• ACUM.TV
 • Editia 23 – 29 septembrie 2012
 • Furculiţa, hârtia igienică şi religia… de Ovidiu Ivancu
  E fascinant cum, în vremurile noastre sau în altele, ceva mai îndepărtate, comunităţi umane mai mari sau mai mici au reacţionat şi reacţionează la ceea ce nu înţeleg, la ceea ce nu face parte în mod implicit din propria lor cultură. În discuţiile cu studenţii mei indieni,[…]…continuare (23-9-2012 – SPUNE)
 • Năstase după gratii de Stefan Bruno
  Adrian Năstase le-a transmis din închisoare un mesaj de mulţumire celor care l-au susţinut. Fostul premier a spus că citeşte mult şi că se consideră “într-un fel de cantonament” în arest. “Dragi prieteni, vă mulţumesc pentru comentarii şi pentru mesajele de încurajare. Le-am citit cu mare atenţie – ca de obicei – şi cu multă bucurie. Aflaţi despre mine că citesc mult şi că pregătesc un studiu despre formula optimă de reprezentare a României la Uniunea Europeană. Mă consider într-un fel de cantonament…”, a scris Adrian Năstase pe blogul lui. (23-9-2012 – Romania)
 • Orientul Mijlociu înaintea alegerilor prezidenţiale americane de Eva Galambos
  Zona Orientului Mijlociu este plină de incertitudini din cauza vechilor şi noilor conflicte la care se adaugă aprecierile contradictorii ale situaţiei de către partea israeliană şi cea americană… (23-9-2012 – Extern)
 • Provocarea iraniană: între dialog şi „ciocnirea civilizaţiilor” (II): aspecte sociale şi mutaţii economice de Florian Dumitru Soporan
  Un eventual război purtat de o coaliţie aflată sub conducerea Statelor Unite împotriva Iranului ar antrena fără îndoială o serie de consecinţe sociale şi economice în plan regional, al căror impact se va materializa la nivelul raporturilor de forţe în plan mondial. (23-9-2012 – Istorie si actualitate)
 • Nu e altceva decât o bancă de Dan DAVID
  Nu e altceva decât o bancă. / A fost banca noastră. / De atâta vreme, e doar banca mea. (23-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Mesaj către urmaşii mei de Ion Zubascu
  şi după curăţenia inimii fiecăruia de aici va începe să crească dinastia noastră în viitorul nostru imperiu iar lumea asta frumoasă şi tânără vă aşteaptă e tocmai bună de cucerit de trăit (23-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Desene pe obraz de Ruxandra Anton
  Lana îmi împleteşte părulîmi pune panglici multicolore şi rîdeapoi îmi desenează pe un obrazîntîmplările ei din piaţă (23-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Sfârşitul lumii? de Ion Zubascu
  veşnicia nu arată decât o singură oră:aici şi acum e mereu începutul lumii (16-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Însemnări pe un iPhone. Orbirea de Florin Predescu
  Totul se schimba odata cu pierderea luminii (23-9-2012 – Dincolo de trancaneala)
 • Sedentarizarea, vrăjmaşă a sănătăţii de Stéphane Ionesco
  Pe scurt…Trebuie sa ne MISCAM, altfel ne anchilozam (23-9-2012 – Sanatate)
 • google_2

 • Măcelarii de suflete. Deficiențele predării religiei in scoli. de Rodica Grindea
  Am aflat din presa scrisă şi electronică românească la care am acces despre deficienţele predării acestui obiect, a cărui obligativitate este inclusă şi în planul de învăţământ (cu caracter de lege), încă din anul 1995. (23-9-2012 – Editorial)
 • Îi doresc succes lui Dan Diaconescu în alegerile parlamentare de Petru Clej
  Dan Diaconescu era cunoscut ca jurnalist şi om politic, din 21 septembrie e cunoscut şi în calitate de capitalist autohton (sau cel puţin asiprant) de când a fost anunţat în calitate de câştigător al licitaţiei de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim scos la vânzare de Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). (23-9-2012 – Alegeri)
 • Viitorul Parlament va fi populat de partide fǎrǎ electorat de Mircea Kivu
  Un sistem electoral care, vrând sǎ descurajeze participarea la alegeri a formaţiunilor „nesemnificative”, favorizeazǎ intrarea pe uşa din dos a Parlamentului reprezentanţilor unor partide cu electorat fictiv, care nu se ştie pe cine reprezintǎ, legate prin interese netransparente de partidele „mari”. Am mai spus, legile sunt fǎcute de cei care sunt în interiorul sistemului parlamentar, în interesul lor imediat şi exclusiv. Poate cǎ ar fi cazul ca, în campania electoralǎ, sǎ cerem candidaţilor angajamente ferme privind shimbarea acestei stǎri de fapt. (23-9-2012 – Alegeri)
