caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Cumplita discriminare a Israelului în lume

de (21-6-2015)
20 ecouri

 
Acum o săptămână am dat peste un articol remarcabil în publicaţia Times of Israel, intitulat „Zece moduri în care Israelul este tratat diferit”.

Nu că lucrurile nu ar fi cunoscute, dar modul cum sunt adunate împreună şi prezentate, relevând un fenomen de fapt unitar, le face capabile să deschidă şi ochii celor care încă nu i-au deschis.

Este clar că faptele sunt importante pentru înţelegerea situaţiei Israelului în lume. Deşi lucrurile prezentate nu epuizează întreaga gamă a infamiilor îndreptate împotriva acestei ţări, materialul e şi aşa deosebit de expresiv.

M-am gândit să-l dezvolt prin aducerea de fapte suplimentare şi sublinieri de situaţii şi să-l prezint aici.

Ceea ce contează este mesajul. Şi sper că din păcate e clar.

Este cumplit să vezi că Israelul este tratat în cadrul relaţiilor internaţionale cu standarde total diferite decât celelalte ţări. Fără îndoială, la fel ca orice altă ţară din lume, şi Israelul trebuie monitorizat. Nu mai mult, nu mai puţin. Dar merită şi un tratament egal cu celelalte, nu diferit.

1. Israelul este singurul stat membru al ONU al cărui drept de a exista este pus permanent sub semnul întrebării.

În pofida faptului că statul Israel întruchipează legătura istorică a poporului evreu cu patria sa, menţionată fără întrerupere în cartea cea mai citită din lume, Biblia, a faptului că a fost întemeiat pe baza recomandării ONU din 1947 şi că este membru ONU din 1949, există un cor neobosit de naţiuni, instituţii şi persoane fizice care îi neagă legitimitatea.

Nimeni nu ar îndrăzni să se îndoiască de dreptul la existenta al multor altor ţări a căror bază de legitimitate este realmente discutabilă, inclusiv dintre cele care au fost create prin forţă brutală, prin ocupaţie, sau de către desenatori de hărţi de peste mări. Uitaţi-vă numai în jur şi veţi vedea cât de multe ţări se potrivesc acestei categorii, inclusiv, apropo, destul de multe ţări arabe. De ce atunci avem acest „sezon de vânătoare” deschis numai pentru Israel? Nu are asta oare de a face cu faptul că e vorba de statul naţional al evreilor?

2. Israelul este singurul stat membru al ONU pe care un alt stat membru al ONU a hotărât oficial că trebuie sa-l anihileze.

Gândiţi-vă puţin la asta: conducerea Iranului, împreună cu proxy-ii săi din Liban şi Gaza pe care-i finanţează şi înarmează, au proclamat de repetate ori că trebuie să şteargă Israelul de pe hartă.

Există oare vreo altă ţară confruntată cu ameninţarea deschisă şi oficială de distrugere şi genocid?

Această situaţie monstruoasă ar trebui să fie obiectul unei tratări separate şi urgente la ONU, dar organizaţia face totală abstracţie de ameninţările iraniene grave şi reiterate neîncetat, în loc sa ia toate măsurile pentru a le răspunde conform Cartei sale. Poate fi atitudinea organizaţiei calificată altfel decât una de conivenţa cu Iranul?

3. Israelul este singura naţiune a cărei capitală, Ierusalimul, nu este recunoscută de alte naţiuni.

Imaginaţi-vă absurditatea acestei situaţii. Diplomaţii străini locuiesc la Tel Aviv, în timp ce îşi desfăşoară practic toate activităţile la Ierusalim. Deşi nicio naţiune occidentală nu pune la îndoială prezenţa Israelului în jumătatea de vest a oraşului, unde se află sediul guvernului, al Knesset-ului (Parlamentul) şi Ministerul Afacerilor Externe, acolo nu există ambasade.

