• ACUM.TV
 • Ianuarie 2017
 • Ouă umplute cu avocado à la mode de Serghei de Florin Predescu
  Prformantele si interesul pentru gastronomie nu apartine nu numai specialistilor… Un drum deschis.…continuare (31-1-2017 – Gastronomie si Stil)
 • “Le Cellier de Ioana” – Honfleur, Normandia de Ileana Costea
  “Le cellier de Ioana” este galleria-atelier a pictoriţei Ioana Tomescu Mayet din Honfleur, amenajată într-o casă veche cu mult şarm din minunatul orăşel de pescari Honfleur. O casă care pe vremuri era atelier şi magazin de cidru de mere şi care poartă cu ea misterul unor tunele subterane cu construcţie stil Eiffel pe care, prin 1830… (31-1-2017 – Album)
 • ”Dincolo de luntrea visului” de Irina Lucia Mihalca. Recenzie. de Valentina Becart
  Volumul de poeme ”Dincolo de luntrea visului” a apărut la editura Mușatinia, Roman, în anul 2016. Iată ce ne spune doamna Adina Dumitrescu în prefața cărții: ” Scrierile Irinei Lucia Mihalca sunt curajoase nu prin părăsirea rimelor stas, ci prin miza metafizică, morală și aș putea spune, esoterică a lor. Stilul ei reflectă o dăruire intelectuală ce liază suflete, eliberându-se de dogmatismul laicului, dar și de stridențele, vulgaritățile moderniste și postmoderniste.” … (30-1-2017 – Libris)
 • „Arată-mi locul unde să te găsesc” şi alte trei poezii de Irina Lucia Mihalca
  Sub un cer incert, ascult cum cântă tăcerea / – “încă o zi a mai trecut fără tine” / cu voce slabă mă chemi. / Desprins uşor din adâncuri, în noi e cuvântul, / în zborul lui spre inimile noastre… (30-1-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Aforisme de Editori ACUM
  Alături de fiecare om de succes se află o femeie care spune că nu are cu ce să se îmbrace. // Banii nu aduc fericirea, dar fiecare vrea să se convingă de asta pe cont propriu. // Diferenţa între ficţiune şi realitate? Ficţiunea are sens. // Secretul unei căsnicii fericite continuă să rămână un secret… (27-1-2017 – Umor)
 • Ai să lași în urmă de Boris Marian
  Ai să lași în urmă o operă de cinci volume, / O pagină spumoasă, / Un rând, o vorbă de duh, / nimic, / dar Nimicul este mare… (24-1-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Un curcubeu al democraţiei de Dorel Schor
  Zilele trecute, Menaşe a primit vizita unui personaj important, un tip cu alură de avocat, îmbrăcat după ultima modă şi pieptănat după moda din 1900. – Domnule Menaşe, s-a exprimat personajul, vin la dumneata într-o chestiune pe care, dacă-mi permiteţi să iau loc, o voi considera deosebit de importantă şi de actuală. (20-1-2017 – Umor)
 • Adânca mea dezamăgire de Boris Marian
  Să nu cauți adevărul. Nici dreptatea. / Ai să găsești cadavrele copiilor uciși. / Bunicii împușcați pe malul apei… (13-1-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Precizări MAE referitoare la eliminarea cvasitotală a taxelor consulare de Editori ACUM
  La data de 1 februarie 2017 va intra în vigoare Legea nr. 1/2017, care, între altele, elimină cvasitotalitatea taxelor aferente serviciilor consulare prestate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate… (31-1-2017 – Comunicate de presa)
 • Donald Trump nu este Președintele meu, dar este bine şi aşa de Robert Tracinski
  Donald J. Trump nu este președintele meu. Să nu mă înțelegeţi greșit. El a fost ales în mod legal pentru funcţie, în conformitate cu dispoziţiile stabilite în Constituția noastră. Așa că Donald Trump deține în mod legitim poziţia sa. El este acum președinte al Statelor Unite. Deci el este președintele, dar nu este președintele meu (26-1-2017 – Extern)
 • Occidentul nu a făcut decât să înrăutățească lucrurile în Ucraina de Myhaylo Kukhar and Peter Byrne
  O revoluție democratică a triumfat în urmă cu doi ani și jumătate în Ucraina. Iar Occidentul s-a grăbit sa-i felicite pe liderii partidelor pro-democraţie care a ieșit victorioase, inclusiv pe președintele Petro Poroșenko. Un număr record de consilieri occidentali au fost trimise la Kiev în urma alegerilor… (23-1-2017 – Ucraina)
 • De ce ne e frică de Carmen Firan
  Frica de catastrofă e veche. Distrugerile prin foc și apă, corpuri astrale sau cutremure de pământ continuă să înfricoșeze. În toate cazurile, după fiecare dramă, vine însă un alt început, o altă perioadă de înflorire. Legea compensaţiei funcţionează natural alternând la nivel de macro şi micro cosmos răul și binele, păcatul cu pedeapsa, distrugerea cu renașterea… (15-1-2017 – SPUNE)
 • De la Castelul lui Kafka în Turnul lui Trump de Carmen Firan
  Greu de crezut că suntem acum în America intimidați de ascensiunea în fruntea țării a unui personaj sau mai bine zis a unui clan care sub ochii noștri încearcă pervertirea valorilor lumii libere și instaurarea unei autocrații. În fiecare dimineață dăm drumul la televizor timorați de ceea ce va urma să vedem. Cine a mai fost chemat sus în Turn?… (10-1-2017 – SPUNE)
 • Asaltul știrilor false de Carmen Firan
  Multe binefaceri și facilități ne-a adus tehnologia. Nu ne-am mai putea imagina trăind fără telefoanele deștepte. Doar dacă se întâmplă să-ți uiți telefonul acasă, de exemplu, te vei simți dintr-odată pierdut, singur și neajutorat. Poți să ratezi cel mai important apel din viața ta, nu vei ști ce tocmai s-a întâmplat în lume… (6-1-2017 – Polemica)
 • Noul guvern pentru un nou naționalism. Și de ce o lege a amnistiei și grațierii „e de bun augur” de Sabina Fati
  Noul premier, Sorin Grindeanu, a avut astăzi în Parlament un discurs despre normalitate, ca și cum până acum România ar fi deraiat. A scos în evidență creșterile de salarii, de burse, de pensii și scăderile de taxe, preconizate de PSD, fără să aducă, în vreun fel vorba despre sursele de finanțare… (4-1-2017 – Romania)
 • Prima zi a noului Congres american de Valeriu Sela
  Ziua depunerii jurământului este una festivă, urmată de obicei de enunţarea strategiei, în cazul de faţă, vizînd reducerea impozitelor, înlocuirea programului de asigurări medicale Obamacare şi investiţii masive în infrastructură. Aşa ar fi decurs o zi ideală pentru majoritatea republicană, dar realitatea a fost alta… (4-1-2017 – Extern)
 •  
  3.229.117.191