• ACUM.TV
  • Iunie 2014
  • Puppet Seller… de Editori ACUM
    Puppet Seller……continuare (30-6-2014 – TV.ACUM)
  • Oameni si locuri in Burg- 1.Azilul de Adriana Moscicki
    Râd. Două infirmiere spală maşina şefului cu furtunul şi iau în râs seriozitatea mea. În ochii lor „Bătrînul” e doar un pacient, internat, în rândul de aşteptare spre moarte, spre uitare, un pat care se va elibera… le aud spunînd „zâmbeşte dragă, poate ne face şi nouă poză!”. Trec pe lîngă ele… (28-6-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Tunel de Iubire – fragment – Noapte de Sânziene de Adriana Moscicki
    Şi iată Sânzaienele toate fac roată / la gura tunelului / lumina gălbuie filtrată prin plete se lasă / miros de iarbă şi flori despletite se ndeasă în trupul lui… (28-6-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Cincizeci din cele mai frumoase femei de Editori ACUM
    Cincizeci din cele mai frumoase femei (27-6-2014 – TV.ACUM)
  • Tunel de Iubire – fragment de Adriana Moscicki
    Se făcea că tunelul meu se umple de aripi în noapte / stoluri întregi în plutire / catarge colorate şi zgomot de mare! / m-am trezit … (24-6-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Grafica şi ilustraţia pe „Drumurile Artei” de Dorel Schor
    De cîţiva ani, cunoscuta galerie Karo din Haifa a iniţiat un foarte interesant proiect pe care l-a numit „Drumurile Artei”, subliniind diversitatea mijloacelor de tehnică şi expresie în artele vizuale, tratarea picturală adesea insolită, spiritul de sinteză… (24-6-2014 – Album)
  • Jeturi coreografice sincronizate pe lacul de la Burj Khalifa de Editori ACUM
    Jeturi coreografice sincronizate pe lacul de la Burj Khalifa (24-6-2014 – TV.ACUM)
  • Seară culturală israeliană la Moineşti de Editori ACUM
    Joi 19 iunie 2014 ora 17.00 a avut loc în incinta Bibliotecii Municipale „Ştefan Luchian” din Moineşti o seară dedicată culturii şi civilizaţiei evreieşti organizată de elevii Liceului Teoretic „Spiru Haret”, coordonaţi de doamna profesoară Adriana Căzănel – directoarea liceului… (23-6-2014 – Jurnal Cultural)
  • Emoţii şi sentimente de Dorel Schor
    S-a afirmat mai de mult că Arta este cel mai scurt drum de la un om la altul… În speţă, pictura exprimă sentimentele, trăirile, emoţia, admiraţia, starea de linişte sau de nelinişte, tristeţea cu ajutorul culorilor şi prin redarea… (16-6-2014 – Album)
  • Cel care tace de Dorel Schor
    Când nu ai nimic, nu ai nimic… Nici măcar duşmani. // Nu toate ridurile apar din cauza efortului intelectual… Mare păcat! // Multe îndemnuri la luptă s-au născut în capetele cele mai laşe. // Numai un om foarte bun poate face o alegere foarte proastă… (16-6-2014 – Umor)
  • Radu-Anton Maier – Creatorul unei lumi vizionare de Dorel Schor
    În anii ’70, o impresionantă pictură murală cu dimensiunea de 42 de metri a fost repede acoperită cu var şi ascunsă de ochii publicului. Lucrarea nu era mare numai în dimensiuni, ci reprezenta în artă plastică românească un mod nou de exprimare, care purta amprenta unei rupturi deliberate cu tradiţia. Măsură drastică… (9-6-2014 – Album)
  • Necazuri (ziceri) de Dorel Schor
    Nu toţi cei care condamnă minciuna spun adevărul. // Pentru o remarcă gratuită poţi plăti foarte scump. // Fiecare soţ cu problemele ei. // Nu-i lăuda pe toţi… E ca şi cum n-ai lăuda pe nimeni. (9-6-2014 – Umor)
  • Amazing Maserati Granturismo Drawing de Editori ACUM
    Amazing Maserati Granturismo Drawing (6-6-2014 – TV.ACUM)
  • Bucharest’s Cradle of Yiddish Culture risks destruction (2/2) de Michael Bird
    I meet Maia Morgenstern, one of the most popular actors on the Romanian stage, in her office. It’s doubling up as a dressing room, with nineteenth century dresses hanging from the side of the open doors of cupboards. She sits back and talks, while smoking gold-tipped Sobranie cigarettes… (3-6-2014 – Ei vor face o diferenta)
  • Tânăr, În Utopia Magna (2) – La un centru de recrutare al „armatei noi” de Nicolae Gogoneata
    Studenţii din anul întâi cazaţi la căminul „Matei Voievod” al Universităţii din Bucureşti am fost anunţaţi că peste trei zile trebuie să ne prezentăm, cu buletinele de identitate noi, la un centru de recrutare aflat în apropiere. Legile de la noi prevedeau ca toţi tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani să meargă la centrul de recrutare aferent domiciliului lor, iar noi, studenţii, să satisfacem stagiul militar „cu termen redus”, după absolvirea facultăţii… (3-6-2014 – Marturii)
  • Eternul masculin de Alexandru Leibovici
    Eternul masculin (3-6-2014 – TV.ACUM)
  • Temistocle Epaminonda – ,,Epa”, un maestru piteştean al imaginii de George Petrineanu
    Epaminonda, cunoscut şi ca Epa, e prezent încă din anii de liceu în viaţa culturală a oraşului. Prezent si cunoscut în Pitesti parcă ,,dintotdeauna”, Epa e în continuare activ, în asteptarea unor misiuni pe măsura lui. Poate și o expoziție? (1-6-2014 – Ei vor face o diferenta)