Pentru diplomaţia mondială, Ierusalimul a rămas orfan de ţară, cu toate că el este capitala Israelului şi că acolo se află întreaga sa conducere, aşa cum e şi normal,

4. ONU are două agenţii care se ocupă de refugiaţi.

Una, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), e destinată tuturor populaţiilor de refugiaţi din lume, cu excepţia uneia singure. Separat există însa Agenţia Naţiunilor Unite de ajutor şi lucrări pentru Palestina (UNRWA), care se ocupă numai de palestinieni. Diferenţa dintre ele depăşeşte însă simpla diferenţa dintre structurile şi birocraţiile lor. De fapt, ele au mandate diferite.

UNHCR e menita să reinstaleze refugiaţi; UNRWA nu. Când, în 1951, John Blanford, mai târziu director al UNRWA, a propus relocarea a până la 250.000 de refugiaţi în ţările arabe din jur, aceste ţări s-au indignat şi au refuzat, ceea ce a dus până la urmă la demisia sa. „Mesajul” a fost deci înţeles. În continuare nici un oficial ONU nu a mai îndrăznit să promoveze reinstalarea.

În plus, definiţiile UNRWA şi UNHCR pentru termenul „refugiat” diferă semnificativ.

Statutul de refugiat, conform UNHCR, este acordat strict numai persoanelor care au plecat fizic din ţările lor, nu şi descendenţilor lor. UNHCR se ocupă nediferenţiat de refugiaţii din toată lumea şi acţionează pentru relocarea şi integrarea refugiaţilor în alte ţări. După integrare, refugiaţii încetează să mai aibă acest statut.

Definiţia refugiatului, după reglementarea ce stă la baza UNRWA, acoperă însă şi pe descendenţii persoanelor care au devenit refugiaţi în 1948, fără nici o limită în timp, adică cuprind pe descendenţii direcţi şi descendenţii descendenţilor, până la capătul tuturor generaţiilor… Aceasta creează de fapt o masă permanentă de oameni cu statut de refugiaţi cu acte în regulă, care creşte în timp în progresie geometrică şi care este întreţinută, crescută şi educată pe banii ONU, deci pe banii naţiunilor lumii, cu scopul de a exercita o presiune continuă asupra Israelului, fără vreo limită în timp.

Pentru a avea o imagine a proporţiilor a ce se petrece în acelaşi timp în lume, reţineţi că numai în 2014, numărul de persoane dislocate, deci refugiaţi, a fost de 60 de milioane, dintre care cca. 14 milioane de sirieni. Unde este ONU? Unde e agenţia pentru refugiaţi? Linişte, nu se aude aproape nimic. Milioanele de dislocaţi continuă să rătăcească fără soluţie prin zonele de nenorocire şi ONU îi ajută prea puţin. Mulţi dintre ei ajung în Europa, căzând în grija ţărilor în care se infiltrează şi creând problemele cunoscute.

Numărul personalului care deserveşte UNRWA este de 3,5 ori mai mare decât al UNHCR, agenţia care-i serveşte pe toţi ceilalţi refugiaţi din lume. Iar în acelaşi timp, eternizata URNWA continuă să-i hrănească pe eternii „refugiaţi palestinieni” cu bugete de 3 ori mai mari per capita decât cele alocate celorlalţi refugiaţi din lume, cultivând şi pregătind de facto o armata destinată inundării Israelului (v. aici şi aici).

5. Israelul este singura ţară care a învins în toate războaiele majore de supravieţuire şi auto-apărare şi căreia adversarii săi învinşi încearcă să-i dicteze termenii de pace.

În mod ironic, aceşti adversari învinşi găsesc sprijin tocmai din partea unor ţări care la rândul lor au fost cândva victorioase în războaiele lor, în urma cărora au cerut şi au obţinut ajustări de frontieră.

6. Israelul este singura ţară din lume căreia i se dedică un punct separat şi permanent (numarul 7) pe ordinea de zi a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului cu sediul la Geneva.

