caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Cai Spre Noi Insine



 

Ultima lumină de Advent. Noapte calmă cu păstori

de (23-12-2017)
2 ecouri

 
Brazii înalți se înclină atinși de raze. Acele se aprind în mii de chibrituri și diamante.

Un student mi-a telefonat dacă nu pot să-l ajut. Vrea să petreacă serile de Crăciun cu părinții și cu iubita. Nu are pe nimeni să-l înlocuiască la serviciu. Pe lângă studii are un job de ospătar. I-am spus că nu e nicio problemă, voi lucra în locul lui. Mi-a mulțumit de mii de dori.

O altă tânără imigrantă din Mongolia cu un copil, nu are soț, m-a rugat să o ajut să găsească un job. I-am înlesnit angajarea în restaurant. I-au dat lacrimile.

Mă îndrept spre casă, în liniștea iernii, stelele se rostogolesc pe asfalt. Îmi vine încet în memorie o scena cu păstorii reuniți în jurul focului și bucurându-se de copii, de familiile revăzute.

Într-un colț câțiva oameni ai străzii se încălzesc la un foc domol, mut.

Mă văd și-mi spun:

– Crăciun fericit, domnule !

Am schimbat câteva cuvinte cu ei și le-am oferit câțiva dolari.

M-am oprit apoi la barul din colțul străzii.

Doar câțiva clienți sorb paharele. E multă tăcere.

E lumea fără familii, fără cadouri, fără brad de Crăciun. Mi-am amintit de câteva cuvinte din versetele de care foarte puțini mai țin seama: Iubește-ți aproapele precum te iubești pe tine însuți.

Ultima lumină se aprinde și ne știm cât de departe suntem de Iisus, pretinzând că-l iubim…

 

Ecouri

  • Lucian-Zeev Herscovici: (25-12-2017 la 09:41)

    Felicitari pentru faptele bune, domnule Predescu. Baiat bun,de suflet, ca totdeauna. Multumiri pentru urari, aceleasi urari din partea mea. Un Craciun Fericit, un An bun si La multi ani. Atat calitattea, cat si cantitatea!
    In alta ordine de idei, inteleg drama oamenilor fara familie. Singuratatea este resimtita cel mai mult de sarbatori. Sa speram in bine…

  • Tiberiu Dianu: (28-12-2017 la 02:53)

    O binevenită readucere aminte a spiritului de Crăciun, pe care mulţi dintre noi îl trecem cu vederea.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Lungul nasului

Lizica Kleider, fetiţa prietenei mele Bertha, care are restaurant vizavi de bancă... Şi ce crezi... Crezi poate că nu s-a...

Închide
54.81.185.66