• ACUM.TV
  • Septembrie 2016
  • Aventuri incredibile de Dorel Schor
    Nu de mult, m-am întors dintr-o expediţie în Himalaya. Reuşisem o mică performanţă urcând pe toate cele paisprezece vârfuri de peste 8.000 de metri ale acestui uriaş sistem muntos. Bineînţeles, mă mândream cu escaladarea dificilului Chomolugma, dar……continuare (30-9-2016 – Umor)
  • Bunele intenţii (ziceri) de Dorel Schor
    Sunt unii care mă bârfesc… Problema e că spun adevărul. // Prost nu e cel care cere şi nici cel care primeşte fără să ceară… // Intenţionam să îl respect… Nu mi-a reuşit! // Optimistul e un pesimist neinformat… (30-9-2016 – Umor)
  • Omul cu chitara de Florin Predescu
    Rămas bun unui confrate de generaţie ! (30-9-2016 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Ce ar fi necesar pentru a demonstra realitatea încălzirii globale de Robert Tracinski
    Ar trebui oare să fim mai sceptici cu privire la realitatea unei încălziri globale catastrofale generate de activitatea umană? Ce etape trebuiesc parcurse pentru a demonstra că oamenii sunt cei care provoacă temperaturi globale în creștere, fără a mai vorbi de ideea şi mai dubioasă că o clima mai caldă ar fi o catastrofă…cu mult timp în urmă o schiţă (22-9-2016 – Repere carteziene)
  • Salt de la înălţimea de 7’600 de metri cu… surpriză ! de Wanda Lucaciu
    Salt de la înălţimea de 7’600 de metri cu… surpriză ! (21-9-2016 – TV.ACUM)
  • Elegie de toamna. Recviem pentru Ioan Gyuri Pascu de Florin Predescu
    „De câte ori mi-am făcut planuri nu mi-au ieşit. Normal că ai o viziune, îţi faci o schiţa. Eu văd ca pe un lucru foarte prost planificarea pe termen lung. Mai bine planific ce fac anul ăsta. Eu de mult timp nu îmi mai fac planuri de viitor, dar îmi place să trăiesc fiecare proiect actual. În ăla mă implic şi pe ăla îl duc la capăt. Şi după aceea mă apuc de altu’.” Gyuri Pascu (26-9-2016 – Ultima Ora)
  • Prezidenţialele americane: cine va câştigă prima dezbatere televizată? de Wanda Lucaciu
    Luni 26 septembrie seara va avea loc prima dezbatere între cei doi candidaţi la președinția Statelor Unite: Hillary Clinton şi Donald Trump. Dezbaterea va dura 90 de minute şi va avea loc la Universitatea Hofstra din Hempstead, New York. Va fi prima dintr-un total de trei dezbateri între aceşti doi candidaţi… (23-9-2016 – Extern)
  • Cum poţi fi prost în mod legal de Mihai Batog-Bujeniţă
    De când ieşise la pensie, profesorul Petre Codreanu se considera un om fericit. Acum avea timp pentru a se ocupa de grădină, citea cărţi pe care nu avusese vreme să le citească în anii trecuţi, stătea de vorbă cu vecinii şi mânca împreună cu soţia, doamna Cati, şi ea pensionară din învăţământ, pe terasa din spatele casei, însoţiţi întotdeauna de Bobiţă, dragul lor caniche auriu… (21-9-2016 – Umor)
  • Mă simt extenuat de Dorel Schor
    – Muncim prea mult, îmi spune Menaşe. Ne extenuăm…- Mie îmi spui? îi răspund aprobativ. Întreabă-mă câte zile de concediu am avut în ultimii trei ani… Nici una! Nici măcar după amiezile nu pot să mă odihnesc. Sunt în urmă cu somnul, cu odihna, cu lectura, cu sportul. Mă simt total epuizat… (20-9-2016 – Umor)
  • Europa, sau problema fără soluţie de Nicolae Muşat
    Specialiştii ar putea afirma că există multe soluţii pentru ca Europa să meargă înainte. În fapt Brexit-ul a sunat alarma în cancelariile europene şi zvonul „se poate repeta” s-a întins de la Marea Neagră la Oceanul Atlantic. Oricât am dori să minimizăm impactul Brexit-ului, acesta demonstrează eşecul Europei de a păstra un membru important. (18-9-2016 – Uniunea Europeană)
  • Despre Brexit, cu (oarecare) detaşare de Nicu Adrian Udrişte
    Se întâmplă multe în lume: războaie, Daesh, imigranţi… Parcă nimic însă nu depăşeşte în analize şi în speculaţii tema Brexit. Să ne amintim un pic de istoria recentă.În septembrie 2014, scoţienii au fost întrebaţi dacă vor ca Scoţia să fie sau nu un stat independent. Răspunsul a fost „nu” pentru 55 % dintre votanţi, prezenţa la urne fiind deosebit de ridicată, aproape 85%. Atrag atenţia că diferenţa dintre „nu” şi „da” la un asemenea vot NU este 10 %, ci de 5% plus un vot!… (16-9-2016 – Uniunea Europeană)
  • Tăcerea e de aur (ziceri) de Dorel Schor