Nici un alt stat membru, inclusiv ţările care încalcă permanent şi în serie drepturile omului, cum ar fi Coreea de Nord, Siria, Iranul, Sudanul nu a primit vreodată propriul său punct permanent pe ordinea de zi. Numai singura democraţie liberală din Orientul Mijlociu este tratată în acest mod ostentativ şi părtinitor. Din păcate, acesta este modul în care funcţionează ONU. O gaşca de derbedei îşi protejează membrii, creând o majoritate automată împotriva Israelului.

7. Israelul este singura ţară condamnată în acest an la adunarea anuala a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca „violator” al drepturilor la sănătate.

Aceasta absurditate are loc în timp ce Israelul oferă asistenţă medicală la nivel mondial pentru sirienii răniţi în războiul civil din ţara lor şi care pot ajunge la graniţă, pentru palestinienii care trăiesc în Gaza stăpânită de Hamas, pentru cei din Cisiordania, a realizat unul dintre cele mai ridicate nivele de speranţă de viaţă din lume pentru toţi cetăţenii săi, evrei şi neevrei, este printre primele ţări din lume care trimit ajutoare şi echipe medicale în zonele de criză umanitară oriunde se produc, din Haiti şi până în Nepal şi se află pe prima linie a medicinii mondiale, ceea ce nu se poate spune despre prea multe alte naţiuni.

8. Israelul este singura ţară care este ţinta zilnică a trei organisme ale ONU înfiinţate exclusiv pentru a promova cauza palestiniană şi a condamna Israelul.

Este vorba de Comitetul pentru exercitarea drepturilor inalienabile ale poporului palestinian, Comisia specială pentru examinarea practicilor israeliene care afectează drepturile omului ale poporului palestinian şi Divizia pentru drepturile palestiniene din Departamentul pentru Afaceri Politice al ONU.

Obiectivele acestor organisme, conform cu însăşi denumirea şi definiţia lor sunt din start antiisraeliene. Chiar şi numai din stilul demagogic în care au fost formulate numele „comisiilor”, se poate înţelege din capul locului că palestinienii au prin definiţie nişte drepturi inalienabile (nu sunt specificate) pe care Israelul, tot prin definiţie, le afectează prin practicile sale.

Minciuna şi mistificarea în privinţa Israelului curg din organismele ONU în mod automat şi continuu, ca o diaree incurabilă. Iată chiar recent de tot, raportorul special al ONU pentru drepturile omului din teritoriile palestiniene ocupate din 1967 încoace (ce titlu de funcţie, ca o lozincă!) stabileşte că „politica de ocupaţie a Israelului constrânge populaţia palestiniană să-şi părăsească casele din Cisiordania şi Ierusalim”.

Ei sunt atât de obisnuiţi să mintă încât nici n-au băgat de seamă că de exemplu numai populaţia arabă din Ierusalim a crescut în anii „nemiloasei ocupaţii sioniste” de peste patru ori (v. aici).

9. Israelul este singura ţară vizată anual de până la 20 de rezoluţii de condamnare din partea Adunării Generale a ONU şi de nenumărate măsuri în acelaşi spirit, ale altor organisme, cum ar fi Consiliul pentru Drepturile Omului.

Ca exemplu, în anul 2014, dintr-un total de 24 de rezoluţii de condamnare, 20 au fost împotriva Israelului. Uitaţi-vă pentru comparaţie numai la ce carnagii se petrec azi în lume, în special în lumea arabă şi musulmană, şi judecaţi singuri.

Într-adevăr, e uimitor, în fiecare an la ONU Israelului i se dedică mai multe eforturi şi „atenţie” decât tuturor celorlalte 192 state membre ONU împreuna. Nimeni nu poate argumenta serios că acest lucru este justificat, dar aşa arată realitatea. În fiecare organism ONU deciziile se iau cu vot majoritar, cu excepţia Consiliului de Securitate, unde fiecare dintre cei cinci membri permanenţi are drept de veto.

