caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa 

Fundaţia Estuar susţine Săptămâna de Conştientizare a Creierului

de (11-3-2012)

Fundaţia Estuar susţine în perioada 12 – 18 martie Săptămâna de Conştientizare a Creierului, Brain Awareness Week (BAW). Pe durata evenimentului vor avea loc numeroase activităţi de informare şi promovare în centrele sociale ale Fundaţiei Estuar din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj, precum şi în cadrul Filialei Botoşani. Brain Awareness Week (BAW) este o campanie globală pentru a creşte gradul de conştientizare publică despre progresul şi beneficiile privind cercetare creierului. În fiecare martie, BAW uneşte eforturile depuse de organizaţiile partenere din întreaga lume într-o celebrare a creierului pentru oameni de toate vârstele.

Anul acesta evenimentul are loc între 12 şi 18 martie.

În România, BAW este promovată de către Fundaţia Estuar prin cele 5 centre ale sale din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj şi în Filiala Botoşani.

Timp de o săptămână în cele cinci oraşe în care este prezentă Fundaţia Estuar, vor avea loc campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintală, workshop-uri despre activitatea creierului şi emoţii, despre bolile psihice şi disfuncţionalităţi ale creierului, zilele Porţilor Deschise în centrele sociale, antrenamente cognitive şi exerciţii pentru creier, ateliere recreative şi proiecţii de filme documentare.

Pentru mai multe detalii despre evenimente vă rugăm să accesaţi agenda Brain Awareness Week (BAW).

Evenimentele din cadrul Brain Awareness Week (BAW) sunt organizate în cadrul proiectului “Care este contribuţia ta la sănătatea mintală a semenului tău”, derulat de Fundaţia Estuar şi susţinut de Raiffeisen Bank şi The Dana Foundation.

 Despre Fundaţia Estuar

Fundaţia Estuar a fost fondată în septembrie 1993 pentru a oferi opţiuni şi alternative sociale adulţilor cu probleme de sănătate mintală în vederea reintegrării lor în comunitatea românească. Fundaţia Estuar oferă în cadrul celor patru centre sociale din Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi Giurgiu şi a celor două din filiale din Constanţa şi Botoşani servicii de consiliere şi informare, servicii de recuperare, reabilitare şi reinserţie socială, servicii locative şi consiliere la domiciliu.

Despre problemele de sănătate mintală

Sănătatea mintală este acel echilibru emoţional care te ajută să treci peste problemele care pot apărea în viaţa ta, este capacitatea de a construi relaţii de afecţiune cu ceilalţi şi puterea de a cere ajutorul atunci când ai nevoie. Datele oficiale arată că unul din trei oameni pot trăi tulburari mintale pe parcursul vieţii. Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare şi are o incidenţă de trei ori mai mare decât cancerul. Mulţi dintre cei ale căror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric. Dintre cei diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală, 99 % continuă să trăiască în comunitate, restul necesitând internarea într-un spital. Cele mai frecvente probleme de sănătate mintală sunt depresia şi anxietatea.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi Fundaţia Estuar la numarul de telefon 0758.119.326 sau la email aurelia.grigore@estuar.org, persoana de contact Aurelia Grigore, Expert PR&Marketing.

 

 

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Israelul – sub o ploaie de rachete

Sudul Israelului este ţinta unor tiruri de rachete palestiniene. Situaţia a escaladat, ajungându-se în pragul unui conflict, asemănător cu războiul...

Închide
34.239.176.54