caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Umor



 

Jaguar

de (24-12-2017)

 
Într-o zi, plimbându-mă aiurea, fără treabă prin oraş, m-am oprit împreună cu o mulţime de gură cască, în faţa unui „Jaguar”, parcat jumătate pe trotoar. Maşina părea grozavă şi toţi îşi dădeau cu părerea ce performanţe bate, cât costă şi cine ar putea fi proprietarul. Când deodată, ce credeţi că bag eu de seamă?! Numărul de pe tăbliţă era… data mea de naştere! 28091951… Păi, eu m-am născut pe 28 septembrie 1951.

Se înţelege că în prima clipă m-am gândit, ca tot omul, că mai bine era limuzina mea şi numărul era cu data de naştere a proprietarului actual, dar după aia m-am zis că nu-i în firea mea să fiu invidios, mai ales când am auzit cât consumă şi cât costă numai asigurarea.

Dar o ideie tot mi-a venit, că mie îmi trec prin cap o mulţime de idei mai ales când am timp liber: precis că aşa cum data mea de naştere s-a potrivit a fi numărul maşinii ăsteia elegante, ar putea fi şi numărul de telefon al unui om important, contul bancar al unui bogătaş, numerele câştigătoare la tragerea Loto, numărul de buletin al unui politician, cu alte cuvinte n-ar strica să încerc să intru în legătură, pretextul este original şi, în viaţă, cine nu încearcă, nu progresează.

Vreau să vă spun că nu degeaba ideile geniale trebuie să le ai la locul potrivit şi la timpul potrivit. Am telefonat, după cum mi-am propus, şi am dat de un tip care era foarte dornic să facă cunoştinţă cu mine, dar încă înainte de a mă vedea, mi-a cerut un împrumut.

La bancă, am făcut-o pe prostul şi am spus funcţionarei numărul de cont, la care ea a verificat şi s-a uitat la mine cum te uiţi la un bandit: „Contul e închis din cauză că toate cecurile emise în ultimele trei luni n-au avut acoperire…”

La loto, oricum joc săptămânal numerele astea, plus data de naştere a soţiei şi niciodată n-am reuşit mai mult de două numere, iertaţi-mi jocul de cuvinte. Cât despre politicieni, am renunţat chiar înainte de a încerca, mai ales după scandalurile din ultima vreme care m-au învăţat că e mai sănătos să te afli la oarecare distanţă…

Totuşi, ce vreau să vă spun? Că, într-adevăr, nu există dreptate socială. În timp ce, cu aceleaşi numere, un nenorocit nu-şi poate onora cecurile şi altul trăieşte modest de la data naşterii, altul se plimbă cu Jaguarul, scoate ochii oamenilor muncii cu luxul şi cu risipa şi nici nu plăteşte taxele fiscale pentru că, mai mult ca sigur, e un mafiot ordinar…

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ora de Limba Română. Primiți Colindul ? (V)

Iarna își cere drepturile la bucurie și la uitarea de frig și de zapezi. Sărbători Fericite !

Închide
18.119.28.184