• ACUM.TV
  • editia 18 – 24 noiembrie 2012
  • Băsescu şi Ponta joacă fotbal politic cu bugetul Uniunii Europene de Petru Clej
    Pe măsura apropierii summit-ului Uniunii Europene unde se va discuta bugetul UE pe perioada 2014 – 2020, preşedintele României, Traian Băsescu, şi premierul Victor Ponta au dezgropat securea războiului după o încetare a focului de vreo trei luni.Premierul Ponta este foarte nemulţumit de proiectul de buget avansat de Comisia Europeană spunând că României îi sunt alocaţi prea puţini bani şi i-a cerut preşedintelui Băsescu să uzeze de dreptul de veto al României în caz că nu va obţine modificări favorabile ale bugetului.…continuare (18-11-2012 – Intern)
  • Cazul Mihail Neamţu. Somnul (n)raţiunii naşte monştri! de Ovidiu Ivancu
    Dorinţa aceasta de a excita permanent opinia publică, prin invocarea unor momente violente din istoria noastră naţională este o reţetă practicată cu succes şi de alţii. Mulţi au impresia că a nu nega Holocaustul, a nu vorbi în public despre legionari e o favoare pe care le-o facem evreilor, pentru a nu le răni sentimentele. Mulţi cred că trebuie să practicăm limbajul politically correct pentru că acesta ar fi ultimul moft al Europei, o Europă care, oricum, ne-a transformat în… colonie (expresia e atât de uzitată astăzi!). Aşa că, hai s-o facem şi pe-asta, dacă tot trebuie făcută! Se uită adesea că nazismul sau legionarii noştri au făcut cu mult mai mult decât să vorbească despre o nouă societate, despre nevoia de transformare etc (18-11-2012 – SPUNE)
  • Fragmente dintr-un mail trimis din Beer Sheva pe 18 nov. 2012 de Editori ACUM
    Draga mea, eu scriu pe intuneric (mi s-a ars becul si nu am rezerva, iar magazinele care nu sunt alimentare sunt inchise), dar daca te intereseaza iti voi povesti… sunt singura de 5 zile. Eva e cu sotul si fetita – ei au o camera blindata mica in apartament si eu nu vreau sa stau acolo… si asa dupa 10 minute nu e aer in camera aceea… asa ca sunt la mine si ma intalnesc odata la cateva ore cu vecinii de bloc cand ne repezim in jos pe scari… (18-11-2012 – Marturii)
  • E Valeriu Matei potrivit ca director al ICR Chişinău? de Petru Clej
    Părerea mea este că lui Valeriu Matei, al cărui atașament față de cauza națională românească în Republica Moldova nu poate fi pus la îndoială, trebuie să i se dea o şansă să reprezinte interesele României la Chișinău, iar criticii săi se ridice peste partizanatul politic provincial din această țară cu o populație abia mai mare decât aceea a Bucureștiului. (18-11-2012 – Republica Moldova)
  • Nori cu ochi negri de Ruxandra Anton
    Lana s-a îndrăgostitde fratele profesorului de matematicăumblă toată ziua cu capul în nori (18-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Printre Rachete de George Gross
    Eu deşi am trecut de copilărie, am rămas un Yankeu monden al Curţii Arthuriene, un copil al Stelelor Căzătoare, şi un adept al Nonviolenţei. (18-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Naştere de Mihai Kolcsar
    Lumea se învârte o dată în jurul meu,Şi eu o dată în jurul ei…NimicCalm, încep să-mi scriu povestea! (18-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Ţucălar de Dan DAVID
    Seara coboară ca o călugăriţă alungată de la vecernie.Din traista ei neagră seamănă stelePe cerul rămas pustiu după ce soarele a plecat. (18-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Dureri de Nichita Danilov
    Dureri ale aerului:ca şi cum am presimţio nouă naşteresau o nouă moarte. (18-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Dracul modern… de Dorel Schor
    Textul are unele litere mâncate şi altele băute… / Toate victoriile sunt meritate, toate înfrângerile sunt nedrepte. / Apele politicii nu-s niciodată potabile. (18-11-2012 – Divertisment)
  • Israelul într-o situaţie fără ieşire de Eva Galambos
    Escaladarea conflictului din Gaza cu şanse mari de a deveni un război terestru, pune Israelul într-o situaţie dificilă, aproape fără ieşire. Fără doar şi poate, în condiţiile intensificării lansărilor de rachete din Gaza către sudul Israelului, operaţiune care în loc să piardă din intensitate, creştea zi de zi exercitând o presiune extraordinară asupra populaţiei civile de-acolo, o reacţie mai dură era de aşteptat şi pe deplin justificată. (18-11-2012 – Extern)
  • România liberă – locul unde mi-am început cariera de jurnalist (III) de Petru Clej
    Apropierea alegerilor din 20 mai 1990 însemna pentru mine pregătirea pentru plecarea într-o călătorie în Canada şi Statele Unite, care avea să fie pentru mine un moment de cumpănă în cariera mea de jurnalist. De acest lucru aveam să-mi dau seama însă mai târziu, mai ales după mineriada din 13 – 15 iunie. (18-11-2012 – Marturii)