Azi, când aproape două treimi din naţiunile lumii fac parte din aşa zisa „Mişcarea de Nealiniere” (care e în realitate un front foarte aliniat împotriva Israelului şi nu numai a lui, purtând o denumire ipocrită şi demagogică) şi când mai şi aleg o ţară ca Iranul pe post de preşedintă, având Venezuela la bord, nu se mai pot avea pretenţii.

10. Israelul este singura ţară liberă vizată de organizaţia BDS (boicot, dezinvestire şi sancţiuni).

Aţi văzut oare vreodată măcar o singură acţiune serioasă a BDS sau a altor organizaţii care să-i vizeze pe infractorii adevăraţi împotriva drepturilor omului, inclusiv din Orientul Apropiat, infractori care decapitează, convertesc cu forţa şi expulzează creştinii, aruncă bombe-butoi chimice asupra civililor, neagă chiar şi drepturile palestinienilor din ţările arabe în care se află dispersaţi, folosesc pedeapsa capitală, inclusiv pentru minori, aceasta fiind numai o parte din infracţiuni?

Aţi văzut oare vreodată acţiuni de genul „flotilelor păcii şi libertăţii” organizate de vreun grup, altele decât cele care să implice vreun unghi anti-israelian? Aţi văzut oare vreodată mişcări care să ceară eliminarea de companii economice străine dintr-o tara, exceptând Israelul?

Turcia, de exemplu, ocupă în mod neruşinat de 41 de ani o treime din Cipru, stat independent, a desfăşurat acolo cca. 40’000 de soldaţi şi a transferat nenumăraţi colonişti turci din Anatolia, dar împotriva Ankarei nu se aude niciun piuit din partea celor care pretind că acţionează în numele „dreptăţii” şi împotriva „ocupaţiei”.

Având în vedere realităţile politice, aplicarea grosolană de standarde duble şi ipocrizia flagrantă este o provocare descurajantă. Dar este şi o ofensă la adresa inteligenţei, pe care mult prea mulţi o acceptă cu bucurie.

Şi mai rău, lista de mai sus nu este completă.

Aş dori să nu închei fără să amintesc recenta replică pe şleau a unui ministru din guvernul israelian în urma atacului terorist comis în cinstea sfântului Ramadan abia început, în care a fost asasinat un tânăr israelian şi un altul rănit, de către terorişti arabi Hamas din „Cisiordania”:

„Lumea este ocupată cu boicotarea evreilor. Arabii sunt ocupaţi cu uciderea lor.”

Nu se poate generaliza, căci ar fi ofensaţi pe nedrept oamenii de bună credinţă. Dar când ne uităm la ansamblul relaţiilor lumii cu Israelul, nu ne putem sustrage impresiei clare care se impune.

* * *

Largi extrase din articolul din Times of Israel sunt utilizate cu amabila permisiune a publicaţiei www.timesofisrael.com.

Ecouri

  • Rodica Grindea: (21-6-2015 la 14:53)

    Articol extrem de bine ordonat, organizat și sintetizând esențialul poziției Israelului pe arena mondială. Textul, cred eu, ar putea servi foarte bine planului pentru un „roman realist-absurd” și nu cred că este o contradicție în termeni. Întreaga realitate actuală și cu precădere cea legtă de Israel, frizează absurdul!

  • Corneliu: (21-6-2015 la 15:22)

    Rodica, e o realitate kafkiana.

    Nu cred ca bietul Kafka si-ar fi inchipuit vreodata ca ar fi putut exista aievea o asemenea situatie, altfel decat ca o reprezentare alegorica.

