• ACUM.TV
  • Noiembrie 2014
  • Jacques Brel – Ces gens-là de Editori ACUM
    Jacques Brel – Ces gens-là …continuare (29-11-2014 – TV.ACUM)
  • Blazon imaginar de Dorel Schor
    Ultima oara când l-am vizitat pe domnul Ghezuntertoit, am fost serviţi, printre alte bunătăţi, cu o brânză specială. Doamnele chiar au lăudat fineţea moleculelor, sau aşa ceva, eu nu mă pricep şi nici nu mă omor după brânză, decât dacă e un caş proaspăt sau telemea… (28-11-2014 – Umor)
  • Decent (ziceri) de Dorel Schor
    Tot ce urcă va trebui să coboare… În afară de preţuri! // Ştiinţa nu se măsoară în kilograme. // Eşti tânăr şi prost? Nu fii necăjit, tinereţea trece. // Nu te supăra de întrebare: când gândeşti, unde te doare? (semi-folclor)… (28-11-2014 – Umor)
  • Fred Astaire drums skit (1937) de Editori ACUM
    Fred Astaire drums skit (1937) (26-11-2014 – TV.ACUM)
  • Poem de iarnă de Florin Predescu
    O seara de iarna cu vinul cel nou si cu amintirea tineretii… (23-11-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • De Amicitia. Pur şi simplu Carmen de Florin Predescu
    Amintiri din Sibiu… Uneori e foarte greu să scrii despre prieteni şi mai ales când devin subiectul atenţiei mass-mediei cu riscul de cădea în arta flatării, cu atât mai mult cu cât Carmen Johannis de când ne ştim nu şi-a schimbat caracterul şi bună dispoziţie… (22-11-2014 – Cai Spre Noi Insine)
  • Facerea de bine (ziceri) de Dorel Schor
    Pesimistul caută speranţa în urmă. // Îmi plac cei care nu-s de acord cu mine. Avem ce discuta. // Spălat pe creier? Era mai bine dacă-i spălau picioarele… // Etica şi politica nu merg întotdeauna împreună… (21-11-2014 – Umor)
  • Laszlo Alexandru – lansare de carte de Editori ACUM
    A fi scriitor echivalează, pentru mine, cu o lungă plimbare prin tunel. Vorbesc de unul singur şi nu ştiu dacă mi se-aude glasul. Cîteodată îmi răspunde ecoul, mai ascuţit ori mai atenuat, şi-atunci, cum spunea personajul dantesc, “ben puoi sapere ormai che il suo dir suona” (poţi şti bine deja că vocea lui răsună)… (20-11-2014 – Libris)
  • Dan Predescu. O MIE ŞI UNA DE MORŢI (38) de Dan Predescu
    Prin anii ’60, într-o vreme de relativă destindere, când Miliţia nu mai dădea cu bulanu decât atunci când primea ordin, câţiva actori şi băutori celebri (cred că din grup făceau parte Ahoe, poate şi Pâcă, şi Florin Pucă, parcă mi-aduc aminte şi de Ilarion Ciobanu, dar nu sunt prea sigur) s-au nimerit într-o noapte în Piaţa Palatului… (19-11-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Tânăr, În Utopia Magna (9) – Beţie colectivă ? de Nicolae Gogoneata
    Şcoala noastră fiind un fel de societate închisă, cu puţine legături în afară – practic, doar la sfârşitul săptămânii –, câmpul de manifestare al fiecăruia este supus – vrând, nevrând – controlului reciproc. Cunoaşterea între noi, colegii, s-a realizat într-un timp record… (17-11-2014 – Marturii)
  • Ce mai faci (schiţă) de Dorel Schor
    În fiecare dimineaţă, când mă duc la slujbă, mă întâlnesc la lift cu vecinul meu, Ariel. În loc de salut, mă întreba: „Ce se mai aude? Ce mai faci?” … Pentru ca sunt atât de drăguţi şi se interesează zilnic ce mai fac, iar eu nici nu apuc să le răspund, m-am hotărât să fiu politicos şi bine educat… (16-11-2014 – Umor)
  • Coliţele frustrării mele, revăzute după 40 de ani de Victor Manta
    Înainte de anul 1971 ICS Filatelia a limitat puternic doar un număr redus de emisiuni vândute colecţionarilor la valoare facială, precum Jocurile Olimpice de la Innsbruck (1963), Jocurile Olimpice de la Tokio şi Cosmonauţii lumii (1964). Situaţia s-a schimbat radical pe 23 iulie 1971… (16-11-2014 – Savoir Vivre)
  • Mă mir… (ziceri) de Dorel Schor
