• ACUM.TV
 • Editia 25 noiembrie – 1 decembrie 2012
 • Desfăşurări atipice în campania electorală de Mircea Kivu
  Poate fi crezut PDL, atunci când promite, de la 1 ianuarie, reducerea cotei unice de impozitare? Doar de cǎtre cei care au uitat cǎ liderii aceluiaşi partid primiteau, în urmǎ cu patru ani, cǎ vor aplica legea de majorare a salariilor din învǎţǎmânt a doua zi dupǎ ajungerea la guvernare. Poate fi crezut USL, care promite scǎderea aceleiaşi cote de impozitare (ce-i drept, numai pentru o parte din salariaţi)? Doar de cǎtre cei care au uitat cǎ liderii aceleiaşi formaţiuni promiteau, în urmǎ cu doar şapte luni, cǎ imediat ce vor ajunge la guvernare vor restabili salariile bugetarilor la nivelul din 2010.…continuare (25-11-2012 – Alegeri)
 • Când corectitudinea politică duce la abuz de Petru Clej
  În Marea Britanie decizia unui consiliu local de a revoca atribuirea în adopţiune temporară a unor copii pe temeiul afilierii politice a părinţilor adoptivi a provocat o reacţie de indignare. (25-11-2012 – Extern)
 • Locuitorii Gazei sărbătoresc victoria. Au înnebunit? de Alexandru Leibovici
  Un acord de încetare a focului a fost negociat între Hamas şi Israel prin intermediul preşedintelui Egiptului şi al ministrului de externe al SUA. Prin definiţie, o încetare a focului este provizorie; prim-ministrul Israelului a declarat că operaţiunile militare vor fi reluate în caz că partea adversă nu respectă acordul. Conducerea armatei israeliene şi conducerea civilă afirmă că în decursul celor opt zile toate obiectivele propuse au fost atinse. (25-11-2012 – Extern)
 • In loc de cuvinte, poezie de Florin Predescu
  Lucruri frumoase se intampla nu numai in literatura. (25-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Expoziţie de acuarelă „Flori şi Peisaj”, Constanţa Abălaşei-Donosă de Editori ACUM
  Acuarelele doamnei Donosă sunt ca nişte miniaturi de preţ, pe care le poţi învârti ca pe bibelourile muzicale… De fapt dânsa este propriul său regizor, care a dat spre vizionare propriile sale eresuri… Îmi amintesc de o călătorie în China, unde se spunea că acuarela se execută foarte uşor… asta datorită şi zgârceniei de linii şi culoare pe care le prezentau. (25-11-2012 – Jurnal Cultural)
 • O parte din cererile lui Breivik privind condiţiile din celulă au fost aprobate de George PETRINEANU
  Anders Behring Breivik, autorul uciderilor teroriste în masa din Norvegia, s-a plâns de conditiile din celula în închisoarea cu regim special in care e detinut. O parte din cereri au fost îndeplinite. (25-11-2012 – Extern)
 • O faptă bună de Dorel Schor
  Faptul că eu nu vreau să ştiu nişte lucruri nu înseamnă că acele lucruri nu există. // Te faci frate cu dracul până treci puntea, dar uneori aluneci. // A făcut o fapta bună şi acum îi pare rău după ea… (25-11-2012 – Divertisment)
 • România liberă, locul unde mi-am început cariera de jurnalist (IV) de Petru Clej
  Era după-amiaza zilei de 13 iunie şi în Piaţă ardea un autobuz. Erau scutieri care urmăreau diverşi manifestanţi, care însă n-aveau nimic în comun cu demonstranţii conduşi de Marian Munteanu şi Liga Studenţilor, care se retrăseseră la patru zile după alegeri. Mai încolo, pe calea Victoriei, la ministerul de interne, acelaşi haos. Eram împreună cu Francois Brousseau, un jurnalist pe care-l cunoscusem cu doar câteva zile înainte la Montreal şi nu puteam să-mi dau seama ce se întâmplă. (25-11-2012 – Marturii)
 • Pat Condell: Peace in the Middle East (Not while Hamas is around), cu transcript de Editori ACUM
  Pat Condell: Peace in the Middle East (Not while Hamas is around), cu transcript (28-11-2012 – TV.ACUM)
 • Nada, Ma che freddo fa, San Remo, 1969 de Editori ACUM
  Nada, Ma che freddo fa, San Remo, 1969, Text IT, EN (26-11-2012 – TV.ACUM)
 • Scrisoare de solidarizare cu Statul Israel de Editori ACUM
  Subsemnaţii dorim să ne exprimăm pe această cale sprijinul pentru Statul Israel, victimă a agresiunilor organizaţiei teroriste Hamas. Dorim să precizăm că iniţiativa acestui act de solidarizare a pornit de la un grup de cetăţeni români de religie creştină, fiind ulterior sprijinită şi de alte persoane şi grupuri. Suntem indignaţi de felul cum Israelul este înfăţişat ca agresor, este pus pe acelaşi plan cu o organizaţie teroristă criminală… (29-11-2012 – Ultima Ora)
