caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor



 

Scurte şi foarte scurte

de (9-1-2018)

 
Ca să nu uit nimic, îmi fac dimineaţa o listă cu tot ce îmi planific pentru ziua respectivă, ce trebuie ă cumpăr, cui trebuie să telefonez, corespondenţa şi alte chestii… Problema este că după aia, nu ştiu unde am pus lista.

Când m-am întors din Maroc, o mulţime de rude, prieteni, colegi, vecini, chibiţi m-au întrebat ce-am căutat acolo. Tuturor le-am răspuns amabil:
– Rădăcinile strămoşeşti !
– Tu, născut în România, îţi cauţi rădăcinile în Marocul magrebian? s-au mirat sincer cu toţii.
– Eu le caut, am răspuns. Dacă nu le găsesc, foarte bine, mai sunt o mulţime de ţări unde încă nu am fost, le caut şi acolo…

Cutare e milionar, dar e foarte bolnav… Cutare e ministru dar l-au dat în judecată pentru corupţie… Una e foarte frumoasă, dar e proastă ca gardul… Nu mai ai pe cine să invidiezi.

Nae îmi spune: „Soţia îmi descoperă câte un defect nou în fiecare zi. Am trecut prin toate fazele: 1. m-am cutremurat, 2. m-am ruşinat cumplit, 3. am încercat să mă îndrept, 4. nu-mi mai pasă de ce zice”.

Într-o familie siciliană, primul născut a primit numele de Primo. Pe al doilea băiat l-au numit Secundo, pe al treilea Terzo şi pe al patrulea, pentru că au decis că au destui copii, l-au botezat Ultimo. Câţiva ani mai târziu, dintr-o neatenţie, s-a mai născut un copil. Acesta a primit numele de Supplemento.

Dintr-un examen scris la facultatea de medicină generală: „Insuficienţa aortică este atunci când aorta nu reuşeşte să ajungă la inimă”.

Un tip primeşte o moştenire frumoasă de la un unchi care îi cere, prin testament, să-i eternizeze memoria. După un timp, tipul deschide cu banii moşteniţi un restaurant cu firma „Opt pe doisprezece”. Întrebat ce semnificaţie are denumirea, proaspătul proprietar explică: „Am promis unchiului să nu-l uit, aceasta e data când l-am moştenit. În plus, este orarul când e deschis localul!”

Un cetăţean s-a dus de câteva ori la Operă, că-i de bon ton, şi a rămas convins că pe vremuri oamenii cântau în loc să vorbească.

Un neamţ, un rus, un francez, un american, un turc, un grec, un ţigan, un mexican, un arab, un polonez, un japonez, un brazilian, un elveţian, un canadian, un african, un italian, un ungur, un chinez, un englez, un indian şi un corean erau adunaţi într-o sală de conferinţe.
– Să începem, au spus. Suntem destui pentru o mulţime de anecdote.
– Răbdare, li s-a replicat, aşteptaţi să vină evreul, că poantele sunt la el!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Charlie Hebdo și dușmanii din interior ai societății deschise

În urmă cu exact trei ani, pe 7 ianuarie 2015, avea loc masacrul de la Charlie Hebdo. În loc de...

Închide
3.87.133.69