caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Alianţa pentru o Românie Curată a decernat Premiile ARC pe anul 2011

de (25-12-2011)
1 ecou

Alianţa pentru o Românie Curată, care a împlinit recent un an de la înfiinţare, este un proiect al Societăţii Academice din România, o mişcare civică deschisă oricui – persoane sau organizaţii, ONG-uri, sindicate, firme, instituţii – care promovează principiile bunei guvernări şi e dispus să investească muncă voluntară sau sprijin pentru voluntari care promovează această idee. Proiectul este sprijinit de Societatea Academică din România; Freedom House Romania; Alma Mater; Grupul pentru Reformă Universitară; Centrul Român de Politici Europene; Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România; Societatea Timişoara; Asociaţia Edu-Cer; Centrul pentru Jurnalism Independent; Asociaţia Culturală Ariergarda; Asociaţia Salvaţi Bucureştiul; Grupul pentru Dialog Social; Asociaţia Pro-Do-Mo; CNS Cartel ALFA; Centrul de Resurse pentru Participare Publică şi Academia de Advocacy.

Alina Mungiu Pippidi, împreună cu prieteni şi parteneri ai Alianţei pentru o Românie Curată – proiect al Societăţii Academice din România, a anunţat în cadrul conferinţei de presă din 19 decembrie numele câştigătorilor premiilor ARC pe anul 2011.

Judecătorul Cristi Danilet, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat câştigătorul premiului „CURAJ ÎN EXERCITAREA JUSTIŢIEI”, atribuit magistratului Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucureşti. Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor-şef al Gazetei Sporturilor, a înmânat premiul „JURNALISTUL BUNEI GUVERNĂRI” unuia dintre cei doi ziarişti premiaţi de ARC, Daniel Befu de la “România Liberă”, prezent la eveniment. Fostul parlamentar Peter Eckstein Kovacs (UDMR) a anunţat câştigătorul premiului pentru „CEA MAI EFICIENTĂ INSTITUŢIE ÎN DOMENIUL ANTICORUPŢIE ŞI BUNĂ GUVERNARE” atribuit anul acesta Agenţiei Naţionale de Integritate, iar Silvia Boeriu, reprezentanta Centrului de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) a premiat cele mai active comunităţi civice din România în anul 2011.

În cadrul conferinţei, Alina Mungiu Pippidi şi Dan Mihai au prezentat bilanţul bunei guvernări pe anul 2011. Iată cine sunt premianţii ARC pe anul 2011:
Premiul „TRASEISTUL ANULUI 2011” se acordă:

Deputatului TUDOR CIUHODARU – pentru că a îmbolnăvit succesiv PSD, UNPR şi PC, cu ceva contaminări colaterale.

La această categorie au mai fost nominalizaţi:

–     Deputatul Nicolae Stan pentru performanţa de a fi primul exclus pentru traseism, chiar şi de UNPR, după ce a fost la PSD şi PDL.

–     Aurelian Pavelescu – PNŢCD, pentru întoarcerea la Controceni şi întreaga sa activitate.

–     Ioan Toma, senator, de la PSD la UNPR, pentru declaraţia că această ocazie l-a ajutat să regăsească “marea bucurie” – “…în UNPR am regăsit foşti colegi, adevăraţi prieteni şi oameni de caracter.”

Premiul „PERICOL LEGISLATIV ÎN ACŢIUNE” se acordă:

Deputatului UDMR , MARTON ARPAD – pentru devotamentul arătat în protejarea averilor altora;

Ministrului de Interne TRAIAN IGAS – pentru că a comasat alegerile înainte să comaseze şi Camerele, asigurându-se că nimeni nu mai are voie să demonstreze lângă M.A.I.

La această categorie au mai fost nominalizaţi:

–     Senatorii Toni Greblă (PSD) şi Ion Ruşeţ (PDL), pentru propunerea de modificare a Legii Minelor, care ar da voie statului să exproprieze cetăţenii în interesul firmelor private, iar problemele legale întâmpinate de proiectul Roşia Montană ar fi anulate.

–     Senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu, pentru proiectul de lege care ar permite înscrierea la facultate a elevilor care nu au promovat bacalaureatul.

Premiul„SUPRAVIEŢUITOR FRUNTAŞ“ se acordă:

Europarlamentarului ADRIAN SEVERIN – care a refuzat să demisioneze din Parlamentul European în urma scandalului de corupţie „Bani contra amendamente”.

La această categorie au mai fost nominalizaţi:

–    Directorul RAAPPS, GEORGIAN SURDU – a rămas neclintit în funcţie în ciuda tuturor scandalurilor care au avut în centru această instituţie şi care au determinat, în cele din urmă, inclusiv demiterea şefei sale de la conducerea SGG, Gabriela Andreescu, dar nu şi pe a lui.

–    Ministrul de Externe TEODOR BACONSHI – România a ratat aderarea la spaţiul Schengen la data programată şi a fost amânată pentru nu se ştie când, dar el a supravieţuit eşecului de proporţii, precum şi dezvăluirilor privind politica de sinecuri şi nepotism pe care o practică la Institutul Diplomatic Român.

–    Judecătoarea GABRIELA BÂRSAN – acuzată de trafic de influenţă într-un dosar al DNA, refuză să demisioneze din funcţia de preşedinte al Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul ÎCCJ.

Premiul „CURAJ ÎN EXERCITAREA JUSTIŢIEI“se acordă:

Judecătoarei CAMELIA BOGDAN de la Tribunalul Bucureşti – a fost înlăturată din dosarul Vîntu de şefa sa pe motiv că a încercat să judece procesul cu „prea mare celeritate”.

