• ACUM.TV
  • Septembrie 2017
  • Lorelai Moşneguţu – Românii au talent de Wanda Lucaciu
    Lorelai Moşneguţu – Românii au talent…continuare (28-9-2017 – TV.ACUM)
  • O nuntă de milionari de Dorel Schor
    Domnule, aş avea o rugăminte… Tot scrii matale la ziar, te-aş ruga să scrii şi despre o nuntă, ar fi foarte interesant. Aşa o nuntă la care am fost eu alaltăieri încă nu am văzut, cu toate că am mai fost în viaţa mea la câteva nunţi… – Să vă fie de bine. Şi ce v-a impresionat? (25-9-2017 – Umor)
  • Nu… (ziceri) de Dorel Schor
    Nu am cuvinte să-l descriu. Adică am, dar mi-e ruşine. // Degeaba ştii să faci dacă nu faci cum trebuie. // L-am subestimat, e mult mai prost decât credeam. // Box populi ! … (25-9-2017 – Umor)
  • Alex Pîrvu – „My Way” de Wanda Lucaciu
    Alex Pîrvu – „My Way” (24-9-2017 – TV.ACUM)
  • David Garrett – Viva La Vida de Wanda Lucaciu
    David Garrett – Viva La Vida (18-9-2017 – TV.ACUM)
  • Spectacol aviatic în Virginia Beach de Florin Predescu
    În popas în Baza militară din Virginia Beach. (17-9-2017 – Impresii de calatorie)
  • Elegie la sfârșit de vară de Florin Predescu
    Un omagiu adus celor ce ramân în amintirile noastre. (17-9-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Sfârșit de vară în septembrie de Florin Predescu
    HERBORISER sau o incursiune printre flori şi cer… (17-9-2017 – Perspective spirituale)
  • Despre poezie de Florin Predescu
    Poezia devine un hobby pentru un cerc restrâns precum colecţionarii de monede ori de timbre ? (16-9-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Precum Ovidiu la Pont. Nuța Istrate Gangan de Florin Predescu
    Creatorul forţat să trăiască în afara spaţiului geo-lingvistic trăieşte drama exilului, o îndepărtare de sine însuşi, în primul rând. Nuţa Istrate Gangan se distinge printr-o rostire uşor nostalgică, într-o reverie de poezie citadină… (14-9-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Titanic (ziceri) de Dorel Schor
    Eu am dreptate întotdeauna. Uneori mi se dă, alteori îmi iau singur. // Dacă nu poţi face ceva, foarte probabil că poţi face altceva. // Bunul simţ nu costă mai nimic… // Aparenţele înşeală… Dar parcă numai aparenţele!?… (11-9-2017 – Umor)
  • A promite e nobil de Dorel Schor
    – Ştii la ce m-am gândit? m-a întrebat într-o dimineaţă soţia. Tocmai încercam să mă trezesc, aşa că am răspuns foarte sincer: – Habar n-am… – M-am gândit, a continuat ea imperturbabil, că a venit momentul să ne cumpărăm un un super-frigider american, cu reostat şi termostat… (10-9-2017 – Umor)
  • „Tribune de Genève”: În Ucraina o lege asupra limbilor agită minorităţile de Editor Opinii
    În ediţia online a publicaţiei elveţiene „Tribune de Genève” a apărut astăzi un articol intitulat „În Ucraina o lege asupra limbilor agită minorităţile”, scris de un ziarist bazat la Kiev. Iată câteva extrase care mi s-au părut interesante… (29-9-2017 – Ucraina)
  • Are România o strategie față de Ucraina? de Sabina Fati
    Ministerul Afacerilor Externe din România „regretă” că președintele Ucrainei a promulgat, la 25 septembrie, noua lege a educației. Diplomația română a anunțat că va continua demersurile, inclusiv pe lângă organizațiile internaționale cu atribuții în domeniu (Secretariatul General al Consiliului Europei, Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale și Comisia de la Veneția), pentru a semnala impactul negativ al acestor modificări legislative în domeniul educației din Ucraina… (27-9-2017 – Ucraina)
  • ONU: Rusia comite abuzuri grave în Crimeea de Mircea Ţicudean
    Situația drepturilor omului în Crimeea „s-a înrăutățit considerabil sub ocupația rusească”, se arată în raportul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului, care enumeră dispariții de persoane, încălcări ale Convențiilor de la Geneva și violarea legislației internaționale… (26-9-2017 – Ucraina)
  • Spionii KGB-ului din Marea Britanie de Annemarie Ion
    Cei mai celebri spioni ai Occidentului care şi-au trădat ţară au fost cunoscuţi sub numele de “Cârtiţele de la Cambridge” sau “Cambridge Five”. Din grupul ‘cârtiţelor’ au făcut parte Guy Burgess, Donald Maclean, Kim Philby, Anthony Blunt şi John Cairncross… (10-9-2017 – Cutia Pandorei)
  • Comunismul, un ideal trădat? (2/2) de Alexandru Leibovici
    Reformele comuniste începute în noiembrie 1917 au provocat imediat o rezistenţă din ce în ce mai masivă din partea unor forțe diverse şi numeroase, rezistenţă care s-a transformat în scurt timp în război – Războiul Civil Rus. Acesta a durat 5 ani (nov. 1917 – oct. 1922) şi s-a soldat cu un număr de morţi estimat la 7-12 milioane. La trei ani după lovitura de stat şi în urma reformelor comuniste şi a războiului civil, Rusia Sovietică era la marginea prăpastiei… (9-9-2017 – Repere carteziene)
  • Comunismul, un ideal trădat? (1/2) de Alexandru Leibovici
    Comunismul imaginat de Marx este acea societate în care clasele sociale vor fi fost desfiinţate, problema producţiei va fi fost rezolvată, fiecare va putea să se ocupe, productiv, cu ce doreşte şi va avea tot ce are nevoie, dispărând chiar şi specializarea şi diviziunea muncii. Ce poate fi mai înălţător?!…. (5-9-2017 – Repere carteziene)
  • Emil Constantinescu: Zoe Petre, ferpar de Editori ACUM
    Astăzi, 1 septembrie 2017, s-a stins după o lungă şi grea suferinţă Zoe Petre, profesoară şi cercetătoare a istoriei democraţiei antice, care a înţeles complicata istorie a României moderne şi a contribuit la schimbarea ei. Într-un moment de întristată reflecţie, fie-mi îngăduit să evoc amintirea unei nepreţuite prietene şi colaboratoare… (1-9-2017 – Comunicate de presa)
  • Manipularea prin Wikipedia de Laszlo Alexandru
    Ieri m-am gîndit să verific ceva pe Wikipedia, o “enciclopedie liberă”, la care “poate contribui oricine”. Voiam să văd niște detalii despre un scriitor român, condamnat pentru crime de război, care a dat numele unui liceu din București… (1-9-2017 – Polemica)
  •  
    18.117.232.108