• ACUM.TV
  • Septembrie 2014
  • Afară cu vechiturile! de Dorel Schor
    În urmă cu vreo două săptămâni, într-o sâmbătă dimineaţă, Rozica l-a chemat pe Menase în dormitor, a deschis larg uşile dulapului de haine şi, pe un ton care nu admitea repică, i-a spus: „-Afară! Afară cu ele!”. „- Nu înţeleg… Afară cu care „toate”?” „Cu toate boarfele astea inutile…”…continuare (30-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Profesor de logică (ziceri) de Dorel Schor
    Minciuna presupune studii superioare adevărului. // Cel mai mult îmi place să mă întîlnesc cu şefii mei care au ieşit deja la pensie. // Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte. // Un idiot bogat este considerat, în primul rând, bogat. Un idiot sărac este considerat, în primul rând, idiot… (26-9-2014 – Umor)
  • Hamsin… de Dorel Schor
    Va amintiţi de ultimul hamsin? A fost o arşiţă teribilă… Şi a ţinut câteva zile drăcia aia de căldură, nici măcar pe seară nu s-a răcorit… Ei bine, în zilele alea de cuptor s-a întâmplat ceva interesant… (26-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Arhitectura ca „value engineering” – Arhitectul Dino Tudor din Los Angeles de Ileana Costea
    În iulie anul acesta, la al 38-lea Congres al Academiei Româno-Americane de Artă şi Ştiinţe (ARA)* [1][2] am asistat la o prezentare făcută de Dino Tudor (aka Dinu Teodorescu) despre realizarile lui de arhitectură industrială, domeniul in care s-a specializat. Il mai auzisem vorbind şi la Congresul ARA din 1992 pe care l-am organizat eu la universitatea la care predau, California State University, Northridge (CSUN). Dino vorbeste sfătos şi pe înţelesul tuturor despre meseria lui, atât de complexă, arhitectura… (24-9-2014 – Ei vor face o diferenta)
  • Cald la Rece: Revoluţia la Timpul Prezent / Hot & Cold: Revolution in the Present Tense (II) de Anna Harsanyi
    Sunteţi invitaţi în continuare să susţineţi arta publica in Timişoara si Cluj! Cald la Rece: Revolutia la Timpul Prezent este o serie de evenimente de tip performance, intervenţii urbane şi ateliere interactive conduse de artişti. Lipsesc mai puţin de $900 până la pragul de reuşită! (24-9-2014 – Jurnal Cultural)
  • Probleme (ziceri) de Dorel Schor
    Şi-a pus masca şi, în felul acesta, s-a demascat. // Aşa e omul: se supără şi pe cel care îl amăgeşte şi pe cel care îl dezamăgeşte. // Aceleaşi distanţe ne apropie şi ne îndepărtează. // Cine îţi spune „gândeşte-te bine”, vrea să spună „gândeşte-te altfel”… (23-9-2014 – Umor)
  • Stele de Dan DAVID
    În gerul spațiului golMonştrii aceia cu ochi de copilSe nasc, evoluează şi mor. (23-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Din ciclul „Tunel de Iubire” (I) de Adriana Moscicki
    sînt zile şi nopţi cînd tunelul se umple de ceaţă lăptoasă. / nimic nu străbate de sus în jos. / pun mâinile la gură şi strig din toţi rărunchii / apoi plîng… (21-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Din ciclul „Tunel de iubire” (III) de Adriana Moscicki
    Şi dacă vine un ger, / mi- e teamă de el ca de moarte! / acolo sus la gura tunelului suflă vînt năpraznic şi el te cuprinde / şi te învîrte precum un vrej de fasole uscat… (21-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Din ciclul „Tunel de Iubire” (II) Turnir de Adriana Moscicki
    Sînt zile şi nopţi cînd singură mă găsesc / în bezna tunelului şi stau precum Murakami / în fîntînă. / deasupra trec lumini şi nori / închisă în mine ca în celulă şi îngrămadită mă fac mica… (21-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • „Tatăl şi fiica” – premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie de Editori ACUM
    „Tatăl şi fiica” – premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie (20-9-2014 – TV.ACUM)
  • Porţi Deschise la Cimitirul Evreiesc Moineşti, septembrie 2014 de Editori ACUM
    În Moineşti nu mai trăieşte azi niciun evreu, însă spiritual iudaic este păstrat graţie eforturilor depuse de Fundaţia Leolam. Fundaţia a fost înfiinţată de patru moineşteni care acum trăiesc în patru colţuri ale lumii, iar activităţile locale sunt coordonate de voluntari inimoşi. Scopul fundaţiei este de a păstra… (19-9-2014 – Jurnal Cultural)
  • Cald la Rece: Revoluţia la Timpul Prezent / Hot & Cold: Revolution in the Present Tense de Editori ACUM
    O serie de evenimente de tip performance, intervenţii urbane şi ateliere interactive conduse de artişti. Artiştii şi colaboratorii lor propun comentarii creative pe tema Revoluţiei de la 1989, regândind modul în care memoria Revoluţiei impulsionează discuţiile actuale despre participare socială şi identitate urbană… (19-9-2014 – Jurnal Cultural)
  • Ciuperci (ziceri) de Dorel Schor
    Nu orice om care-ţi face un serviciu este om de serviciu. // El şi-a scos frunzele de laur, ea şi-a scos frunza de viţă… (roman). // „Cercul originarilor din tată în fiu”… (15-9-2014 – Umor)
  • INTERVIUL ZILEI – invitat OVIDIU IVANCU, SCRIITOR de Editori ACUM
    INTERVIUL ZILEI – invitat OVIDIU IVANCU, SCRIITOR (14-9-2014 – TV.ACUM)