    Asteptam in continuare sa vedem aievea si „Metamorfoza” sa…

  • Maria: (11-7-2015 la 09:48)

    Pai, nu inteleg…Era parca Pamantul Fagaduintei. De ce nu merg bine treburile in Paradis?
    Stiti de ce? Chiar daca stiti, nu veti recunoaste ca v-ati inselat. Pamantul Fagaduintei este o stare de spirit, dar si un nivel inalt de Constiinta. Acolo armele nu au ce cauta. Si nici zidurile si nici criminalii si nici ifosele de mai presus decat altii.
    Din acelasi motiv nici crestinii si nici musulmanii nu-si gasesc pacea. E faiseism prea mult. Daca n-ar muri prunci nevinovati din toate taberele, as zice ca adultii merita sa rataceasca prin desert inca un mileniu, de acum incolo. In loc sa foloseasca banii, ii tin la ciorapi si in banci si fabrica arme. Pamantul Fagaduintei, Paradisul, ori Imparatia Cerurilor vor cobori pe pamant atunci cand adultii vor scapa de orbul gainilor.
    Un copil a dat urmatorul raspuns, intrebat de ce se cearta oamenii mari: Pentru ca li s-au indepartat inimile si nu se mai aud decat daca tzipa.
    Credeti ca un copil african nu s-ar juca impreuna cu unul evreu, unul musulman si unul crestin, daca nu i-ar impiedica fanatismul adultilor?
    Cine uneste e Crist. Cine separa e Anticrist. De ce parte a balantei sunteti?

  • Alexandru Leibovici: (11-7-2015 la 11:56)

    @Maria

    > Pai, nu inteleg… Era parca Pamantul Fagaduintei. De ce nu merg bine treburile in Paradis? Stiti de ce? Chiar daca
    > stiti, nu veti recunoaste ca v-ati inselat. Pamantul Fagaduintei este o stare de spirit,

    Israelul nu este „Pamantul Fagaduintei” sau „Paradis”, este un stat. Un stat în Orientul Apropiat. Iar „Pamantul Fagaduintei” şi „Paradisul” sunt legende biblice. De înşelat se înşeală cine crede în ele. Eu nu cred în ele şi atunci nici nu m-am înşelat.

    > Acolo armele nu au ce cauta. Si nici zidurile

    Israelul este un stat cu mulţi duşmani înarmaţi şi care stigă în gura mare că vor să-l elimine de pe „pământul sfânt musulman”…

    > ifosele de mai presus decat altii

    Unii au, alţii n-au asemenea ifose. Se întâmplă la absolut toate popoarele. Iată un exemplu în seria aceasta de articole.

    > E fa[r]iseism prea mult…

    Şi nu numai la alţii… (v. Matei 7, 3-4)

    > In loc sa foloseasca banii, ii tin la ciorapi si in banci

    Că evreii se caracterizează prin aceea că sunt bogţi şi zgârciţi este un vechi, foarte vechi clişeu antisemit.

    > Cine uneste e Crist. Cine separa e Anticrist. De ce parte a balantei sunteti?

    Eu personal sunt de partea oamenilor raţionali, iar oamenii raţionali se pot înţelege întotdeauna. Înclusiv pentru că nu cred nici în Paradis, nici în Pământul Făgăduinţei, nici în Împărăţia Cerurilor, nici în Crist şi Anticrist, şi nici în Dumnezeu Tatăl.

    Aţi scris într-un comentariu anterior:

    > Avem in ADN-ul nostru toata istoria. Tocmai ca sa n-o mai repetam, vazand ce au patit stramosii.

    Greşiţi. În ADN-ul nostru avem (fragmente din) istoria noastră biologică. Istoria trăită, ca şi orice alt fel de idei, nu se transmite prin ADN ci prin cărţi, mentalitate, propagandă.

    Teoria după care ideile se transmit prin ADN (sau „sânge” sau „glie”) are un nume – se numeşte rasism. Poate vă foloseşte să citiţi – cu multă atenţie şi concentrare – acest articol.

  • Corneliu: (11-7-2015 la 15:05)

    Doamna Maria, din ecoul dvs. se poate intelege numai ca sunteti foarte departe de realitati.

    Vorbiti ca si cum ati trai pe o alta planeta.

  • Maria: (11-7-2015 la 18:53)

    Stiti foate bine… ca doar sunteti cablisti innascuti, ca exista si un ADN Viu. Nu stiu cum il denumiti dumneavoastra. Eu ii spun TOT. Cand inveti sa te armonizezi cu tot ce te inconjoara, informatia vine catre tine si capeti cheile potrivite ca sa o decodifici. Dar asta se obtine prin multa munca… Nu cu mintea rationala te reconectezi. Intrebati-i pe rabini, or sa va explice. Daca nu cumva nici ei nu mai cred.

