• ACUM.TV
  • Decembrie 2017
  • Urari de Anul Nou 2018 de Wanda Lucaciu
    Anul Nou aduce noi speranțe, noi aspirații și energie reînnoită…continuare (31-12-2017 – TV.ACUM)
  • Auld Lang Syne (The New Years Song) de Wanda Lucaciu
    Auld Lang Syne (The New Years Song) (31-12-2017 – TV.ACUM)
  • Josh Groban „You Raise Me Up” de Wanda Lucaciu
    Josh Groban „You Raise Me Up” (29-12-2017 – TV.ACUM)
  • ABBA Happy New Year de Wanda Lucaciu
    HAPPY NEW YEAR 2018 (27-12-2017 – TV.ACUM)
  • Luciano Pavarotti „Ave Maria” de Wanda Lucaciu
    Luciano Pavarotti „Ave Maria” (27-12-2017 – TV.ACUM)
  • Andrea Bocelli & David Foster – O Holy Night de Wanda Lucaciu
    Andrea Bocelli & David Foster – O Holy Night (25-12-2017 – TV.ACUM)
  • Jaguar de Dorel Schor
    Într-o zi, plimbându-mă aiurea, fără treabă prin oraş, m-am oprit împreună cu o mulţime de gură cască, în faţa unui „Jaguar”, parcat jumătate pe trotoar. Maşina părea grozavă şi toţi îşi dădeau cu părerea ce performanţe bate, cât costă şi cine ar putea fi proprietarul. Când deodată, ce credeţi că bag eu de seamă?! Numărul de pe tăbliţă era… (24-12-2017 – Umor)
  • Ora de Limba Română. Primiți Colindul ? (V) de Florin Predescu
    Iarna își cere drepturile la bucurie și la uitarea de frig și de zapezi. Sărbători Fericite ! (24-12-2017 – Cai Spre Noi Insine)
  • Josh Groban „Silent Night” de Wanda Lucaciu
    Josh Groban „Silent Night” (24-12-2017 – TV.ACUM)
  • Lungul nasului de Dorel Schor
    Lizica Kleider, fetiţa prietenei mele Bertha, care are restaurant vizavi de bancă… Şi ce crezi… Crezi poate că nu s-a făcut partida pentru că ea nu a vrut. Ai să râzi, el n-a mai vrut. Derbedeul ăsta, mincinosul ăsta patentat, escrocul ăsta sentimental s-a răzgândit. Ce vremuri am ajuns să trăim! Ca lui Simon Şeinerovici, care cine ştie cine a fost bunicul lui… (20-12-2017 – Umor)
  • Ceai chinezesc adevărat de Dorel Schor
    De când a revenit din China, domnul Oiţerman povesteşte mereu întâmplări chinezeşti. Ieri, de pildă, ne-a întrebat fără nici o legătură: – Ceai chinezesc aţi băut vreodată? – Auzi vorbă, am protestat noi, păi ceai chinezesc bem zilnic, nu!? – Nu, ne-a contrazis Oiţerman care probabil atât aştepta. Voi beţi ceaiul pe care chinezii îl vând în Europa… (20-12-2017 – Umor)
  • A treia lumină de Advent. Omul de zăpadă de Florin Predescu
    Omul de zapada si bucurii efemere (18-12-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Flavian Glont de Wanda Lucaciu
    Britain’s Got More Talent 2016 S10E06 Flavian Glont Romanian Speedcuber Solves 3 Blindfolded Full (14-12-2017 – TV.ACUM)
  • Poem pe un iPhone de Florin Predescu
    A doua lumină de Advent. Amintiri cu cei dragi (11-12-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Camera rezervată la Londra de Dorel Schor
    Prima dată am vizitat Londra într-o vară, când lira sterlină slăbise teribil în comparaţie cu dolarul american şi din cauza aceasta nu găseai o cameră liberă în toată metropola. Americanii, pentru care devenise totul ieftin şi convenabil, erau aproape mai numeroşi decât arabii şi indienii. (8-12-2017 – Umor)
  • Lecţia de limba română. Prima lumină din Advent (IV) de Florin Predescu
    In indeput de iarna in America. (8-12-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Celine Dion & Josh Groban Live „The Prayer” de Wanda Lucaciu
