• ACUM.TV
  • Editia 3 – 9 februarie 2013
  • Anatomia unei scrisori (Ponta, EvZ, MCV, EU…) de Alexandru Leibovici
    Sâmbătă seara, trecând în revistă ştirile din România, mi-a atras atenţia un titlu: „Premierul Ponta: Evenimentul Zilei face presiune directă şi constantă la adresa justiţiei şi CNA”. „Curios titlu”, mi-am zis. Ce fel de „presiune” poate exercita un ziar? Un ziar operează în mod normal cu vorbe. Să fi recurs angajaţii acelui ziar la violenţe fizice? Sau poate au recurs doar la vorbe, însă într-un mod care nu este permis de legea penală?……continuare (3-2-2013 – Polemica)
  • A devenit „primăvara arabă” „ iarna arabă”? de Eva Galambos
    Evenimentele din ultimele săptămâni din Egipt dar şi cele din Libia şi Siria aruncă o umbră asupra a ceea ce foarte multă lume a crezut că va fi „primăvara arabă”. Ţări musulmane din Africa de nord, care au încercat să urmeze, cel puţin în aparenţă, modele europene s-au revoltat împotriva regimurilor autocratice civile sau/şi militare, a corupţiei, lipsei libertăţii cuvântului şi lipsei de perspectivă mai ales a tinerilor. (3-2-2013 – Extern)
  • Flower Power de Mircea Poeana
    Generaţia mea a trăit războiul din Vietnam şi Flower Power mai intens decât America. Pentru că noi, adolescenţii acelor ani, ne chinuiam să construim America noastră. (3-2-2013 – )
  • Cer vioriu de Dan DAVID
    Ne scufundăm în apele golfului,Pe un pat de nisip.Îmbrățișările noastre ucid coeficienții de frecare.Îi coboară aproape de zero. (3-2-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Înainte de furtună de Florin Predescu
    Cu cat inaintam in mileniul digital ne departam de natura, de animale. (3-2-2013 – Dincolo de trancaneala)
  • Cum se fac copiii în Canada… de Editori ACUM
    Fotograful Canadian Patrice Laroche nu va avea nici o dificultate să explice copiilor despre “barza şi bebeluşi”. În timp ce soţia lui era însărcinată, Patrice Laroche a făcut o serie de fotografii comice care explica de unde provin bebeluşii, intitulată ”How to Make a Baby”. (3-2-2013 – humor)
  • Sigur (ziceri) de Dorel Schor
    Când tace e mult mai credibil… // Umorul trebuie să însoţească inteligenţa, nu ignoranţa. // Dacă eşti prost, ai o scuză. Dacă eşti rău intenţionat, nu ai nici o scuză. (3-2-2013 – Divertisment)
  • Panem et circenses de Mircea Poeana
    Urmăream cu lacrimi în ochi, aproape cu evlavie, interviul acordat de Marin Moraru, la împlinirea a 76 de ani. Şi întrebarea sa simplă, rostită mai mult din ochii aceia rotunzi, cu “o mie şi una de sclipiri”, care de multe ori mi l-au readus în amintire pe Peter Lorre, genialul “personaj secundar” din Şoimul Maltez ori Casablanca, îmi sfredelea sufletul. (3-2-2013 – )
  • Se nasc şi la Beer Sheva… pictori (Toni Herşcovici) de Dorel Schor
    Toni Herşcovici a fost ani de zile medic pediatru în Beer Sheva şi Dimona. Astăzi, după pensionare, doctoriţa din Neghev pictează , după ce a învăţat secretele tehnicii de la oameni de meserie. Din marea varietate de stiluri şi subiecte, în mod firesc a optat pentru realism şi ceea ce se întâmplă în imediata apropiere. (3-2-2013 – Album)
  • Plagiatul ca justificare comportamentală de Sorin Paliga
    De fapt, ce este cu valul acesta de acuzaţii de plagiat? E ceva nou şi neaşteptat? Sau este o boală mai veche, ieşită la suprafaţă într-un anume context? Rîndurile de mai jos nu se constituie întru acuzarea ori întru apărarea cuiva. Nu am căderea să verific dacă aceste acuzaţii sînt sau nu sînt adevărate, nici nu aş avea mijloacele. Încerc („doar”) să analizez fenomenul. (3-2-2013 – Romania)
  • Jurnal indian (I) de Ovidiu Ivancu
