caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa 

Băsescu se adresează românilor din Republica Moldova de Ziua Limbii Române

de (31-8-2012)
2 ecouri

Mesajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, transmis cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Române” în Republica Moldova

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Române” în Republica Moldova. Acesta a fost prezentat vineri, 31 august a.c., la Chişinău, de către domnul Eugen Tomac, consilier de stat.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Dragi români,
Doresc să vă transmit, cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Române”, cele mai profunde gânduri de preţuire şi respect pentru faptul că indiferent de încercările prin care aţi trecut în ultimii două sute de ani, aţi păstrat vie limba şi conştiinţa românească.

Mă bucur că, în fiecare an, românii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii române şi sper ca începând de anul viitor Ziua Limbii Române să fie serbată de românii din ţară şi din întreaga lume.

Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, credinţa, tradiţia şi istoria poporului nostru.

Limba română este astăzi una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, iar acest fapt trebuie să ne facă să fim mândri de identitatea noastră şi să transmitem acest sentiment generaţiilor viitoare.

Totodată, vă asigur pe fiecare în parte că România va susţine în continuare, necondiţionat, Republica Moldova în parcursul său european, pentru că ne dorim ca românii de o parte şi alta a Prutului să fie din nou împreună în cadrul Uniunii Europene.”

Departamentul de Comunicare Publică
31 August 2012

Ecouri

  • Alexandru Grosu: (31-8-2012 la 14:28)

    românii de o parte şi alta a Prutului să fie din nou împreună în cadrul Uniunii Europene intr-o Romanie reunificata si puternica.

  • Petru Clej: (1-9-2012 la 07:21)

    A propos de comentariul precedent:

    Vocea Rusiei: Dvs. consideraţi că România şi Moldova trebuie să devină un singur stat?

    Traian Băsescu: Nu. Suntem două state independente şi eu consider că Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene şi atunci graniţele dintre noi nu vor mai avea decât valoare istorică pentru că cetăţenii Uniunii Europene circulă liber dintr-o ţară în alta. Deci obiectivul nostru, şi este un obiectiv afirmat şi consecvent susţinut în interiorul Uniunii Europene, este ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, dacă ea vrea. N-o obligăm că n-avem cum.Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mişcarea şi sportul, cheia incontestabilă a sănătăţii şi a longevităţii

În fiecare organism se produc transformări de-a lungul întregii vieţi. Costică, prieten din tinereţe, muzician de rasă, îmi spune, contrariat,...

Închide
3.238.116.201