    Uneori ne lăsăm păcăliţi de cuvinte, alteori de tăceri… // Statisticile nu mint niciodată, numai interpretarea lor. // Ideile turtite nu pătrund nicăieri. // Şi Aleea Gânditorilor poate duce la o fundătură…. (16-11-2014 – Umor)
  • Demonstrație de excepție de dans modern de Editori ACUM
    Demonstrație de excepție de dans modern (15-11-2014 – TV.ACUM)
  • Un memento „Dada” – O expoziţie reprezentativă de Dorel Schor
    O expoziţie oarecum deosebită, organizată aproape de centenarul apariţiei curentului artistic Dada, se deschide în spaţiul oferit de „Târgul Oriental” din portul Tel Aviv. Aşa cum e şi firesc, evenimentul e organizat în colaborare cu Muzeul Iancu – Dada din satul artiştilor de la Ein Hod… (13-11-2014 – Album)
  • Zvonuri (ziceri) de Dorel Schor
    Surdul dansează după orice melodie. // L-au recunoscut abia când s-a întors cu spatele. // Tocmai cei cu mâinile murdare umblă cu mânuşi de mătase. // Prea mult adevăr oboseşte… (13-11-2014 – Umor)
  • Tânar în Utopia Magna (8) – Cursant la o nouă şcoală. Inaugurare cu fast de Nicolae Gogoneata
    „Şcoala de lectori pentru ştiinţe sociale” este situată într-un cartier liniştit, pe o stradă paralelă cu şoseaua Kisselef. În acest început de iarnă, cu aspect de toamnă târzie, cartierul pare nelocuit spre miezul zilei. La numărul respectiv, găsesc un gard verde de lemn, care înconjoară curtea unei vile spaţioase, impunătoare… (11-11-2014 – Marturii)
  • Femei celebre de Dorel Schor
    Voi căuta să fiu cât mai sincer: când domnul Ghezuntertoit m-a invitat sâmbăta trecută la sindrofie, am mulţumit politicos, dar nu aveam nici un chef să mă duc. Chiar i-am spus doamnei Gurnişt, cu care m-am întâlnit nu mult după acea, în ascensor… (11-11-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Lungul nasului de Dorel Schor
    Ce fetiţă bună, îmi spune madam Brodiciche înduioşată, ce familie onorabilă, ce educaţie cum nu mai găseşti astăzi în multe case… Şi aşa o partidă i se propune lui Simon Şeinerovici, care-i trecut prin ciur si prin dârmon, că a umblat, numai eu ştiu, cu un milion de fâţe… (11-11-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • În vid, toate corpurile cad la fel… de Editori ACUM
    În vid, toate corpurile cad la fel… (11-12-2014 – TV.ACUM)
  • O contribuţie la modelul Societăţii Oamenilor Cumsecade de George Petrineanu
    10. Un Om Cumsecade la el acasă nu ar omorî nici o furnică. (10-11-2014 – Umor)
  • Sejur în Liban (II) de Florin Predescu
    Cateva cuvinte despre reusita celui mai bun restaurant specific Orient-ului Mijlociu in zona metropolitana Washington DC (8-11-2014 – Gastronomie si Stil)
  • O gustare de Dorel Schor
    Când primea musafiri de la oraş, Victor, care se mândrea cu livada lui de lămâi, aştepta să sosească toţi invitaţii şi apoi îi poftea în partea cu pomii cei mai încărcaţi de roade. Aici, îi ruga cică să-l ajute, să dea fiecare o mâna de ajutor benevol la culesul fructelor… (4-11-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Victor Suvorov: „Astăzi numai coala se pupă cu Putin” de Editor Politica Externa
    Cunoscutul scriitor şi publicist Victor Suvorov (Vladimir Rezun) a prezentat la Varşovia cartea sa “Alfabetul lui Suvorov”, scrisă special pentru cititorii polonezi. După prezentare, fostul spion sovietic a dat interviul ce urmează… (30-11-2014 – Extern)
  • O tranziţie progresivă de la un ciclu prezidenţial la altul de Alexandru Calinescu
    Proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis ar avea cu adevărat şanse de reuşită dacă s-ar bucura de sprijinul unui guvern care să reprezinte aceeaşi familie politică. Este pentru prima oară, în cei 25 de ani care au trecut de la Revoluţie, că tranziţia de la un ciclu prezidenţial la altul se face lent, progresiv, pe parcursul a patru săptămâni. În 1996, 2000, 2004 am avut parte de ceremonii minimale, simple schimbări de ştafetă la palatul Cotroceni. De data aceasta, preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu şi preşedintele ales Klaus Iohannis se vor întâlni de mai multe ori… (28-11-2014 – Romania)
  • Strivit de îmbrăţişări de Sorin Serb
    Marea problemă a preşedintelui ales este în acest moment să reziste oportuniştilor care ameninţă să-l sufoce cu îmbrăţişările îndrăgostite. Toţi pretind acum că l-au votat pe Klaus Johannis şi de aceea îi cer să se schimbe. Deşi spun că-l iubesc şi ar fi în stare să-i rupă-n bucăţi de ziar pe comentatorii critici, vor să-l schimbe pe ici-pe colo, să-l facă un şef mai bun. Spun că l-au votat pentru potenţialul lui, pentru omul din spatele lucrului bine făcut… (28-11-2014 – )
  • R. Moldova : Trucuri electorale de Iulian Ciocan
    Văzînd sacoşele atrăgătoare, omul a spus că e un fan al acelui partid şi a fost imediat răsplătit cu o pungă cu chibrituri, o sacoşă cu ciocolate pentru copil şi o sacoşă cu un şorţ pentru soţie… Azi e ultima zi de campanie electorală… (28-11-2014 – Republica Moldova)
  • Nu e loc de breşe în baricadă. Conversaţie cu un prieten imaginar. de George Petrineanu
    Mi-a luat prea mult timp să înţeleg că ceea ce aşteptam de la tine era nebunie curată. (23-11-2014 – SPUNE)
  • Vlad Tăuşance – omul care a asigurat prezenţa Internet a lui Klaus Iohannis de Andreea Vasile
    Şi lui Vlad Tăuşance, de 35 de ani, îi datorează preşedintele ales Klaus Iohannis victoria. Asta pentru că Vlad este cel care s-a ocupat de strategia şi comunicarea online a candidatului ACL. Am vrut să aflu de la sursă ce a însemnat munca lui într-o campanie prezidenţială, care au fost obiectivele, care au fost dificultăţile… (23-11-2014 – Alegeri)
  • Mare jale mare la Biserica Ortodoxă Română de Rodica Grindea
    Decizia Curţii Constituţionale din România (CCR) din 12 noiembrie 2014 a stârnit o mare indignare şi o sfântă revoltă în rândurile ierarihiei bisericeşti ortodoxe din România.Conform respectivei decizii, religia va rămâne în şcolile de toate nivelurile o disciplină facultativă, urmând însă ca elevii… (21-11-2014 – Polemica)
  • De ce a pierdut PSD de Neculai Constantin Munteanu
    Va curge multă apă pe Dâmboviţa cea nu prea dulce şi deloc curată, până vom afla un răspuns mulţumitor la întrebarea „de ce a pierdut alegerile prezidenţiale PSD-ul şi candidatul PSD-ului, Victor Ponta“. Şi, în acest caz, „pierderea alegerilor“ este un eufemism. Diferenţa între câştigătorul Klaus Iohannis şi perdantul Victor Ponta nu este de ordinul câtorva procente… (18-11-2014 – Intern)
  • Ucraina: „Totul se îndreaptă spre formarea în estul Ucrainei a unor entităţi asemănătoare Transnistriei sau Osetiei de Sud” de Liliana Barbarosie
    Pe fundalul îngrijorărilor exprimate de OSCE şi NATO că rebelii pro-ruşi din estul Ucrainei ar primi intăriri, Liliana Barbăroşie l-a întrebat pe un analist de la Moscova, Alexandr Golţ, redactorul-şef al portalului politic Ejednevnîi Jurnal, cât de probabil este să asistăm în curând la o reluare a ostilităţilor pe scară largă?… (18-11-2014 – Extern)
  • „Până unde se întinde mâna lui Putin…” de Mircea Ticudean
    Săptămânalul german Der Spiegel a publicat un amplu articol despre relaţiile ruso-germane sub titlul: „Până unde se întinde mâna lui Putin. Merkel îngrijorată de influenţa rusă în Balcani”… (18-11-2014 – Extern)
  • Bravo românilor! de Pincu Sfartz
