• ACUM.TV
 • Editia 17 – 23 decembrie 2012
 • Cine şi-ar putea pierde mandatele îndată după validarea lor de Editori ACUM
  Douăzeci de membri ai noului Parlament s-au aflat în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese. Opt dintre ei şi-ar putea pierdele mandatele dacă instanţele de judecată, pe rolul cărora se afla deja cauzele, vor confirma constatările Agenţiei Naţionale de Integritate prin decizii definitive. ARC vă spune care ales are probleme de integritate şi de care fel. Informaţiile sunt furnizate de baza de date. Verifică Integritatea Candidatului Tău.…continuare (16-12-2012 – Alegeri)
 • Primăvara Araba şi duşmanul Israel, de Abdulateef Al-Mulhim de Editor Politica Externa
  Primăvara arabă a arătat lumii că palestinienii sunt mai fericiţi şi într-o situaţie mai buna decât fraţii lor arabi care au luptat pentru a-i elibera de la israelieni. Acum este momentul pentru a opri ura şi războaiele şi pentru ca să începem să creăm condiţii mai bune de trai pentru generaţiile arabe viitoare. (14-12-2012 – Polemica)
 • Demisia lui Avigdor Liberman este în avantajul sau în dezavantajul Israelului? de Eva Galambos
  Menţinerea într-un viitor guvern a lui Avigdor Liberman, după prestaţia lui şi după ce a fost acuzat de justiţie, ar afecta imaginea Israelului pe plan extern şi intern. (16-12-2012 – Extern)
 • Ce se întâmplă cu Eduard Grossman? de Dorel Schor
  Eduard Grossman este cunoscut ca un colorist de excepţie, autor al unor pânze abstracte, cu mici elemente concrete, reale, care ne permit nouă, privitorilor, să ne închipuim ce dorim, să dăm frâu liber imaginaţiei. El îşi numeşte pictura asociativă şi a avut succese deosebite perseverând, în ultimii ani, cu acest stil. Numai de curând, expoziţiile lui au cucerit opiniile entuziaste ale criticilor de arta, dar şi a colecţionarilor din New Jersey, din Montreal, din Paris, Londra, Geneva şi Viena… (16-12-2012 – Album)
 • Alunecare în noapte de Dan DAVID
  Două stele clipesc undeva spre Apus. / Nu sunt reale, / Sunt doar iluzia alunecării în noapte. (16-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Lumină de Nichita Danilov
  …Crezi tu că va veni / chiar ceasul din urmă? / Atunci de ce numeri clipele? (16-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Peretele de sticlă de Vasile Morar
  nu se găsesc cruci, la florăriinu găseşti o crizantemă, un crin (16-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • În memoria pietrei, o poveste … de Irina Lucia Mihalca
  În memoria pietrei, o poveste …Poţi privi în oglindă cerul şi pământul,Aici-acolo, oare, nu suntem tot noi pe aceeaşi pagină?Desculţă bucuria păşeşte pe durerea intensă. (16-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Îmi plouă cuvintele prin părul tău de Gabriel Gherbaluta
  Uneori şi cele mai dulci amintiri se transformă în coşmaruri…Iar ploile de mai…Ploile de mai ne pot da frisoane,iubito. (16-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Cine este Erik Gedeon? de George PETRINEANU
  Cine este Erik Gedeon? (Aparut dupa inchiderea editiei) (17-12-2012 – TV.ACUM)
 • Ordinul numărul 00447 de Alexandru Leibovici
  În 1992, imediat după prăbuşirea URSS, preşedintele Rusiei, Boris Elţin a interzs activitatea Partidului Comunist al Uniunii Sovietice pe teritoriul Federaţiei Ruse. PCUS a depus plângere la Curtea Constituţională. În vederea procesului Elţin l-a invitat pe cunoscutul disident Vladimir Bukovski să servească drept martor-expert. Pentru aceasta, Bukovski a primit acces la documentele secrete de importanţă deosebită ale Comitetului Central şi ale Securităţii… (16-12-2012 – Istorie si actualitate)
 • Persoanele cu dizabilităţi şi homosexualii ar fi cei mai discriminaţi de Natalia Ghilascu
  Cine sunt descriminaţi şi de cine sunt discrimaţi in Republica Moldova? două sondaje lansate de Portalului de Ştiri ”Discriminare Media” în august, arată că cel mai des discriminează oamenii de rând, în proporţie de 51%, apoi funcţionarii publici, în proporşie de 29%, urmate de instituţiile medicale, în proporţie de 18%. (16-12-2012 – Republica Moldova)
 • Sărutul poneiului de Carmen Firan
  Trăim într-o lume în care senzaţia aceea tactilă, amestec de catifea şi mătase, cu gust de scorţişoară şi miros de lapte cald dintr-o copilărie încremenită în fotografii alb negru a fost înlocuită cu atingerea tastelor de computer şi a mouse-ului, cu celulare şi multe alte aparate digitale care suplinesc pentru tot mai mulţi copii sărutul tatălui, mângâierea bunicii, atingerea ierbii cu tălpile goale ori mirosul florilor de câmp. (16-12-2012 – Medalion)
 • The Kiss of the Pony de Carmen Firan
  We live in a world where that tactile sensation, a mixture of velvet and silk, tasting of cinnamon and smelling of warm milk, from a childhood frozen in black and white photographs, has been replaced by the touch of computer keyboards and the mouse, by cell phones and many other digital devices which, for many children, are substitutes for a father’s kiss, a grandmother’s caress, the touch of grass with bare feet or the smell of wild flowers. (16-12-2012 – Medalion)
 • De la Honolulu la Prisăcani de Florin Predescu
  Un erou aflat pe linia intai a celei mai grele profesii (12-12-2012 – Ei vor face o diferenta)
 • Supa Minestrone Liguria de Florin Predescu
  O supa italiana ideala pentru perioada de dinainte de sarbatorile de iarna. (9-12-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Întrecerea socialistă, motorul comunismului biruitor… de Pincu Sfartz
  Anunţuri pe Google: De vânzare! Vindem ordine, medalii şi diplome de fruntaş în întrecerea socialistă! Ocazii unice pentru achiziţionarea de amintiri de neuitat! Iată unde au ajuns recompensele, acordate în condiţii de exaltare festivistă practicată în epoca socialist-comunistă din România. (16-12-2012 – Marturii)
 • Dacă tăceai… ziceri de Dorel Schor de Dorel Schor
  O felie de viata nu este intotdeauna o felie de tort. / Cand se aduna in sac prea multe, trebuie golit… / Nemurirea consta in neuitare. (16-12-2012 – Divertisment)
 • Record mondial de Alex Satmareanu
  La 22 de ani împliniţi de cîteva zile, norvegianul Magnus Carlsen a bătut recordul mondial de şah, la puncte ELO, deţinut din 1999 de faimosul Kasparov. (16-12-2012 – Sport)
 •  
  34.239.151.124