 • Antisemitismul îşi face din nou apariţia pe stadioanele din Anglia de Petru Clej
  Clubul de fotbal londonez West Ham a exclus pe viaţă un suporter al său care a proferat insulte antisemite la meciul de duminica trecută cu echipa Tottenham Hotspur. Incidentul urmează la doar câteva zile după atacarea la Roma a unor suporteri ai echipei Tottenham, privită în mod tradiţional ca un club apropiat de comunitatea evreiască din Londra. (27-11-2012 – Sport)
 • Despre „Antena 3” – constatare sociologică de Barbu Mateescu
  Antena 3 este un motiv comod pentru a scuza previzibila înfrângere a ARD de la alegerile care vin. Dar nu e un motiv potrivit. În luna august cea mai vizionată emisiune de la Antena 3 a avut în medie 534 de mii de telespectatori. Nu este vorba de aceiaşi 534 de mii de fiecare dată. Mai există şi alte emisiuni, cinci la număr, care au peste 300 de mii de telespectatori. (25-11-2012 – Jurnalism, Comunicare)
 • Cameron câştigă o bătălie la Bruxelles şi îşi reface prestigiul în Partidul Conservator de Petru Clej
  Premierul britanic David Cameron a reuşit să-şi refacă prestigiul în Partidul Conservator al cărui lider este prin poziţia sa inflexibilă la negocierea bugetului Uniunii Europene la Buxelles săptămâna trecută. Dar poziţia lui Cameron i-ar putea încuraja pe eurosceptici să insiste pentru convocarea unui referendum în 2015 privind relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană. (25-11-2012 – Extern)
 • Israelul după „Pilon de apărare”: întrebări şi îndoieli de Rodica Grindea
  Cea mai insistentă dintre aceste întrebări a fost – şi mai este – cât o să dureze această linişte! A fost avansată cu precădere de locuitorii în mare măsură frustraţi şi dezamăgiţi ai greu-încercatelor localităţi din sudul ţării. (25-11-2012 – Polemica)
 • Uite aşa începe fascismul de Petru Clej
  Am trăit în România comunistă şi cea post-comunistă, iar acum trăiesc în Occident şi nu voi înceta vreodată să îi dau dreptate lui Winston Churchill care spunea la 11 noiembrie 1947, într-un discurs rostit în Camera Comunelor: “Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.” (25-11-2012 – Polemica)
 • Ziua morţilor şi noaptea sufletelor în Guatemala de Carmen Firan
  De doi ani tot plănuiam o excursie în această ţară şi din diverse motive ajungeam s-o anulez în ultima clipă. Ploi torenţiale şi alunecări de teren care făceau drumurile impracticabile, ori perioadă de alegeri şi tensiuni politice, iar pe deasupra Capitala ţarii declarată unul dintre cele mai periculoase oraşe din America Centrală… De ce neapărat Guatemala, atunci? Eram tot mai des întrebată. Sunt doar atâtea locuri în care poţi să călătoreşti… (25-11-2012 – Impresii de calatorie)
 • Tony Hall – noul director general desemnat al BBC de Petru Clej
  L-am cunoscut pe Tony Hall în perioada când lucram la BBC World Service. Eram redactor şef al redacţiei române la Londra şi am participat la o şedinţă obişnuită a şefilor de redacţii din regiunea europeană (unde îi ţineam locul lui Christian Mititelu, aflat în acel moment la Bucureşti). La acea şedinţă aveam, cum se întâmpla din când în când, un invitat din afara BBC, în acea zi se întâmpla să fie Tony Hall, care la acea dată era director executiv al Operei Regale din Londra. Înainte de aceasta, Tony Hall, care-şi începuse cariera de jurnalist la BBC în 1973, deţinuse postul de şef al actualităţilor la BBC. (25-11-2012 – Jurnalism, Comunicare)
 • Salada de Cous Cous de Florin Predescu
  O reteta simpla cu tenta mediteraneana. (25-11-2012 – Gastronomie si Stil)
 • I am a champion – the greatest (football coach) speech ever de Editori ACUM
  I am a champion – the greatest (football coach) speech ever (19-11-2012 – TV.ACUM)
 • Sylvie Guillem – Wet Woman – Mats Ek de Editori ACUM
  Sylvie Guillem – Wet Woman – Mats Ek (18-11-2012 – TV.ACUM)
 •  
  44.220.44.148