caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Fundaţia Estuar lansează prima platformă de locuri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilităţi

de (21-3-2012)

 

Fundaţia Estuar, cu activitate în domeniul sănătăţii mintale, lansează www.faraeticheta.org, prima platformă online de locuri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă îşi pot încărca CV-ul pe platformă şi pot primi consiliere gratuită, iar angajatorii pot posta posturile disponibile din cadrul companiilor pe care le reprezintă.

Conform statisticilor aproximativ una din şase persoane din populaţia aptă de muncă a Europei a declarat o problemă de sănătate de lungă durată sau o dizabilitate. Rata de angajare a persoanelor cu dizabilităţi în UE este de aproximativ 50% în comparaţie cu 68% pentru restul populaţiei. Persoanele cu dizabilităţi sunt mai predispuse la excluderea socială şi economică decât celelalte grupuri dezavantajate.

Posibilitatea acestor persoane de a găsi un loc de muncă este foarte redusă, deoarece angajatorii nu sunt pregătiţi pentru a primi şi a acorda suport acestei categorii de oameni. Mai mult, şomajul în rândul persoanelor cu dizabilităţi este dublu faţă de şomajul înregistrat în rândul celorlalte categorii ale populaţiei active. Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi care doresc să îşi găsească un loc de muncă, dar şi al angajatorilor care doresc să angajeze astfel de persoane, Fundaţia Estuar a lansat platforma www.faraeticheta.org.

www.faraeticheta.org este prima platformă de locuri de muncă dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi a fost concepută plecând de la nevoia tot mai mare de a creşte gradul de informare şi de conştientizare al publicului cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilităţi şi probleme de sănătate mintală în câmpul muncii. Obiectivul principal al platformei este să informeze şi să orienteze profesional tinerii şi adulţii cu dizabilităţi pentru a facilita accesul acestora pe piaţa liberă a muncii.

Consiliere gratuită pentru utilizatori

Platforma www.faraeticheta.org oferă informaţii actualizate, metodologii şi articole care facilitează integrarea în muncă a tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Utilizatorii care sunt în căutarea unui loc de muncă îşi pot crea un cont şi îşi pot înscrie CV-ul pe platforma pentru a fi vizualizat de companiile interesate. Mai mult, acestora li se oferă consiliere gratuită în domeniul juridic, vocaţional, psihologic şi psihiatric prin intermediul forumului de discuţii şi sunt îndrumaţi pentru a obţine un loc de muncă.

Facilităţi fiscale pentru angajatori

www.faraeticheta.org vine de asemenea, în întâmpinarea nevoilor angajatorilor care doresc să angajeze persoane cu dizabilităţi. Aceştia sunt informaţi cu privire la facilităţile fiscale de care pot beneficia dacă angajează persoane cu dizabilităţi, sunt instruiţi privind integrarea persoanelor cu dizabilităţi în cadrul echipei şi pot încărca online locurile de muncă disponibile în cadrul companiilor pe care le reprezintă.

Platforma www.faraeticheta.org este realizată în cadrul proiectului “Servicii integrate de dezvoltare profesională pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală”, ID-ul 64373, implementat de Fundaţia Estuar în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti, Fundaţia Estuar – Filiala Botoşani, SC High Performance Team SRL, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Prahova şi Comber Romanian Orphanage Appeal of Ireland şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre Fundaţia Estuar

Fundaţia Estuar a fost fondată în septembrie 1993 pentru a oferi opţiuni şi alternative sociale adulţilor cu probleme de sănătate mintală, în vederea reintegrării lor în comunitatea românească.

Fundaţia Estuar oferă în cadrul celor patru centre sociale din Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi Giurgiu şi a celor două din Filiale din Constantă şi Botoşani servicii de consiliere şi informare, servicii de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială, servicii locative şi consiliere la domiciliu.

Despre problemele de sănătate mintală

Sănătatea mintală este acel echilibru emoţional, care te ajută să treci peste problemele care pot apărea în viaţa ta, este capacitatea de a construi relaţii de afecţiune cu ceilalţi şi puterea de a cere ajutorul atunci când ai nevoie. Datele oficiale arată că unul din trei oameni pot trăi tulburări mintale pe parcursul vieţii. Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare şi are o incidenţă de trei ori mai mare decât cancerul. Mulţi dintre cei ale căror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric. Dintre cei diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală, 99 % continuă să trăiască în comunitate, restul necesitând internarea într-un spital. Cele mai frecvente probleme de sănătate mintală sunt depresia şi anxietatea.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi Fundaţia Estuar la numărul de telefon 0758.119.326 sau la email aurelia.grigore@estuar.org, persoană de contact Aurelia Grigore, Expert PR & Marketing.

 

 

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.223.106.100