La această categorie au mai fost nominalizaţi:

–  Judecătoarea IOANA MORAR de la Curtea de Apel Cluj – a dispus reţinerea primarului Sorin Apostu, fost preşedinte al PDL Cluj şi un apropiat al actualului premier, Emil Boc. Apostu este acuzat de luare de mită şi alte infracţiuni de corupţie.

–   Judecătorii IULIANA RACIU, CARMEN ILIE şi EMANUEL ALBU de la ÎCCJ – au decis confiscarea a circa un milion de euro din averea fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu, sumă a cărei provenienţă acesta nu a reuşit să o justifice.

–   Judecătoarea CLEOPATRA IOANA SIPOTEANU de la Tribunalul Bucureşti, cea care a decis arestarea lui Silviu Bian, fost şef ANOFM şi fost preşedinte al PDL Alba, pentru luare de mită în formă continuată.

Premiul „JURNALISTUL BUNEI GUVERNĂRI”se acordă:

CRISTIANA SABĂU, ziaristă la Timp Online, Bistriţa. Investigaţia sa este cea care a dus la demisia Ministrului Muncii, Ioan Botiş. El îşi angajase soţia într-un proiect POSDRU cu un salariu de 8400 lei/lună, derulat de asociaţia bistriţeană «Parteneriat Activ». Suma primită în cadrul proiectului până în acel moment se ridică la 600.000 euro, iar aceasta a trebuit restituită.

DANIEL BEFU, ziarist la România Liberă. Nu mai puţin de 460 de deputaţi şi senatori s-au trezit, în acelaşi timp, cu un mesaj SMS capcană trimis de acest jurnalist al “RL” care se dădea drept un investitor străin pentru a le propune o afacere. Un sfert din Parlament a picat testul. Articolul a fost publicat cu o lună înaintea dezvăluirilor Sunday Times despre Adrian Severin.

La această categorie au mai fost nominalizaţi:

– ALEX  NEDEA, ziarist la Adevărul, a făcut o serie de dezvăluiri în urma cărora şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin Barna, a fost demis. Ancheta s-a referit la folosirea unei metode evazioniste pentru a scăpa de firma sa cu datorii de 6.7 milioane de euro, Anaem Exim, pe care a vândut-o unui şomer basarabean.

– STELIAN NEGREA, redactor la EVZ, a dezvăluit cum un lanţ de SRL-uri conectate între ele cîştigă, în mod constant, contractele de la spitalele bucureştene aflate în subordinea Primăriei Capitalei, iar interesele acestor firme abonate la banii spitalelor se intersectează periculos chiar cu afacerile familiei primarului general, Sorin Oprescu, riscând  să-l aşeze pe edilul şef într-un grav conflict de interese.

Premiul „CEA MAI EFICIENTĂ INSTITUŢIE ÎN DOMENIUL ANTICORUPŢIE ŞI BUNĂ GUVERNARE” se acordă:

Agenţia Naţională de Integritate

La această categorie au mai fost nominalizate:

–    Direcţia Naţională Anticorupţie

–     Consiliul Concurenţei

–     Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitaţii

Premiul „INTELECTUALUL DE AUR AL ANULUI” se acordă:

Grupului de sprijin pentru susţinerea proiectului Roşia Montană din care fac parte:

–    Acad. RĂZVAN THEODORESCU – “Mă pun chezaş pentru patrimoniul de la Roşia Montană (…) Activitatea RMGC este în spiritul Academiei Române, care susține prezervarea patrimoniului”.

–   Prof. Univ. Dr. AUGUSTIN IOAN – „Inventăm inamici cu care ne batem. Dezvoltarea durabilă nu este în neconcordanţă cu exploatarea minieră“. 

–  Acad. ALEXANDRU VULPE – ”La Sarmizegetusa s-au distrus 30 de metri din zidul cetăţii… nu ştiu de ce se face atâta caz de Roșia Montană”!

–    Prof. Univ. Dr. MOISE ACHIM, rector al Universităţii din Alba Iulia, membru al Grupului de susţinere al Proiectului Roşia Montană. Fiind rector, are şi declaraţie de avere în care afirmă că pe anul 2010 a încasat 21.500 de lei de la RMGC sub formă de drepturi de autor.

Premiul „CEA MAI ACTIVĂ COMUNITATE CIVICĂ”se acordă:

ALIANŢEI  CONTRA  AURULUI  CONTRA  STATUL  DE  DREPT, care cuprinde mii de membri, de toate vârstele şi toate profesiile, de la Comisia Naţională a Monumentelor Istorice la cadrele didactice ale ASE sau UBB, tinerii voluntari care au împărţit fluturaşi contra proiectului Roşia Montană în staţiile de metrou din Bucureşti, studenţii care au protestat în faţa Palatului Cotroceni, tinerii care au ocupat un hotel din centrul Clujului pentru a-şi face auzit punctul de vedere, locuitorii din Roşia Montană care nu apar în reclame TV, bloggeri, activişti de mediu şi artistul Dan Perjovschi. Pentru curajul de a lupta contra campaniilor de aur.

ALIANŢEI  PENTRU  HALA  MATACHE, care a reuşit să oprească demolarea acestui monument istoric şi comunitar al oraşului Bucureşti, simbol al multiculturalităţii şi vieţii populare a acestui cartier istoric.

( sursă : http://www.romaniacurata.ro)

Ecouri

  • Tania Iancu: (1-1-2012 la 12:47)

    Oare de ce a trecut acest articol neobservat, cu doar 22 de vizualizari ?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Logica alegerii preşedintelui versus supravieţuirea politică

Politicul moldovenesc imită încercarea de a pune capăt crizei politice cu nealegerea preşedintelui. Concentrate pe interese distincte, formaţiunile parlamentare inventează...

Închide
54.227.104.229