caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Livia Kessler ne oferă flori şi peisaje

de (16-2-2015)
1 ecou

 
Reputatul scriitor umorist Andy Kessler, cunoscut şi din emisiunile cu Mircea Crişan de pe vremuri sub pseudonimul Alexandru Andy, mă invită la o expoziţie deschisă la Institutul Cultural Român din Tel Aviv. Mă duc cu plăcere pentru că o cunosc pe Livia, soţia lui, şi mai ştiu cât suflet şi energie a depus la organizarea expoziţiei precedente de la I.C.R., a grupării artistice „Culoarea în natura”. De data aceasta, Livia Kessler se confruntă singură cu marele public iubitor de flori si peisaje. „Flori şi peisaje” este chiar titlul expoziţiei de acuarele şi grafică, semnate de ea.

florisipeisaje

LIVIApainting1

LIVIApainting2

Se pare că genul în care pictoriţa Livia Kessler a excelat este acuarela, pentru că şi alte lucrări ale ei (fie şi uleiuri, văzute cu alte ocazii) dau impresia de acuarele reuşite. Creaţiile ei sunt executate cu multă spontaneitate, sunt luminoase şi cu largi pete de culoare, care sugerează promptitudine şi firească încărcătură emoţională. Un element esenţial în acuarele este distribuirea luminii, ceea ce pune în valoare policromia şi canalizează atenţia privitorului către armonia lucrării. Peisajele sunt din locuri îndrăgite de autoare. Sensibilitatea ochiului şi frumuseţea naturii contribuie la redarea delicată şi adesea originală a realităţii. O anumită „sonoritate” pare să însoţească imaginile, subliniind liniştea şi armonia din jur.

058

Lucrări fragile şi impresionabile, sensibile la lumina puternică şi la curenţii de aer, acuarelele sunt expuse mai puţin în expoziţii. Iată un motiv în plus de a admira talentul Liviei Kessler în acest gen deosebit al artelor vizuale. Prezentarea mea este deliberat foarte succintă, în intenţia de a oferi cât mai mult spaţiu acestor interesante exponate.

Ecouri

  • Ileana Costea: (23-2-2015 la 10:46)

    Mi-au placut observatiile despre acuarele. Iar acuarelele in sine sunt deosebit de expresive si delicate, frumoase.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Negativ (Ziceri)

Punctualitatea e politeţea regilor, dar noi nu suntem monarhişti! // I-am spus să stea cu burta pe carte... A încercat...

Închide
3.141.30.162