caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Comunicat: Unioniştii construiesc un pod tricolor peste Dâmboviţa

de (23-1-2015)
1 ecou

 
Unioniştii construiesc un pod tricolor peste Dâmboviţa

Platforma Unionistă “Acţiunea 2012” va organiza sâmbătă, 24 ianuarie, un flash-mob inedit pentru a marca 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Astfel, aproximativ 100 de militanţi unioniţti se vor aduna la ora 14:00 la Podul de la Piaţa Naţiunilor Unite, unde vor întinde un tricolor lat de 5 metri peste Dâmboviţa.

Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, când românii sărbătoresc Mica Unire de la 1859, membrii şi simpatizanţii Platformei Unioniste “Acţiunea 2012” vor desfăşura un tricolor imens peste Dâmboviţa.

Platforma Unionistă “Acţiunea 2012” va organiza sâmbătă, 24 ianuarie, un flash-mob inedit pentru a marca 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Astfel, aproximativ 100 de militanţi unionişti se vor aduna la ora 14:00 la Podul de la Piaţa Naţiunilor Unite, unde vor întinde un tricolor lat de 5 metri peste Dâmboviţa.

De asemenea, sute de buchete de flori vor fi aruncate în apa râului ce străbate Bucureştiul, reconstituind astfel evenimentele de la începutul anilor 90, petrecute pe malurile Prutului. Rămas în conştiinţa naţionlă sub denumirea de “Podul de Flori”, momentul reprezintă prima dată după cel de-al doilea război mondial, când frontiera româno-sovietică a putut fi traversată fără acte. Organizatorii flash-mobului de sâmbătă vor afişa şi bannere cu mesaje prin care vor cere reunirea celor doua state româneşti. La acţiune sunt aşteptati toţi bucureştenii conştienţi de importanţa Micii Uniri şi de necesitatea reîntregirii naţionale.

„Această acţiune reprezintă o provocare pentru noi, la care sperăm să se alăture cât mai mulţi români. Noi organizăm în fiecare an ceva pe 24 ianuarie, pentru că nu putem rămâne indiferenţi faţă de ceea ce reprezintă un prim pas în constituirea statului român modern. Sloganul nostru <> este la fel de actual ca în 1859, din acest motiv lucrăm zilnic la aducerea Basarabiei acasă”, a declarat Mihai Nicole, co-preşedinte al Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului naţional unitar român. La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, iar la 24 ianuarie domnitor al Ţării Româneşti, act politic care a fundamentat înfăptuirea Unirii.

Strada Academiei, 35-37, sc.A, ap.2, București
contact@actiunea2012.ro | www.actiunea2012.ro
0757807886

poza_tricolor

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Despre flameri şi troli în spaţiul virtual

«Flaming», cunoscut şi sub numele de «bashing» (de la «bash»: printre altele ghiont, lovitură) este o interacţiune ostilă şi insultătoare...

Închide
3.12.34.178