caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Fundaţia Gheorghe Ursu: Comunicat de presă, Declaraţie de greva foamei

de (20-10-2014)
1 ecou

Dragi prieteni,

Va invitam la conferinta de presa organizata de Fundatia Gheorghe Ursu marti 21 octombrie ora 13.00 la sediul Grupului pentru Dialog Social, Calea Victoriei 120, cu ocazia inceperii grevei foamei de catre Andrei Ursu, pentru rezolvarea „Cazului Ursu”.

Va trimitem atasat si Apelul adresat de familia lui Gheorghe Ursu si Fundatia Gheorghe Ursu catre Prim-Ministrul Ponta, Ministrul Cazanciuc, si Procurorul General Nitu.

Domnul Andrei Ursu va incepe greva foamei marti 21 octombrie la ora 9.00, la sediul GDS, pentru identificarea si refacerea in vederea trimiterii cat mai grabnic in instanta a dosarului disjuns in 2003 de procurorul Dan Voinea privind participarea ofiterilor de securitate, si in special a principalului vinovat, tortionarul PIRVULESCU Marin, la uciderea in tortura a lui Gheorghe Ursu in 1985.

Sunteti invitati sa participati la conferinta de presa ocazionata de aceasta actiune unde se vor expune mai multe detalii despre stadiul actual al dosarului.

Fundatia Gheorghe Ursu

Comunicat de presa

Declaratie de greva foamei

Pentru identificarea si refacerea in vederea trimiterii cat mai grabnic in instanta a dosarului disjuns in 2003 de procurorul Dan Voinea privind participarea ofiterilor de securitate, si in special a principalului vinovat, tortionarul PIRVULESCU Marin, la uciderea in tortura a lui Gheorghe Ursu in 1985.

Pe 17 noiembrie 1985, tatal meu a fost asasinat la ordinul si cu participarea directa a Securitatii, pentru “intensa activitate dusmanoasa” indreptata impotriva dictaturii ceausiste, printre care scrisori la Europa Libera, afise anti-totalitare expuse la serviciu, relatiile cu disidenti din tara si strainatate cu care cauta cai de rezistenta, jurnalul sau ce pe parcursul a zeci de ani devenise o fresca a falimentului moral si material al regimului Ceausescu. Si mai ales pentru nu a acceptat sa-si denunte prietenii cu “conceptii dusmanoase”. Pe 15 noiembrie 1985, probele arata ca Gheorghe Ursu fusese torturat in mod fatal de anchetatorul sau direct, maiorul de securitate PIRVULESCU Marin.

De mai bine de 24 de ani astept rezolvarea acestui caz, simbolic pentru bestialitatea regimului ceausist, de catre institutiile post-decembriste. Intrucit am epuizat toate celelalte optiuni prin care am cerut autoritatilor sa nu-i mai protejeze pe ofiterii de securitate – plangeri la Procurorul General, CSM si Ministrul Justitiei, scrisori deschise catre primul ministru si presedintie, declar greva foamei, incepind de marti 21 octombrie 2014, ora 9:00.

Prin aceasta actiune cer identificarea si inregistrarea, iar in caz ca nu va fi gasit, refacerea dosarului disjuns in 2003 de procurorul Dan Voinea in vederea trimiterii in instanta, conform legii si probelor existente, a principalului vinovat de moartea lui Gheorghe Ursu, tortionarul PIRVULESCU Marin. Solicit ca investigatia pentru identificarea acelui dosar sa fie facuta in regim de urgenta, de un procuror integru, din afara SPM.

Dosarul procurorului Dan Voinea contine, conform rezolutiei de disjungere, un bogat probatoriu care dovedeste ca “Ursu Gheorghe Emil, in timpul detentiei, a fost supus unui regim dur, de exterminare, actiunile convergente ale lucratorilor de militie si securitate ducind la eliminarea fizica a lui Ursu Gheorghe Emil prin uciderea sa”. Aceste probe exista si pe situl Fundatiei Gheorghe Ursu. Si totusi, de mai bine de 11 ani acest dosar se afla in nelucrare la Sectia Parchetelor Militare (SPM). Seful SPM, domnul procuror VASILACHE Ion pretinde ca ar fi fost conexat cu o alta plangere a mea din 2007, si deci ca ar fi fost solutionat in 2013 la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti (TMTB). In realitate dosarul disjuns nu se afla la TMTB, si nici o alta institutie judiciara nu a primit acel dosar de la SPM, desi a fost solicitat cu insistenta. Rezolutiile in dosarul plangerii mele din 2007 specifica in mod expres ca se refera doar la acea plangere, nu si la dosarul disjuns in 2003.

* * *

Multumesc Grupului pentru Dialog Social pentru permisiunea de a desfasura aceasta actiune in incinta sediului sau din Calea Victoriei nr. 120. Intentionez sa ma deplasez in fiecare din zilele lucratoare, in fata Ministerului Justitiei intre orele 10:00-10:30 si in fata Parchetului General intre orele 10:30 – 11:00, atit timp cit voi putea face aceasta deplasare. Totodata invit pe cei interesati sa participe marti 21 octombrie 2014 ora 13:00 la sediul GDS la conferinta de presa ocazionata de aceasta actiune, unde se vor expune mai multe detalii despre dosarul tortionarului PIRVULESCU.

Andrei Ursu,
20 octombrie 2014

Sustineti aceasta declaratie aici

Ecouri

  • nelutiu: (21-10-2014 la 17:22)

    Securisto-comuniştii în complicitate cu torţionarii (Vişinescu şi ceilalţi uitaţi!) tărăgănează în mod expres aceste Crime ale Revoluţiei, mai mult decât atât asasinarea desidentului Gheorghe Ursu. Nu avem Stat de Drept în România, doar corupţie şi jaf!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cardinal (ziceri)

Lumea crede că e inteligent, dar eu văd că are mult noroc... // Nici natura nu-i perfectă, mai face şi...

Închide
3.134.102.182