caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Un elefant picteaza

de (28-1-2018)
2 ecouri

Ecouri

  • Alexandru Leibovici: (29-1-2018 la 20:16)

    Elefantul ăsta nu înțelege nimic din ce face, adică că pictează un elefant: elefanţii nu au o imagine a lor înșiși, şi cu atât mai puţin capacitatea de a o reproduce. Acest elefant a fost dresat cu multe chinuri (pentru elefant) să devină un robot desenator de elefanţi. Asta-i tot ce este, un animal chinuit transformat în robot.!

  • Victor Manta: (29-1-2018 la 23:02)

    Mi s-a părut curios că persoana din spatele elefantului, cea care îl alimenta cu pensulele cu culori pe ele, nu se vedea în timp ce elefantul desena de zor. În consecinţă m-am dus pe web şi am aflat repede secretul elefantului „pictor”. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1151283/Can-jumbo-elephants-really-paint–Intrigued-stories-naturalist-Desmond-Morris-set-truth.html

    În realitate „artistul” este chiar acea persoană însoţitoare, ea „îndrumându-l” în mod discret şi iscusit pe animal prin atingeri sau împingeri uşoare.

    Deci animalul nu este un robot cu memorie prodigioasă, ci mai degrabă un fel de marionetă vie. Dacă a fost sau nu chinuit să urmeze „indicaţiile” dresorului său nu îmi este cunoscut.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mein Vater war ein Wandersmann. Valsul cu nea

Amintiri în iarnă. Jurnal neterminat

Închide
18.221.187.121