    Degeaba ai dreptate, dacă n-ai noroc. // Muştele vin la rahat, dar le place şi ciocolata… // Prietenul adevărat îţi iartă până şi succesele. // Îţi poţi iubi ţara fără să iubeşti guvernul. Ca în cazul soţiei şi a soacrei… (15-9-2016 – Umor)
  • Ei sunt Jovis, noi Bovis (1) de Florin Predescu
    Istoria contemporană a României ne oferă un serial de evenimente în cascadă, provocate de o anume ieşire de sub controlul legislativ. Consideraţiile mele nu se vor o generalizare şi o acuză la adresa întregii clasei de lideri politici. Un exerciţiu de epurare şi de lupta împotriva merelor stricate ar fi la îndemână adevăraţilor grădinari.,, (13-9-2016 – SPUNE)
  • Câteva cuvinte sumbre despre un cântăreț şi nerecunoştinţa grecilor de Nicolae Muşat
    Demis Roussos (1946-2015) nu are parte de odihna veşnică. (12-9-2016 – SPUNE)
  • Acum 15 ani… de Florin Predescu
    Dacă este să acuz mă alătur celor ce încearcă să ucidă bestia, fiara – nici măcar aparținând regnului animal. Acuz un grup terorist ce îşi împinge propriii copii la moarte într-un sacrificiu satanic… (12-9-2016 – SPUNE)
  • Omagiu lui Stan Smith de Victor Manta
    Pentru a celebra turneul de Grand Slam US Open 2016, a avut loc în paralel în Lower Manhattan un mic turneu de dublu, organizat pentru amatorii tenisului, în care câştigătorii au fost răsplătiţi prin posibilitatea de a juca împotriva cuplului Stan Smith şi Iva Majoli. Din păcate eu am ajuns la faţa locului după încheierea meciului, dar am avut totuşi prilejul să îl prind în obiectiv pe campionul Stan Smith, un nume foarte cunoscut şi în România, în special de generaţia mea… (12-9-2016 – Sport)
  • Serviciul de informații ceh BIS a constatat intensificarea activităților de propagandă ale Rusiei și Chinei în Cehia de Mircea Ţicudean
    În raportul anual al BIS comentat pe larg de presa și politicienii de la Praga se spune că în vreme ce rușii au încercat să influențeze mai ales activitatea mijloaelor de informare în masă din Cehia, pentru a-și impune propriul punct de vedere de pildă în privința Siriei sau Ucrainei, activitățile chineze se concentrează asupra măririi influenței asupra vieții politice și cercurilor de afaceri cehești… (9-9-2016 – Ucraina)
  • Autoritățile ruse au inclus Centrul sociologic Levada de la Moscova pe lista „agenților străini” de Lina Grâu
    Ministerul Justiției al Federaţiei Ruse a inclus centrul de cercetări sociologice Levada, singurul centru independent de sondare a opiniei publice din Rusia, în registrul organizațiilor necomerciale care îndeplinesc funcții de „agenți străini”. Solicitarea de a verifica organizația sub aspectul finanțării acesteia din străinătate a fost adresată ministerului de mișcarea pro-Kremlin „Antimaidan”. Verificările au durat între 12 și 31 august. Conducerea Centrului Levada va face recurs… (9-9-2016 – Extern)
  • Alvin Eugene Toffler (1928-2016) – un precursor al gândirii despre viitorul omenirii de Alex Berca
    Sunt convins că foarte mulți dintre cei au ajuns la o vârstă mai mult sau mai puțin înaintată, precum și un număr mare de oameni tineri, au avut deosebita plăcere, în urmă cu mai multe decade, să citească unele dintre cărțile care ajunsese să fie ”best seller” în întreaga lume. Este vorba de cartea „Șocul viitorului” a sociologului și viitorologului american, Alvin Toffler (1928 – 2016)… (7-9-2016 – Medalion)
  • „Cuminţenia pământului” nu este a mea de Victor Manta
    în prezent se află în plină desfășurare campania de strângere de fonduri, intitulată în mod curios „Brâncuşi este al meu”, pentru o statuie confiscată de statul comunist în 1957 şi recâştigată recent parţial de proprietari, în urma unor lungi procese cu statul român. Din cele de mai jos veţi afla cum arată de fapt statuia, ce probleme prezintă ea şi de ce moştenitorii ei nu au putut să negocieze în mod liber preţul de înstrăinare al acesteia… (4-9-2016 – Societate civila)
  • Pentru cine mai scriem? de Stefan N. Maier
    Pentru cine mai scriem? Pentru din ce în ce mai puţini, din o mie şi una de cauze. Primo, pentru că “nimeni nu mai citeşte”. Discutăm de “a citi” nu în sensul de a lua la cunoştinţă micile note informative lipite pe geamuri, de a percepe dintr-o privire tăbliţele pe care scrie “WC Bărbaţi” sau “WC Femei”, de a parcurge în diagonală mica publicitate, rubrica “Decese” şi altele asemănătoare (4-9-2016 – Coltul Editorului)
  •  
    3.139.79.187