    Celine Dion & Josh Groban Live „The Prayer” (7-12-2017 – TV.ACUM)
  • De necrezut! Un baietel de 3 ani acompaniaza la toba de Wanda Lucaciu
    De necrezut! Un baietel de 3 ani acompaniaza la toba (5-12-2017 – TV.ACUM)
  • Mazcaz in Japonia de Wanda Lucaciu
    Asta este inginerie (3-12-2017 – TV.ACUM)
  • Miyu, 7 ani, violonista „L’Adagio d’Albinoni” de Wanda Lucaciu
    Miyu 7 ans, violoniste, joue „L’Adagio d’Albinoni” – Prodiges (1-12-2017 – TV.ACUM)
  • Cum l-am cunoscut eu pe George Campbell de Dorian Galbinski
    În fiecare an, la 15 decembrie, mă gândesc cu drag la un om care s-a stins din viață la această dată, în 2004, un om căruia îi datorez poate tot ceea ce sunt și am realizat în viață. Și asta pentru că a avut încredere într-un tânăr de 25 de ani, care nu era nici pe departe ceea ce căuta el, George Campbell, șeful secției în limba română de la BBC World Service din Londra, în decembrie 1969. Dar s-o luăm în ordine… (26-12-2017 – Medalion)
  • Ultima lumină de Advent. Noapte calmă cu păstori de Florin Predescu
    Luminile, faptele bune, dragostea de aproapele nostru nu au nevoie de culoare politică ori habotnică. Sărbători fericite tuturor cititorilor noştri ! (23-12-2017 – Cai Spre Noi Insine)
  • Catalonia rămâne profund divizată după alegerile de joi de Ileana Giurchescu
    Partidul „Cetățenilor” nu va putea forma un guvern de coaliție, dar are suficientă putere pentru a bloca sau cel puțin întârzia în Parlament, o declarație de independență a Cataloniei. Votul de joi din Catalonia confirmă un singur lucru: populația provinciei rămâne profund divizată între separatiști și unioniști, iar situația politică rămâne la fel de tulbure… (23-12-2017 – Extern)
  • Cea mai întinsă colonie ideologică a stângii de Traian Ungureanu
    O lume întreagă a întîmpinat cu uimire, ba chiar cu oroare, decizia Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Mediile de informare și academice, politicienii și experții în diverse lucruri au reacționat cu o unanimitate copleșitoare, deși nu au reușit să își argumenteze împotrivirea mai departe de „nu face bine zonei”… (23-12-2017 – Extern)
  • Uluitoarea dispariție al lui Stavros Lambrinidis de Dan Alexe
    Europa are un Înalt Reprezentant pentru Drepturile Omului: Stavros Lambrinidis (55 de ani), fost ministru grec de externe (socialist, chipurile). Catherine Ashton, baroneasă, fosta șefă britanică a diplomației europene (și ea socialistă, chipurile) i-a dat această slujbă și i-a poruncit cu strictețe să nu facă nimic și să nu deschidă vreodată gura în public… (19-12-2017 – Uniunea Europeană)
  • Ultimele zile cu Regele de Ruxandra Constantinescu
    Scriu şi plâng. Nu sunt deloc o plîngăcioasă, şi totuşi mă trezesc că lacrimile îmi umplu ochii. Ultimele trei zile au fost pentru mine sub semne speciale, apăsătoare: al unei primăveri în plin decembrie, al venirii definitive a Regelui Mihai acasă, şi al românilor… (19-12-2017 – Reportaj)
  • Regele Mihai văzut de către un fost coleg de clasa de Florin Predescu
    Exemplul Regelui Mihai nu rezidă în idea unui stat monarhic, ci într-o lecţie de demnitate.. (16-12-2017 – Seminte pentru viitor)
  • Elveția bolșevică. Istorisiri din secolul roșu de Victor Eskenasy
