaţi să cădem, vă luăm cu noi! Argumentele umane ajută Grecia, o societate lovită dur de datorii, şomaj şi lipsă de înţelegere din afară. Însă Grecia e, măcar în parte, victima propriei nesăbuinţe… (7-2-2015 – Extern)
 • Despre Ialta şi compromisuri în politică de Vladimir TISMANEANU
  Există un mit politic al Ialtei conform căruia, în februarie 1945, ar fi avut loc o mare trădare a Estului de către Vest. Spun că este un mit politic pentru că se întemeiază mai mult pe percepţii discutabile şi mai puţin pe evidenţe documentare incontestabile. În fapt, în acel moment, Armata Roşie se afla de-acum în România şi Polonia, mişcările comuniste… (7-2-2015 – Istorie si actualitate)
 • Ucraina: München-2015? de Editor Opinii
  „Global, iniţiativa Merkel-Hollande dă impresia de déjà-vu – după practic aceeaşi schemă a avut loc violul Cehoslovaciei în 1938, cunoscut sub numele de „învoiala de la München”. Şi de asemenea a Gruziei în privinţa Abhaziei şi a Osetiei de Sud, precum şi a Moldovei în privinţa Transnistriei…” (6-2-2015 – Extern)
 • Mesaje din Grecia (I) de Traian Ungureanu
  Ţara ruinelor auguste a devenit o ruină economică şi e gata să transforme Europa într-o ruină istorică. Cu observaţia că Europa însăşi e coautoare a dramei care i-ar putea fi fatală. Apariţia unui nou guvern grec, după alegerile cîştigate de Mişcarea Syriza, nu promitea, totuşi, un şoc de asemenea proporţii… (6-2-2015 – Extern)
 • O confruntare mafiotă şi atât! de Daniel Uncu
  Ceea ce vedem în aceste zile nu este, sub nici o formă, o confruntare între “bine” şi “rău”, între moral şi imoral, între legal şi ilegal, între democratic şi anti-democratic. Nicidecum! Am face o sinistră şi impardonabilă greşeală să credem aşa ceva! Asistăm doar la o confruntare între un grup de interese şi un alt grup de interese… (5-2-2015 – Romania)
 • O întrebare, din când în când: ce părere aveţi despre activitatea din ultima vreme a Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA)? de Editor Opinii
  O întrebare, din când în când: ce părere aveţi despre activitatea din ultima vreme a Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA)? (4-2-2015 – SPUNE)
 •  
  34.239.176.54