• ACUM.TV
 • Editia 19-25 august 2012
 • Mai lung îmi pare drumul… de Liviu ANTONESEI
  …, acum, atunci, la întors acasă! Deşi, cînd călătoresc în străinătate şi stau mai mult de o săptămînă, există o zi, de obicei a cincia, în care mă bîntuie o formă ciudată a dorului de casă – vizualizez, pînă în cele mai mici amănunte, uşa de lemn uzat de vînturi şi ploi a unei magazii din copilăria mea, uşă, magazie, ba chiar şi casă care oricum nu mai există de la cutremurul din 1977……continuare (19-8-2012 – Editorial)
 • Conducătorii noştri de Pincu Sfartz
  Conducătorii regionali şi locali promovaţi în „epoca de aur” erau selecţionaţi pe principiul ideii „luptei de clasă” şi al „originii sociale sănătoase”. Şi totuşi unii conducători comunişti, puţini la număr, erau oameni mai descuiaţi la minte… (19-8-2012 – Istorie si actualitate)
 • Pussy Riot sau Julian Assange? O alegere simplă de Petru Clej
  Săptămâna trecută a fost marcată de două evenimente majore, care aparent au legătură cu libertatea de exprimare şi pericolele care o pasc. În primul rând, trei membre ale formaţiei punk Pussy Riot – Maria Aliohina, Nadejda Tolokonnikova, şi Ekaterina Samuţevici – au fost condamnate la doi închisoare de o instanţă din Rusia pentru “acte de huliganism”. În al doilea rând, “Mr Wikileaks” – Julian Assange, a primit azil politic din partea preşedintelui Ecuadorului, Rafael Correa, la aproape două luni după ce se refugiase în ambasada acestei ţări în Marea Britanie. (19-8-2012 – Extern)
 • Va fi târât Israelul în „aventura iraniană”?! de Rodica Grindea
  …doar acum vreo două săptămâni, Avi Dichter a decis să se retragă definitiv din fracţiunea Kadima, al cărei lider este Shaul Mofaz, printr-o stranie… coincidenţă cu propunerea lui Netaniahu şi a lui Barak de a prelua portofoliul de ministru pentru chestiuni referitoare la spatele frontului! (19-8-2012 – Extern)
 • Un parbriz pentru eternitate de George PETRINEANU
  În Anul de Graţie 2012, o nouă modă s-a răspândit în oraşele şi satele ţării. Cei cu frică lui Dumnezeu, ca şi cei fără de frică de altceva, mulţi la număr cu toţii, îşi agăţă de parbriz, după darea de mână şi puterea minţii, câte un rând, două, trei de ,,ornamente religioase”. (19-8-2012 – Mentalitate)
 • Laurenţiu, un copil care şi-a învins sorţii de George PETRINEANU
  Laurenţiu Pettersson are acum 32 de ani. Azi îl vedem într-un reportaj cum participă cu dezinvoltură şi profesionalism la o sesiune de fotografii în care prezintă modă. Când a fost adoptat nu ştia ce e speranţa şi nu şi-ar fi închipuit că va ajunge să viseze la carieră de actor; şi la multe altele. Buna lui dispoziţie, pusă în contrast cu dramatică să trecere prin viaţă, te dezarmează. (19-8-2012 – Ei vor face o diferenta)
 • Bonjour Monsieur Apollinaire de Adrian Grauenfels
  Guillaume Apollinaire, pictor, poet . Un comentator spunea despre Apollinaire: ” A scris despre toate subiectele, în toate formele şi scopurile imaginabile. Nu credea că există distincţie între artă şi acţiune: pentru el erau identice”. (19-8-2012 – Medalion)
 • STOP THE FIGHT de Adam Galbinski
  In Heaven, I want peaceThis war I will cease (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Poem de seara de Florin Predescu
  Un clopot sa nu fie mut,si nici seara sa tropaie peste ariniicopilarieiunde ne era locul ascuns. (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_2

 • Barankov, Assange și dublele standarde ale președintelui Ecuadorului de Petru Clej
  În aceste zile Alexander (sau Aliaksandr) Barankov riscă să fie extrădat din Ecuador în Belarus. Alexander cine? Parcă era vorba de Julian Assange, cel care a divulgat peste un sfert de milion de documente secrete diplomatice americane și a primit azil politic din partea președintelui Ecuadorului, Rafael Correa, aflându-se acum în Ambasada Ecuadorului la Londra.Barankov este un blogger originar din Belarus, care s-a refugiat acum trei ani în Ecuador, pe când era căutat de justiția din țara sa sub acuzația de solicitare de mită. În 2010, el a primit azil politic în Ecuador, dar pe data de 7 iunie 2012 a fost arestat, cu doar trei săptămâni înaintea vizitei la Quito a președintelui Belarus, Alexander Lukașenka. (22-8-2012 – Extern)