 • Consulatul Rusiei la Tiraspol – încurajare a separatismului sau altceva…? de Denis Cenusa
  Apropierea Chişinăului de UE în materie de politică externă prin filiera integrării europene, precum şi emergenţa factorului american în vecinătatea Rusiei, prin instalarea sistemului anti-rachetă şi întărirea unui parteneriat strategic americano-român, au condus la o resuscitare a interesului faţă de regiunea transnistreană. După o perioadă de întreţinere a separatismului transnistrean prin alocări directe din bugetul naţional, Rusia intenţionează să treacă la o fază activă de relaţionare cu Tiraspolul, prin oficializarea prezenţei sale diplomatice în regiune. (23-9-2012 – Republica Moldova)
 • Teme pentru acasă: homofobia, xenofobia, antisemitismul şi rasismul de Natalia Ghilascu
  Raportul „Spre egalitate: Discriminarea în Moldova” vine cu recomandări la Legea cu privire la asigurarea egalităţii care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013, şi care ar putea interzice discriminarea persoanelor în bază de orientare sexuală, identitate gender şi stare a sănătăţii. (23-9-2012 – Republica Moldova)
 • Starea limbilor, Planeta Pământ de Adrian Grauenfels
  La fiecare 14 zile o limbă vorbită dispare definitiv. În următoarea sută de ani jumătate din cele 7000 de limbi native vorbite pe planetă vor dispare în favoarea englezei, mandarina, spaniolei. Ce pierdem când o limbă dispare? Statistic lucrurile stau astfel: 78% din populaţia planetei foloseşte 85 de limbi majore. (23-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Caii… pictorilor de Dorel Schor
  Calul a fost din totdeauna unul din animalele preferate ale pictorilor. Poate pentru că e graţios, inteligent, poate din cauză că a însoţit omul în toate activităţile sale paşnice sau nu… În scenele de luptă, apare ca un personaj principal. E nelipsit din tablourile consacrate eroilor victorioşi, dar e frecvent şi în scenele rurale sau de întreceri pe hipodrom. (23-9-2012 – Album)
 • ENDEAVOUR a sosit la Los Angeles de Wanda Lucaciu
  En route spre Los Angeles, Endeavour a zburat peste orasul Tucson, Arizona unde se afla comandantul ei Mark Kelly si sotia lui Gabrielle Giffords (23-9-2012 – Ei vor face o diferenta)
 • Tyler Hamilton: ciclistul trişor îl acuză pe Lance Armstrong de dopaj sistematic de Petru Clej
  Aşteptată cu un enorm interes, cartea ciclistului american Tyler Hamilton “The Secret Race – Inside the hidden world of the Tour de France: doping, cover-ups, and winning at all costs” (Cursa secretă – În lumea ascunsă a Turului Franţei: dopaj, muşamalizări şi câştig cu orice preţ – Bantam Press, 2012) nu dezamăgeşte. Scrisă împreună cu jurnalistul Daniel Coyle, ea reprezintă confesiunile unui fost practicant asiduu al dopajului, dar interesul sporit pentru carte provine din dezvăluirile cu privire la fostul coechipier al lui Hamilton, Lance Armstrong. (23-9-2012 – Sport)
 • Festivalul „Şalom Ierusalim” din Bucureşti – un mare succes de Eva Galambos
  Un mare succes al primei ediţii a Festivalului „Şalom ierusalim” de la Bucureşti (23-9-2012 – Perspective spirituale)
 • Oktoberfest. Capriciu de toamnă de Florin Predescu
  Muenchen îşi celebrează festivalul berii la sfârşit de septembrie. O sărbătoare ce face ocolul lumii. Ca o impăcare interetnică vă propun o reţetă proprie. (23-9-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Bruges/Brugge – o Veneţie flamandă de Petru Clej
  Bruges (în franceză, Brugge în olandeză), oraş situat în nord vestul Belgiei, în provincia Flandra, are un centru brăzdat de canale, construite începând cu secolul al XII-lea, care au contribuit la prosperitatea acestei localităţi, centru comercial, specializat în industria lânii şi a postavurilor (23-9-2012 – Impresii de calatorie)
 • Cristian Mungiu, „Amintiri din epoca de aur (I)” de Editori ACUM
  Cristian Mungiu, „Amintiri din epoca de aur (I)” (27-9-2012 – TV.ACUM)
 • Cleopatra Stratan – Ghiţă (cu text!) de Editori ACUM
  Cleopatra Stratan – Ghiţă (cu text!) (22-9-2012 – TV.ACUM)
 • Pavel Stratan – M-am născut de ziua mea (cu text) de Editori ACUM
  Pavel Stratan – M-am născut de ziua mea (cu text) (20-9-2012 – TV.ACUM)
 •  
  44.210.151.5