    E complicat sa va explic. Cititi Rudolf Steiner, „Cronica Akasa”. Dar nu va fi suficient. Informatie acumulam in minte de milenii. Unde am ajuns? Istoria se repeta, ceea ce inseamna ca ne invartim in cerc. Atat individual cat si colectiv, vom scapa de ceea ce religiile orientale numesc karma, cand vom ascensiona. Ascensiunea este o spirala. E foare simplu. Cand un individ ori un popor observa ca se repeta aceeasi problema, inseamna ca nu a rezolvat-o bine data trecuta. Cand, tot lovindu-te de pereti, te hotarasti sa iesi din cerc, apare si solutia.Stiti cum se spune: ” Cand ucenicul este pregatit apare Maestrul”.

    Cei ce nu mai credeti in minuni si vedeti doar ce puteti pipai, o a radeti de ce o sa va spun. O sa va para copilarie. Nu e copilarie, e copilaresc de simplu. Copiii stiu sa traiasa in Acum si observa lucruri pe care oamenii mari le-au uitat.

    In folclorul romanesc este un basm. Se numeste „Fata babei si fata mosneagului”. In acest basm este incifrata cheia Mantuirii. Este o calatorie initiatica dus-intors, la sfarsitul careia fiecare dintre noi culegem doar atat cat am semanat.

    Desigur, exista oameni care se intind mai mult decat le este plapuma. Cand iei ce nu-ti aparine, iei tot de la tine, ori din destinul urmasilor. Tot din folclorul romanesc, proverbul: „Parintii mananca agurida, iar copiilor li se strapezesc dintii”. Unii cred ca venim pe lume cu un destin batut in cuie. Nu e asa… In fiecare clipa, in fata noastra exista in stare latenta o infinitate de viitoruri. De noi depinde ce urme lasam pe zapada fiecarui inceput de drum. Maine, pentru fiecare dintre noi, este un nou inceput. Pentru mine, o noua provocare, noi lectii in Cartea Vie. Pentru dvs, cei ce nu mai credeti, aceeasi rutina, daca alegeti sa mergeti pe aceeasi „carare”.

    Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa. Eu m-am straduit, dar e prea multa informatie si mi-e greu s-o sintetizez.

  • Victor Manta: (11-7-2015 la 20:18)

    >Stiti foate bine… ca doar sunteti cablisti innascuti, ca exista si un ADN Viu.

    Mărturisesc că eu nu ştiu deloc. Nu sunt un cablist, deşi sunt abonat la cablu. Nu sunt nici cabalist şi nici canibalist.

    >Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa. Eu m-am straduit, dar e prea multa informatie si mi-e greu s-o sintetizez.

    În ceea ce mă priveşte, nu aţi reuşit să vă faceţi înţeleasă.

    Mai simplu ar fi fost să răspundeţi la comentarii şi să nu vă abateţi de la subiectul articolului către lucruri pe care spuneţi că nu reuşiţi să le sintetizaţi.

  • Maria: (11-7-2015 la 20:52)

    Oh, domnilor…Nu stiam ca sunteti chinezi. Am crezut ca sunteti evrei si vorbesc pe limba dumneavoastra. Ma scuzati daca am provocat cuiva nelinisti metafizice. N-am dorit…Somn usor! Stiti macar ca vorbiti prin somn?
    De fapt, v-am facut o mica vizita. Din curiozitate. Sa vad si eu daca evreii sunt rasa superioara si de ce infloreste din nou curentul antievreiesc. Nu m-am dumirit. Dar nici nu doresc sa descifrez toate tainele lumii. As muri de plictiseala sa nu mai am nimic de descifrat. Cabala Vie este mult mai interesanta decat oamenii-creier ambulant, adica atoatestiutorii ca domniile voastre.
    Si mai am un motiv. Nu doream sa raman cu programe negative. Stiu un singur evreu. Locuieste in Romania. E fascist si razbunator. Racoleaza tineri din licee si le spala creierele.Asa ca, imi las programul negativ inoculat de evreul cel sonat si rau, aici, in evreime. Asa, voi putea merge mai departe, senina si cu capul sus. Sunteti o comunitate ciudata. De fapt, va plictisiti, va contraziceti, prea empatici nu sunteti. M-as sufoca sa intru zilnic in forumul vostru. E mult mai placut la aer. Aici miroase a snobi.
    🙂

