caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Cazul Moat: o tragedie în văzul întregii Marii Britanii și mai multe semne de întrebare

de (11-7-2010)

Cea mai mare mare vânătoare umană din ultimele decenii din Marea Britanie s-a încheiat practic în văzul întregii opinii publice în mod tragic: Raoul Moat, căutat de poliție timp de șapte zile pentru uciderea unei persoane și rănirea gravă a alte două, s-a sinucis după ce fusese încolțit de polițiști pe marginea unui pârâu într-o zonă rurală din nord estul Angliei.

Rudele celui decedat, între care fratele și unchiul său au acuzat poliția de “execuție publică” și au afirmat că le-a fost refuzată prezența la negocierile cu Moat care au durat șase ore înainte ca acesta să-și curme viața, așa cum afirmă comunicatele poliției.

Prima autopsie arată că rănile care au cauzat moartea au fost provocate de arma pe care o avea în momentul încolțirii sale de către poliție.

Dar, poliția a afirmat că la un moment dat a folosit arme de tip Taser, care descarcă un curent electric de înalt voltaj care paralizează temporar persoana respectivă. Au provocat aceste descărcări electrice sinuciderea lui Moat? O comisie independentă care anchetează plângerile împotriva poliției cercetează deja circumstanțele morții lui Raoul Moat.

În vârstă de 37 de ani, Moat fusese eliberat pe 1 iulie din închisoare unde ispășise o condamnare pentru acte de violență. La mai puțin de 48 de ore de la ieșirea din temniță el a rănit-o grav prin împușcare pe fosta sa prietenă, l-a ucis pe iubitul acesteia și l-a împușcat, rănindu-l grav, pe un polițist în exercițiul funcțiunii.

A urmat o vânătoare umană la care au participat agenți înarmați de la 14 forțe de poliție din întreaga Anglie și totul sub privirile milioanelor de telespectatori siderați de aceste evenimente ieșite din comun. Moat a reușit să scape printre degetele polișiștilor timp de o săptămână, aparent ajutat de complici. Două persoane au fost deja inculpate sub acuzația de conspirație pentru comiterea unui omor, iar alte două pentru favorizarea infractorului.

Între timp s-a aflat că Moat, care lucrase ca bodyguard la intrarea într-un club de noapte și lua steroizi anabolizanți, își anunțase în mod voalat intențiile chiar de la sfârșitul perioadei de încarcerare. Rudele sale afirmă că acest om avea probleme psihiatrice și un temperament vulcanic, provenind și dintr-o familie disfuncțională, fără tată de la naștere și aparent izolat social. Mulți se întreabă cum de nimeni nu a tras mai devreme semnalul de alarmă și s-a ajuns la acest deznodământ tragic.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
O planetă deochiată

Pământul respiră greu, cu plămânii atinși de tuberculoză. Își vede sfârșitul cu ochii arși de ultimele febre. Doctorii abia învață...

Închide
3.145.97.248