caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Lideri americani şi români se întâlnesc în Washington, DC pentru a lansa parteneriatul American-Român

de (24-9-2014)

ALIANŢA
Prietenii Alianţei Româno-Americane www.ALIANTA.org

COMUNICAT DE PRESĂ

Lideri americani şi români se întâlnesc în Washington, DC pentru a lansa parteneriatul American-Român

În urma crizei din Ucraina, liderii se vor întâlni pe 2 octombrie pentru Gala Inaugurală a Alianţei.

CE ANUME:

În urma crizei din Ucraina şi având în vedere necesitatea unor aliaţi apropiaţi în estul Europei, români-americani şi americani care sunt implicaţi în România se vor întâlni pe 2 Octombrie in Washington, DC, împreuna cu români-americani şi foşti ambasadori ai Statelor Unite pentru a lansa Alianţa, o organizaţie cu sediul in Washington, DC dedicată susţinerii legăturilor strânse dintre cele doua ţări. Alianţa este o reţea de reţele, care implică cetăţenii Americani si organizaţiile interesate în menţinerea Statelor Unite şi a României ca şi aliaţi apropiaţi din punct de vedere cultural, economic, politic şi militar. România a colaborat cu Statele Unite pentru a încuraja alte ţări europene în a face front comun pentru a îşi păstra independenţa.

“Acum mai mult decât oricând de la căderea zidului din Berlin acum 25 de ani, America trebuie să îşi menţină apropierea de ţările est-europene precum România care au aceleaşi valori ca şi noi,” a declarat Mark Gitenstein, preşedintele Alianţei, care a fost ambasadorul preşedintelui Obama între 2009 şi 2012.

“Mulţi americani – români-americani ca şi mine precum şi alţii – înţeleg că acum este momentul de a ne uni în numele valorilor pe care le împărtăşim,” a declarat Dan Dimăncescu, consulul onorific al României în Boston. Alianţa este creată pentru a ne oferi o voce şi o prezenţă în capitala Statelor Unite.

CINE:

Iulian Buga, Ambasadorul României
Dan Dimăncescu, Consulul Onorific al României, Boston
Mark Gitenstein, fost Ambasador al Statelor Unite în România
Jim Rosapepe, fost Ambasador al Statelor Unite în România
Sheilah Kast, fostă corespondentă de presă pentru ABC News la Casa Albă şi Maestră de Ceremonii a Galei

Cei ce vor fi premiaţi La Gala de pe 2 Octombrie sunt români-americani şi americani care au contribuit semnificativ la alianţa dintre Statele Unite şi România. Ei sunt:

Mike Carroll, Fondatorul şi preşedintele organizaţiei Romanian Children’s Relief şi a organizaţiei asociate Fundaţia Inocenţi, fotograf
Ileana Orlich, Şefă de catedră a departamentului de studii Germanice, Române şi Slavice şi directoare a programului de studii române de la Universitatea de Stat din Arizona
Daniela Rus, Profesoară de Inginerie Electrică şi Computer Science şi directoare a Laboratorului de Computer Science şi Inteligenţă Artificială de la Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Printre participanţi se vor afla membri ai Asociaţiei Medicale Române din America, Prieteni ai României (voluntari de la Peace Corps care au voluntariat în România), şi ai organizaţiei cu sediul în Chicago Schimb Cultural Român.

CÂND:

Joi 2 octombrie 2014
6:00-7:00 EDT Recepţie Cocktail
7:00-9:30 EDT Gala

UNDE:

Muzeul Naţional al Femeilor în Artă
1250 New York Avenue, NW
Washington, DC 2005

Pentru a răspunde invitaţiei:

Dacă doriţi să participaţi la cină şi recepţia cocktail, vă rugăm să vă înregistraţi.

Pentru a vă înregistra ca membru al presei, vă rugăm să o contactaţi pe Lauren Kannry (laurensearl@gmail.com)

DESPRE ALIANŢA

Alianţa este o alianţă apolitică de organizaţii şi oameni de carieră dedicată strângerii legăturilor culturale şi economice dintre România şi Statele Unite. Misiunea Alianţei este de a susţine instituţii şi persoane române şi americane prin educaţie, networking, şi creerea de oportunităţi spre beneficiul cetăţenilor ambelor naţiuni. În acest fel Alianţa va ridica şi întări imaginea României în Statele Unite în special printre cei implicaţi în creerea opiniei publice.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cald la Rece: Revoluţia la Timpul Prezent / Hot & Cold: Revolution in the Present Tense (II)

Sunteţi invitaţi în continuare să susţineţi arta publica in Timişoara si Cluj! Cald la Rece: Revolutia la Timpul Prezent este...

Închide
3.133.154.106