  • Alexandru Leibovici: (11-7-2015 la 21:44)

    @Maria

    Aveţi în cap un haos de nedescris! Tot felul de prejudecăţi, care în plus se şi bat cap în cap. Frânturi de diferite filozofii mistice, vechi şi noi. Vă compătimesc sincer. Hotărât lucru, acest sit nu vi se potriveşte, dar nu din motivul care credeţi.

  • Victor Manta: (11-7-2015 la 23:00)

    @Maria

    >Am crezut ca sunteti evrei si vorbesc pe limba dumneavoastra.

    V-aţi înşelat de două ori. Suntem de toate şi vorbim coerent româneşte.

    >Cine uneste e Crist. Cine separa e Anticrist. De ce parte a balantei sunteti?

    Întrebaţi-l pe eroul dvs., fascistul răzbunător din România, care vă face să mergeţi „senina si cu capul sus”.

    > Cabala Vie este mult mai interesanta decat oamenii-creier ambulant, adica atoatestiutorii ca domniile voastre.

    Poate încercaţi cu Madonna?

  • Corneliu: (12-7-2015 la 05:14)

    Apropo de replicile d-nei Maria, ea pluteste pe undeva intre sferele 8 si 9 ale inefabilului, fluidului si instabilului, departe de aceasta lume si ca rezultat vorbeste in dodii.

    Cui are pofta sa se lasa tarait in dispute fara cap si fara coada cu dumneaei, ii urez distractie placuta.

  • Victor Manta: (12-7-2015 la 12:46)

    @Corneliu

    >Cui are pofta sa se lasa tarait in dispute fara cap si fara coada cu dumneaei, ii urez distractie placuta.

    D-na Maria a încercat, plecând de la premize false şi atât cât s-a priceput, să intre în dialog cu cei de aici. Nu a fost să fie.

    Ea a avut parte de comentarii la obiect, care nu i-au fost pe plac, drept care a devenit rapid dispreţuitoare şi ofensatoare, lucru care nu îi face cinste. Nu cred că cei care i-au răspuns au făcut-o pentru ca să se distreze şi nici nu avem de ce să presupunem că o vor face pe viitor pentru acelaşi motiv.

  • Corneliu: (12-7-2015 la 15:25)

    A, nu, domnule Manta, m-am gandit doar la continuarea discutiei. Ea nu s-a aratat dispusa sa se conecteze la tema si la realitati. Poate in viitor…

    Cat despre tema articolului, am expus-o totusi succint, desi am extins textul original cu date relevante, caci aspectele care pot ilustra situatia discutata sunt extrem de multe.

    Problema este realmente foarte grava, fiind poate cea mai mare tradare a moralitatii politice mondiale de multe zeci de ani incoace, poate chiar si fata de perioade mai vechi, comisa de majoritatea statelor si organizatiilor mondiala in coniventa deplina.

    Una dintre expresiile strigatoare este actuala serie de tratative duse intre un grup de 6 puteri si Iran, care se va incheia in scurt timp cu un acord dand Iranului practic posibiitatea de a-si fabrica armele nucleare mult dorite, sub masa, dar comod totusi, sub protectia controalelor care nu vor fi a modul serios.