    Incredibilul s-a produs. În condiţiile de participare la vot, serios afectate de enorma maşinărie propagandistică a PSD, speranţele românilor de a evita o guvernare discreţionară prin obţinerea de către PSD a întregii puteri din România, cu o dominaţie politică în Parlament, în Guvern şi la Preşedinţie, erau minimale…. (17-11-2014 – Romania)
  • Petru Clej: „autorităţile de la Chişinău trebuie să înţeleagă că e în interesul R. Moldova să facă reformele” de Valentina Ursu
    Rezultatele scrutinului din Ucraina au arătat că ţara vecină din EST va fi guvernată de partidele pro-europene de acolo. Şi la alegerile prezidenţiale din România victoria e de partea forţelor de dreapta. L-am întrebat pe jurnalistul occidental Petru Clej dacă am putea vorbi despre nişte lecţii… (17-11-2014 – Republica Moldova)
  • Candidatul care uneşte de Stefan Moisanu
    Dl Ponta a vrut să fie preşedintele care uneşte. A reuşit să fie candidatul care uneşte. Diaspora şi cei din ţară, deşi despărţiţi de mii sau zeci de mii de km, au fost uniţi în gând şi acţiune. Studenţii şi profesorii au reacţionat împreună la pomeni şi vacanţe necerute. Maghiarii şi românii… (17-11-2014 – Romania)
  • Cum a luat-o Turcia pe un drum greşit (2/2) de Daniel Pipes
    Deşi şirul neîntrerupt de succese electorale ar putea lăsa să se creadă că Erdoğan va continua să domine viaţa politică turcă, există totuşi elemente importante care ar putea să-i pună capăt, iar simbioza între experienţa Occidentului şi fidelitatea pentru valorile Islamului ar putea să se prăbuşească… (9-11-2014 – Extern)
  • Votaţi… „româneşte”! de Pincu Sfartz
    Apelul vice-premierului guvernului României, Liviu Dragnea, menţionat şi în rubrica „Se întâmplă acum” din revista Acum.tv, se adresează, evident, celor care sunt „patriote naţionale” şi, la fel de evident, celor care promovează neacceptarea „ingerinţei” „străinilor” în problemele interne ale guvernanţilor actuali… (7-11-2014 – SPUNE)
  • Cazul Gheorghe Ursu : Procurorul General al României emite un document istoric de Editori ACUM
    Suntem la un pas de încetarea Grevei Foamei de către Andrei Ursu, ca urmare a unei Ordonanţe emise de cabinetul Procurorului General al României.Acest document istoric de nu mai puţin de 31 de pagini are şansa de a reprezenta DE FACTO începerea condamnării regimului comunist în România. (6-11-2014 – Comunicate de presa)
  • Tânar, în Utopia Magna (7) – Asistent universitar … e nevoie de „cadre cu o înaltă calificare” de Nicolae Gogoneata
    Mă aflu din nou în Bucureşti; de la Gara de Nord am luat unul dintre tramvaiele care traversează centrul oraşului şi iată-mă în staţia „Liceul Gh. Lazăr”. Privesc bulevardul scăldat în lumini şi gândul zboară spre clipa în care am coborât prima dată aici, chiar în această staţie de tramvai… (6-11-2014 – Marturii)
  • Cum a luat-o Turcia pe un drum greşit (1/2) de Daniel Pipes
    Încă acum 12 ani Turcia era considerată pe drept cuvânt un aliat exemplar în cadrul NATO, un model de stat musulman pro-occidental şi o punte între Europa şi Orientul Mijlociu. Pentru noi, cei care tratăm problematica Orientului Mijlociu, timpul petrecut la Istambul, Ankara sau alte oraşe din Turcia, ne părea ca o oaza de prospeţime aflată intr-o regiune în fierbere. Dar dintr-o dată, în urma vestitelor alegeri din 2002… (4-11-2014 – Extern)
  • Vânătoare de vrăjitoare în presa românească de Rodica Grindea
    O încrâncenată sarabandă a defăimărilor a început nu de ieri, de-alaltăieri, în presa scrisă şi electronică românească, la foarte scurt timp după marile răsturnări din 1989. Cuvântul de ordine, ridicat la rangul de axiomă, prin definiţie nedemonstrabilă şi inatacabilă: „Acum e voie”! … (2-11-2014 – Polemica)
  •  
    3.135.205.231