    Pe marginea unui volum al jurnalistului elvețian Alain Campiotti. „Scrisul este fertil. El trezește memorii, îi adună pe cei care, altfel, nu s-ar fi întîlnit nicodată” – scrie Alain Campiotti în prefața unui impresionant volum de nu mai puțin de 600 de pagini, purtînd titlul incitant „Elveția bolșevică”, apărut anul acesta la Editions de l’Aire, editură elvețiană cu sediul la Vevey… (14-12-2017 – Libris)
  • PESCO: UE face primul pas spre o armată europeană de Dan Alexe
    Înainte de întâlnirea la vârf UE care va avea loc săptămâna aceasta, 25 de state membre s-au angajat să coopereze în domeniul apărării, inclusiv în spaţiul cibernetic, mergînd spre ceea ce ar putea deveni, pe termen mediu, o autentică armată europeană, numită deocamdată Permanent Structured Cooperation (PESCO). Proiectul unei armate europene este foarte vechi, el urcă până la relația strânsă dintre Francois Mitterrand și Helmut Kohl și a început printr-o brigadă comună franco-germană… (13-12-2017 – Uniunea Europeană)
  • De ce să admirăm Rusia: despre propagandă și noua tendință a Bucureștiului de Sabina Fati
    Propaganda explicită pro-rusă este un fenomen rar întâlnit în România. În general, agenții de influență preferă să jongleze cu teme care doar în mod indirect fac legătura cu anumite strategii ale Kremlinului. Adesea sunt atrași însă în această ecuație naivi, care cred în anumite principii suprapuse întâmplător peste temele propagandistice ale Moscovei. Este cazul susținătorilor Coaliției pentru Familie… (13-12-2017 – Romania)
  • A doua lumină de Advent – Noël en Haiti de Florin Predescu
    Craciun cu cei săraci, nu în Swarovski. (12-12-2017 – Cai Spre Noi Insine)
  • Mircea Carp: „Moscova se săturase să aibă un regim comunist cu un rege în România” de Oana Serafim
    Mircea Carp (n. 1923, Gherla) – a fost ziarist și director-adjunct al postului nostru de radio (1979-1995). Militar de profesie, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. A fost rănit și decorat. Mircea Carp l-a cunoscut pe Regele Mihai și într-un interviu cu Oana Serafim și-a amintit mai multe momente din viața Regelui, reprezentative pentru ceea ce a însemnat Mihai al României pentru țara sa și pentru exilul românesc din perioada regimului comunist… (6-12-2017 – Romania)
  • Academia Română publică o istorie a evreilor scrisă de Teșu Solomovici de Boris Marian
    La ultimul Târg Internațional al Cărții „Gaudeamus” din noiembrie 2017 de la București a fost lansată cartea „O istorie altfel a evreilor din România” de Teșu Solomovici, cunoscut publicist și istoric, editor în Israel și în România. La lansare au participat acad. Nicolae Breban, reputat romancier, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, numeroși specialiști și iubitori de istorie… (3-12-2017 – Libris)
  • Un Est tot mai îndepărtat de Traian Ungureanu
    Să le tăiem banii! este o propunere de pedeapsă care vine mănușă mai degrabă vreunui stat sau administrații de zbiri decît distinsului aparat al Uniunii Europene. Dar vremurile se schimbă și măștile cad. Uniunea Europeană se apropie cu pași mici dar grăbiți de hotărîri de neimaginat altădată. Pedeapsa cu tăierea fondurilor este tot mai des invocată de persoane și organisme UE… (3-12-2017 – Uniunea Europeană)
  •  
    3.12.154.133