  • Vorbim româneşte? de Wanda Lucaciu
    Citind articole romaneşti pe internet, am realizat că se folosesc cuvinte englezeşti cu toate că limba română are un vocabular bogat şi nu are nevoie să întrebuinţeze cuvinte englezeşti… (1-6-2014 – Mentalitate)
  • Întâmplări adevărate sau french bashing? de Editori ACUM
    Conferinţa internaţională în Franţa cu ingineri, inclusiv francezi şi americani. Într-o pauză, un inginer francez revine în sala spunând: „Aţi auzit de ultima tâmpenie făcută de Bush? A trimis un portavion în Indonezia să ajute victimele tsunami-ului! Ce-or fi având de gând, să-i bombardeze?”… (1-6-2014 – Umor)
  • Artiştii şi boema de Dorel Schor
    În mod firesc, artiştii se inspiră din locurile pe care le frecventează, din atmosfera şi personajele care populează (şi) lumea cunoscută de ei. Departe de noi intenţia să generalizăm, dar e tot atît de adevărat că boema este o specie mereu pe cale de dispariţie şi mereu vie… (1-6-2014 – Album)
  • Regrete (ziceri) de Dorel Schor
    Un prieten inconstant e la fel cu un duşman nedecis. // Să ne lărgim orizontul!? Nu ar fi mai bine să-l adîncim? // – Cu ce te pot încălzi, dragostea mea? – Cu bani gheaţă. // Disperarea te face să-ţi pierzi speranţa. (1-6-2014 – Umor)
  • O întâlnire, după 50 de ani, cu tinereţea mea filatelică de Victor Manta
    Căutând o informaţie filatelică, am dat pe site-ul lui eBay peste două licitaţii în care erau propuse două dintre cele mai interesante emisiuni ale tinereţii mele. Este vorba despre emisiunile Poştei Române (PR), intitulate pe vremuri „Cosmonauţii lumii” şi „Olimpiada de vara din Tokio” şi apărute în anul 1964, pe vremea când, la cei 20 de ani ai mei, eram deja un colecţionar cu ceva vechime şi experienţă… (29-6-2014 – Savoir Vivre)
  • Un consilier al lui Putin despre situaţia din Ucraina de Pincu Sfartz
    Politica Kievului este cu adevărat orientată spre genocidul populaţiei Donbasului, ei distrug fără ruşine obiective sociale, au distrus fără măcar să clipească din ochi cel mai bun aeroport din Europa [din Doneţk], o structura gigantică cum nu a mai fost vreodată construită… (28-6-2014 – Extern)
  • Treptele terorismului de Rodica Grindea
    Ar putea să pară cam ciudat, dar ceea ce-mi doresc acum cu toată raţiunea, dar şi cu tot sufletul, este ca aceste rânduri să-şi fi pierdut actualitatea în ziua când vor ajunge sub privirile cititorilor noştri. Cred că este uşor de înţeles că mă refer la situaţia dramatică în care se află acum întreg poporul lui Israel, şi nu numai din ţara noastră. După cum se ştie, trei tineri, între 16 şi 19 ani, au fost răpiţi acum aproape două săptămâni… (22-6-2014 – Extern)
  • Culorile politice şi decolorarea Ucrainei de Pincu Sfartz
    Un simbol este un înlocuitor imaginat şi imaginar al unui obiect, al unui fenomen, sau al unei acţiuni fizice, economice, sociale, sau politice. Este, dacă vreţi, un mijloc de memorare, un procedeu de mnemotehnică. Gândirea umană este integral de natură simbolistică, pentru că înlocuieşte realitatea – fie cu reprezentarea ei… (18-6-2014 – Extern)
  • Cine conduce Europa? (noveletă într-un singur act) de Sorin Paliga
    După alegerile europarlamentare din mai şi victoria zdrobitoare a unor partide aşa‑zis „eurosceptice”, de fapt eurodistructive, politicienii „normali” par să se fi maturizat brusc. Şi-au dat seama că ceva nu este deloc în regulă, că jocul de-a politica europeană ar putea lua o turnură deloc plăcută. Doamna Le Pen… (18-6-2014 – Romania)
  • Antisemitismul european vorbeşte limba lui Voltaire? de Rodica Grindea
    până acum vreo opt ani, în ţările europene cu manifestările antisemite, populaţia evreiască se mai… obişnuise, indiferent de „poziţia politică”. Dar în aceşti ultimi ani, parcă o dată la trei-patru ani, situaţia devine dramatică, soldată cu atentate, cu crime pe fond rasist, de parcă s-ar încerca să se „amintească” comunităţilor evreieşti… (13-6-2014 – Extern)
  • Cine conduce România (II)? de Sorin Paliga
    După alegerile europarlamentare, viaţa politică românească a intrat într-o febră aparent nemotivată. În general, europarlamentarele sînt socotite fără miză prea mare, nici românii nu le-au privit altfel. Şi atunci, de ce atâta agitaţie? A surprins atacul dur din partea unor lideri PSD la adresa PNL-ului, concret la adresa lui Crin Antonescu, mai ales că… (11-6-2014 – Romania)
  • Tânăr, În Utopia Magna (3) – O întâlnire greu de anticipat la „Secţia de Propagandă a C.C. al P.C.R.” şi roadele ei de Nicolae Gogoneata
    Pe la mijlocul anilor 60 eram cercetător ştiinţific la Institutul de Filosofie al „Academiei R.P.R.” şi îndeplineam funcţia de şef al sectorului „Istoria filosofiei”; secretara institutului nostru m-a anunţat într-o dimineaţă că în ziua următoare, la ora 10, trebuie să mă prezint la Secţia de Propagandă a Comitetului Central al Partidului… (10-6-2014 – Marturii)
  •  
    44.220.245.254