caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

INTERVIUL ZILEI – invitat OVIDIU IVANCU, SCRIITOR

de (14-9-2014)
1 ecou

Ecouri

  • Editori Acum: (18-9-2014 la 02:08)

    „Vremea musonului” va ajunge vineri, 19 septembrie la Târgul de carte Gaudeamus de la Târgu Mures. De la ora 13.00, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, cartea va putea fi găsită la standul rezervat Editurii Eikon.

    Ovidiu Ivancu „Cert e că ceea ce constatasem mai demult, şi anume că există pericolul real de a te lăsa contaminat de India, se produce în ciuda rezistenţei mele. Atitudinile lor, reacţiile lor, modul lor de a privi lucrurile, toate devin parte a propriei mele personalităţi (dacă nu cumva e cam mult spus!).

    E interesant momentul în care va trebui să mă debarasez de toate acestea. E la fel de uşor să scapi de influenţe, pe cât e de uşor să te laşi în voia lor? Aici, totul face parte dintr-o nevoie fundamentală de adaptare, prin urmare micile mele bizarerii de comportament se pierd într-un ocean de bizarerii care mă înconjoară. Întors în Europa, lucrurile nu vor mai sta la fel.

    M-am surprins, zilele trecute, simţindu-mă extrem de incomod după câteva ore de purtat pantofi… Aici, din raţiuni de confort şi pentru că toată lumea face la fel, umblu mai mult în sandale. Dacă, până la urmă, aceasta e o metaforă pentru schimbările mult mai profunde care au avut loc în ultimii aproape trei ani?! Scriam, la un moment dat, că India e agresiv-invazivă. Tot atunci mă arătam convins că există metode prin care se poate rezista. Naivitate?!”

    („Vremea musonului: patru ani în India” (pp. 131-132)



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Andrei Illarionov: „Criza ucraineană şi consecinţele ei”, partea I-a

Tema analizei de azi este "criza din Ucraina", dar această denumire reflectă un deziderat al războiului informaţional dus de Kremlin,...

Închide
44.193.29.184