    Am avut ghinionul de a o cunoaşte nu din postura unui turist pentru care agenţia de turism organizează totul, nu din scaunul unui autocar cu aer condiţionat şi geamuri fumurii, nu de pe geamul unei camere dintr-un hotel de patru sau cinci stele… Am cunoscut-o în profunda ei mizerie şi vulgaritate, o ţară care nu trăieşte decât în foarte mică măsură în secolul XXI… Despre această Indie voi scrie, de altfel, în acest jurnal. Dacă doriţi India lui Eliade, a lui Forster sau a lui Rushdie, citiţi-i (veţi găsi şi realităţi asemănătoare cu cele descrise de mine!)… La o astfel de Indie, însă, eu nu am nimic de adăugat. Jurnalul meu va fi unul egolatru. Este posibil ca India despre care vă vorbesc să vă rămână permanent străină (ceea ce vă şi doresc, de altfel!). Nu mă voi distanţa, nu voi fi obiectiv şi nu mă voi feri să judec chiar dacă, făcând asta, aplic în mod cu totul eronat criterii de valoare valabile în spaţiul european, dar imposibil de aplicat aici. În definitiv, despre asta e vorba într-un jurnal, nu-i aşa?! (3-2-2013 – Impresii de calatorie)
  • Femeile mele (II) de Carmen Firan
    Edwiga fuma în grădina din spate şi mângâia florile, îmi arăta câte un avion pe cer şi îşi agita mâna a depărtare, atingânu-şi ochii ca şi cum şi-ar fi oprit o lacrimă, să înţeleg că avea şi ea în Polonia o grădină de care îi era tare dor. Din păcate era alergică la praf. Purta măşti de hârtie care îi dădeau un aer misterios şi atingea totul cu grijă ca şi cum ar fi lucrat cu lucruri periculoase. (3-2-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Capriciu Due Pesci de Florin Predescu
    Ca de obicei o reţetă simplă, ce nu se vrea reuşită decât prin gust.Măsline, ustuori, vin – trei elemente ce dau mâncării o savoare unică. (3-2-2013 – Gastronomie si Stil)
  • O maşină nouă de Alex Satmareanu
    Cu JapcaE ceva foarte aiurea cu lumea noastră dacă oamenii cred mai degraba ca eşti lacom, infumurat sau hoţ decît că muncesti. (3-2-2013 – Dincolo de trancaneala)
  • Tresăriri în aşternut… de Stéphane Ionesco
    Tulburări în timpul somnului. Este un lucru ingrijorător sau numai o fabulă? Mai puţin deranjante ca sforăitul, tresăririle din timpul somnului pot duce la veritabile separări în dormitorul conjugal. Uneori vremelnice, dacă nu definitive, sunt resimţite de 70 % din populaţie. Îmi amintesc de suferinţele unui coleg a cărui soţie, timorată de „reflexele” lui nocturne, l-a somat cu divizarea patului comun, numai după două săptămâni de la căsătorie. (3-2-2013 – Sanatate)
  • Prietenul meu de Pincu Sfartz
    Un adevărat prieten este acela care împărtăşeşte cu tine nu numai bucuriile şi momentele de fericire, ci şi acele momente, inevitabile în viaţă unui om, când soarta te loveşte dur. De-a lungul timpului am avut mulţi „prieteni”, în special într-o perioadă când câştigăm bine şi aveam buzunarul de la spate burduşit cu un teanc gros de bancnote. Pot să spun totuşi că am avut parte şi de prieteni devotaţi care nu m-au părăsit niciodată, indiferent de situaţia sau starea proastă în care, în anumite momente, m-a aruncat viaţa. (3-2-2013 – Marturii)
  • Anecdote… de Editori ACUM
    Referitor la mediile calculate în statistică, Grigore Moisil a remarcat: „Dacă pui o fesă pe o plită încinsă şi o fesă pe un bloc de gheaţă, media e bună, dar în realitate e vai de fundul tău!”// Pregătirile de iarnă au început. În martie vor fi gata! (3-2-2013 – Divertisment)
  • Jony Iliev, Bulgaria. Muzică romanes cu background de jazz de Editori ACUM
    Jony Iliev, Bulgaria. Muzică romanes cu background de jazz (2-2-2013 – TV.ACUM)
  •  
    44.206.248.122