  • Tel-Aviv-ul – în „prima linie” a frontului de Rodica Grindea
    De astă dată, era serios rău! Din sfert în sfert de oră, numărul răniților, comunicat la televiziune, creștea! Nu, nu erau victime mortale, iar dintre răniți, trei erau în stare gravă, spre nivel mediu. (21-11-2012 – Ultima Ora)
  • Cameron pleacă la summitul bugetar de Petru Clej
    Premierul Marii Britanii, David Cameron a sosit devreme la Bruxelles pentru a găsi aliați la propunerea sa de înghețare în termeni reali a bugetului european în perioada 2014 – 2020, ce va fi discutat la summitul UE. (21-11-2012 – Comunicate de presa)
  • Totul şi nimic nou pe frontul israelian de Rodica Grindea
    După cum s-a exprimat Ehud Barak, ministrul israelian al apărării, aproape că nu se mai poate vorbi de spatele frontului, fiindcă întreg Israelul este acum un front propriu-zis, cu şase milioane de combatanţi. În încercarea de a completa această aparentă metaforă, s-ar putea spune fără emfază, cred, că în prima linie a acestui front comun se află (şi nu numai de vreo cinci zile încoace), un milion de locuitori din regiunea de sud a Israelului. (18-11-2012 – Ultima Ora)
  • Carte din Tel Aviv de Florin Predescu
    Am primit cateva ganduri iscate in asa zisa liniste a orasului Tel Aviv aflat mereu in stare de asediu. Sunte gandurile cetateanului inocent aflat mereu in linia intai, fara voia sa, fara vina sa. Adriana Moscicki scrie de la varsta de 14 ani si este absolventa a Facultatii de Filologie din Cluj Napoca, Traieste in Israel. (20-11-2012 – Ultima Ora)
  • În Alba se pregǎteşte un referendum cu iz de cianuri de Mircea Kivu
    Consiliul Judeţean Alba se pregǎteşte sǎ adopte, se pare că pe 16 noiembrie, o hotǎrâre privind organizarea unui referendum local în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare din 9 decembrie. Întrebarea care va fi pusǎ sunǎ astfel: „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în Munţii Apuseni?”. Consilierii din toate partidele fiind de acord, decizia e ca şi luatǎ… (18-11-2012 – Social)
  • Cristian Mungiu şi România profundă de Eva Galambos
    A vedea filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri” este un act de cultură. Nu este un snobism, aşa cum a sugerat un jurnalist, supărat din cauza etalării în „piaţă” a tot felul de opinii şi care a recomandat o meditaţie în singurătate asupra esenţei lui. Da, aşa este, filmul te îndeamnă la meditaţie şi, cu toate că subiectul se desfăşoară în jurul bisericii, nu este dedicat religiei. (18-11-2012 – Scena si Ecranul)
  • Un cambre insolent şi…seducător de Stéphane Ionesco
    Am cunoscut-o pe Emma, invitat de CREPS (Centrul de resurse, expresie şi performanţe sportive) de la Saint Raphael, pentru a organiza un stagiu de dans contemporan, la care participa şi Echipa naţională de gimnastică a Bulgariei, în turneu în Franţa. Deşi foarte tânără, 16 ani, şi încă sub tutela părintească, Emma, fată cu un caracter temerar, s-a hotărât să rămână în lumea occidentală, chiar dacă pe-atunci, în dictaturile de est, cei ce schimbau de lume, fără acordul autorităţilor, erau socotiţi trădători. (18-11-2012 – Sanatate)
  • Biserica Angliei nu acceptă hirotonirea femeilor episcopi de Petru Clej
    Sinodul Bisericii Angliei a respins printr-un vot la limită hirotonirea femeilor în funcția de episcop.Votul negativ care survine după un proces care durează de 12 ani este considerat un eșec sever pentru un cult care deține în continuare o poziție privilegiată în Regatul Unit, dar care în ultimele decenii a cunoscut un declin constant. (20-11-2012 – Perspective spirituale)
  • Insemnari pe un iPhone. Ganduri de Ziua Recunostintei de Florin Predescu
    Ziua Recunostintei se sarbatoreste anul acesta pe 22 noiembrie 2012. (18-11-2012 – Gastronomie si Stil)
  • Alegeri parlamentare cu candidaţi-vedetă şi blaturi între partide – Interviu acordat de sociolougul Bruno Ştefan de Editori ACUM
    Alegerile parlamentare din 9 decembrie vor fi marcate de blaturi intre formatiunile politice, care vor arunca in lupta atat „candidati-vedeta” care sa stranga voturi, cat si „candidati-iepuri”, este de parere sociologul Bruno Stefan, presedintele Fundatiei „Biroul de Cercetari Sociale”. Totodata, liderii principalelor forte politice s-au inteles in impartirea colegiilor, astfel incat sa nu candideze unii impotriva celorlalti, iar multi dintre candidati vor castiga pentru ca vor merge cu „sigla potrivita, in colegiul potrivit”, crede Bruno Stefan. (18-11-2012 – Alegeri)
  •  
    44.220.245.254