caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Însemănri pe un iPhone. 9/11

de (15-9-2014)

 
Au trecut 13 ani de la căderea turnurilor gemene din New York şi durerea amputării încă rămâne nevindecată.

Doar la câţiva paşi de tragedia actelor de terorism printre cetăţenii Americii se găsesc mereu şobolani subversivi, ostili ţării de adopţie.

9-11Într-un loc banal de muncă am colegi veniţi din alte ţări. În repetate rânduri îşi exprimă făţiş ura, dezacordul faţă de mâncărurile americane, faţă de tradiţiile, faţă de tot ce îi înconjoară.

În locurile lor natale nu ar fi îndrăznit să rostească un cuvânt împotriva autorităţilor.

Se înfruptă din plin din fructul libertăţii americane, se bucură de aer condiţionat, de drumurile asfaltate şi totuşi preamăresc ţările de provenienţă.

Un alt coleg american le zâmbeşte îngăduitor.

Îmi spune:

– Tocmai această este America! Garantarea cuvântului liber.

Sunt convins că în spatele acestor cârcotaşi antiamericani se pot ascunde elementele de sprijin pentru organizaţiile teroriste, ura nejustificată a multora dintre imigranţii inpamanteniti pe sol american generatoare de conflicte sociale.

Să nu mai vorbesc de colportarea teoriilor conspiraţioniste care, ca şi în cazul Holocaustului, susţin că 9/11 nu e decât o făcătură, o manipulare!

Duşmanii pot fi printre vecinii de alături, printre noi.007

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
INTERVIUL ZILEI – invitat OVIDIU IVANCU, SCRIITOR

INTERVIUL ZILEI - invitat OVIDIU IVANCU, SCRIITOR

Închide
3.133.144.197