  • Stânca Neclintită de Dorel Schor
    „Stânca Neclintită” a fost numele războiului la care Israelul a fost provocat şi nevoit să-l ducă împotriva teroriştilor din Gaza. Ca orice acţiune militară, şi această a avut un preţ pentru ambele părţi, soldat cu victime, distrugeri, pierderi materiale şi suferinţe sufleteşti… (8-9-2014 – Album)
  • Pâine şi sare (ziceri) de Dorel Schor
    Urma alege… Dacă mai rămâne ceva, evident. // Grea e viaţa de altruist! // Mult mai uşor găseşti persoanele pe care nu le cauţi deloc. // La secţia de obiecte pierdute se află numai obiecte găsite… (8-9-2014 – Umor)
  • Asociatia ONG pentru Recuperarea Anilor-Viata Sustrasi Fraudulos AONGpRAVSF ,,Nostalgie 69”. Comunicat de George Petrineanu
    Cu vadita ingrijoare AONGpRAVSF ,”Nostalgie69” tine sa transmita cititorilor de acum urmatoarele:… (7-9-2014 – Umor)
  • Pomul (Teii din Copou) de Dan DAVID
    Am tăiat pomul. / Mi se părea că îmi retez un picior. / A căzut cu un icnet greu. (7-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Chemarea muzei de Dan DAVID
    E mijlocul nopţii, / Când sufletul meu / Rupe din carnea infinitului două secunde. / E momentul cel greu… (4-9-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Lideri americani şi români se întâlnesc în Washington, DC pentru a lansa parteneriatul American-Român de Editori ACUM
    În urma crizei din Ucraina şi având în vedere necesitatea unor aliaţi apropiaţi în estul Europei, români-americani şi americani care sunt implicaţi în România se vor întâlni pe 2 Octombrie in Washington, DC, împreuna cu români-americani şi foşti ambasadori ai Statelor Unite pentru a lansa Alianţa, o organizaţie cu sediul in Washington… (24-9-2014 – Comunicate de presa)
  • Britain’s Got Talent 2013 – Attraction (din Ungaria) de Editori ACUM
    Britain’s Got Talent 2013 – Attraction (din Ungaria) (23-9-2014 – TV.ACUM)
  • Despre încredere, minciună şi păreri de rău de Daniel Uncu
    Robert Turcescu a fost locotonent-colonel al unuia dintre serviciile secrete din România. A ieşit public şi a făcut această mărturisire. S-a autodeconspirat, în cel mai clar mod posibil, încălcând legea. Legea care îl obligă să nu se deconspire. A publicat pe propriul blog şi documentele presupus edificatoare în acest sens… (22-9-2014 – Societate civila)
  • Andrei Illarionov: “Criza ucraineană şi consecinţele ei”, partea II-a de Editor Politica Externa
    Partea a II-a a conferinţei ţinute de Andrei Illarionov, fost consilier economic al lui Vladimir Putin, la Universitatea Liberă din Tbilisi, Gruzia, pe data de 5 septembrie 2014. Întrebări şi răspunsuri. (18-9-2014 – Extern)
  • „Cred că Rusia doreşte un coridor către Odesa şi gurile Dunării” de Valentina Ursu
    Şeful forţelor NATO din Europa, generalul american de aviaţie Philip Breedlove, a declarat că în Moldova şi regiunea ei transnistreană sunt vizibile „unele semne ale unui scenariu” de felul celui care a dus la anexarea Crimeii de către ruşi. Potrivit agenţiei Reuters, Breedlove a spus că trupele ruse au ţinut anul acesta exerciţii militare în regiunea transnistreană, învecinată cu Ucraina, iar preşedintele moldovean a avertizat Moscova să nu anexeze regiunea aşa cum a făcut-o în Crimeea… (18-9-2014 – Republica Moldova)
  • Însemănri pe un iPhone. 9/11 de Florin Predescu
    9/11, Retrospectiva tragediei din New York (15-9-2014 – SPUNE)
  • Andrei Illarionov: „Criza ucraineană şi consecinţele ei”, partea I-a de Editor Politica Externa
    Tema analizei de azi este „criza din Ucraina”, dar această denumire reflectă un deziderat al războiului informaţional dus de Kremlin, un succes al acestui război informaţional dus de Kremlin pentru mascarea adevăratei caracterizări a evenimentelor din Ucraina care este „războiul ruso-ucrainean”, la fel cum războiul ruso-gruzin din Gruzia a fost denumit de aceleaşi servicii de informaţii ruseşti „conflictul gruzino-osetin”… (8-9-2014 – Extern)
  • Beslan: enigmele tragediei de acum 10 ani de Lina Grâu
    Acum 10 ani, pe 1 septembrie 2004, la 9.20 dimineaţa teroriştii i-au luat ostatici aproape pe toţi cei care au venit la careul solemn la şcoala Nr.1 din oraşul nord-osetin Beslan. Au fost luaţi ostatici 1127 de persoane… Întrebarea cea mai importantă care rămâne fără răspuns continuă să fie: cine a organizat atacul terorist – cine l-a planificat, cine a ales obiectul atacului şi cine a tras nemijlocit de sforile care i-au pus în acţiune pe păpuşile-marionete – pe terorişti… (2-9-2014 – Extern)
  • Despre decizia Israelului de a trece în proprietatea statului 400 ha din Cisiordania de Editor Politica Externa
    Decizia administraţiei civile din Israel de a declara 400 de hectare din Cisiordania drept proprietate de stat a creat o anumită confuzie. În general, suprafaţa Cisiordaniei poate fi subdivizată în trei categorii legale: proprietate de stat, proprietate privată şi suprafaţă al cărei statut urmează a fi stabilit… (1-9-2014 – Extern)
  •  
    3.144.40.90