 • Băsescu NU doreşte unirea României cu Republica Moldova şi bine face de Petru Clej
  În aceste condiţii – lipsa vizibilă de apetenţă a cetăţenilor Republicii Moldova şi conjunctura internaţională – unirea României şi a Republicii Moldova este un cal mort care nu mai merită biciuit. În acest caz sunt absolut de acord cu Băsescu. (19-8-2012 – Republica Moldova)
 • Cum, Când, Cine şi Unde? Citindu-mi Dosarul Securităţii de Radu Cosma
  Într-una din zile, unul din prietenii mei din copilărie m-a sunat să-mi spună că figurez în dosarul său de la Securitate ca spion străin. Asta m-a intrigat mai mult decât orice şi m-a făcut să cer aprobare, la peste 20 de ani de la evenimentele din 1989, să-mi văd dosarul. (19-8-2012 – Cutia Pandorei)
 • Cui i-e frică de slavi? de Ovidiu Ivancu
  Mai deunăzi, unul dintre studenţii mei indieni, văzându-mă pentru prima oară, mă întreabă ingenuu: Sunteţi rus? Arătaţi ca un rus! Aveam, în mare, două variante de răspuns. Fie răspundeam cu un nu simplu, fie mă lansam într-un discurs mai amplu despre cât de fără sens e asocierea unei tipologii umane cu o anume etnie sau naţionalitate. În acest din urmă caz aş fi ajuns inevitabil la nazism, m-aş fi oprit la istoria Europei secolului XX, le-aş fi livrat un discurs atât de europocentric, încât marea majoritate a explicaţiilor mele s-ar fi pierdut inevitabil într-un alt eşec comunicaţional Europa-Asia. India însăşi e atât de diversificată la nivelul tipologiilor umane, încât nu am simţit nevoia să insist, să pierd foarte mult timp explicând ceea ce, la urma urmei, e o evidenţă.Întrebarea, însă, nu e întru totul neinteresantă. Doar uşor anacronică, poate, marcă a unor alte vremuri, când se gândea (19-8-2012 – SPUNE)
 • Capriciu estival de Florin Predescu
  Rubrica Gastronomie şi Stil e deschisă cititorului doritor să ne trimită reţete, momente din experienţa lui proprie, cu condiţia de a nu fi un copy-paste, o transcriere simplistă, fără valoare adăugată. Mulţumesc celor ce îmi scriu, îşi sacrifică timp pentru câteva rânduri! (19-8-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Argentina debutează cu o înfrângere în competiţia elitei rugby-ului din emisfera sudică de Petru Clej
  La debutul său în Campionatul de Rugby, Argentina a fost învinsă la Cape Town de Africa de Sud cu 27 – 6, în timp ce campioana mondială Noua Zeelandă a învins Australia la Sydney cu 27 – 19.“Pumas” – cum sunt numiţi rugby-iştii argentinieni – bat de mult la poarta acestui campionat, dar celelalte trei naţiuni, care ocupă primele trei locuri ale ierarhiei mondiale, au ţinut-o la poartă nu din lipsa competitivităţi – Argentina s-a calificat în sferturile de finală la trei din ultimele patru Cupe Mondiale şi a ocupat locul trei în 2007 – ci din scepticismul cu privire la veniturile pe care la va aduce din televizare. (19-8-2012 – Sport)
 • Înger de Dor de Sorin Cerin
  Spune-mi Înger de Dor,dacă mai curge apa destinului nostrupe palmele clipelorce-şi mai amintesc de noi, (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Omul, doar omul… de Irina Lucia Mihalca
  Sclipiri de raze prin ochiul dintre lumi, (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Nunta de cîini (2) de Nichita Danilov
  (Potopită de flori strada Kanta s-a ridicat şi ea o dată cu mine…Ce fel de stradă e aceasta,m-am întrebat, de ce mă urmăreşte?Poate că nu e stradă, mi-am zis,ci altceva, un gînd, o obsesiede care ar trebui să încerc să scap, (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Pariu cu timpul de Dan DAVID
  M-aş ascunde în braţele mamei,La umbra pletelor albe,La sânul său blând.Dar mama s-a dus, e departe. (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Visele fură din realitate de Ruxandra Anton
  Lana se trezeşte dimineaţa devremesă scoată soarele din mare (19-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 •  
  44.220.44.148