    Cele 6 puteri care trateaza cu Iranul fac in acelasi timp abstractie de amenintarile explicite si reiterate zilnic ale Iranului, de a nimici fizic Israelul. Ele fac abstractie si de masivul sprijin logistic pe care Iranul il acorda organizatiilor teroriste Hizballa si Hamas care au acelasi obiectiv. Asta ca sa nu mai vorbim despre amestecul militar direct al Iranului in razboiul din Siria si in cel din Yemen.

    Si cu o asemenea tara, agresiva, aroganta, dictatoriala si promotoare a terorismului, puterile europene vor incheia in curand un acord nuclear foarte permisiv, acord care va duce la o catastrofa.

    De ce se intampla asa? E deja un alt subiect, dar rezultatul e cel care conteaza.

  • Corneliu: (12-7-2015 la 15:47)

    Completare.

    Chiar acum mi-a cazut „in mana” o noua manifestare a isteriei antiisraeliene din Iran.

    Exact in aceste zile se lanseaza acolo doua noi jocuri de smartphone dedicate simularii unor atacuri nucleare asupra Israelului. Jocurile se cheama „Dead to Israel Day” si „Missil strike”

    Ei o fac deci exact in preajma semnarii catastrofalului tratat, ca sa demonstreze lumii inca o data ca nu se tem sa-si afiseze intentiile.
    Lumea continua sa taca, iar puterile in tratative cu Iranul afiseaza o nepasare de condamnat.

    Iata sursa:
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197982#.VaKKZV-qqko

  • Andrei Klein: (25-7-2015 la 13:16)

    Excelent material.

    Nu e greu de înteles daca vrei! Tema articolului este foarte importantă pentru cei ce ştiu adevărul, adică dorinţa de pace a poporului evreu şi nu o aşa zisă pace care se poate asimila cu sinucidere.

    Comentariile „pe lângă” a Doamnei care se ascunde sub numele de Maria, au fost doar ca sa atragă atenţia asupra existenţei sale. A reuşit. Felicitări Dle. Corneliu Corneliu.

  • CHARLIE: (26-7-2015 la 00:01)

    @Maria

    Nu inteleg ce scrieti, este un fel de poezie ermetica. Intr’adevar atat de ermetica incat nimeni dintre noi „cabalistii” nu reusim s’o descifram.

    Mi se pare daca nu gresesc ca ati reusiti sa camuflezi cai verzi pe pereti intr’o quasi-filozofie ieftina cu nuante antisemite. Marturisesc ca m’ati pierdut si sunt destinat sa continuu sa ratacesc in pustiul cultural al ignorantiei.

    Cat depre mine, ma simt sarman cu duhul, oare am o sansa sa intru in imparatia sau infernul al cerurilor?

  • Wanda Lucaciu: (26-7-2015 la 15:25)

    Multumesc redactiei revistei ACUM pt ca a publicat gunoiul scris de asa zisa „Maria”.
    Atita „filozofie” fara nici un merit, atita ura in cuvintele „ei”, arata cu cine avem de a face.
    „Maria” du-te inapoi in gaura de unde ai provenit, impreuna cu restul de sobolani! Acolo iti este locul si nu mai veni afara la lumina.

  • Rodica Grindea: (6-9-2015 la 11:23)

    Articol scris cu o logică de fier, excepțional ordonat.
    Mi-aș permite totuși o mică completare la punctuk 7, privitor la așa-zisa violare de către Israel a dreptului la sănătate. Despre faptul că în spitalele israeliene sunt tratați mulți cetățeni din Gaza și din West Bank aș putea scrie un articol întreg. Aș aminti-o doar pe bătrâna Djamila, cu care am împărțit rezerva în 2002, la un spital israelian. Eu însămi am ajutat-o, de câte ori a fost nevoie, noaptea, dacă avea dueri, am dus-o la medicul de gardă, am făcut ce puteam, folsind cele 5 cuvinte pe care le știu în arabă și,.. descoperindu-mi ad hoc talentul pt, pantomimă; între 2010 și 2011, am „freventat” un spital din Holon, veghiindu-mi o ființă dragă. Mi-am făcut și-acolo prieteni din teritorii, oameni pașnici, drăguți, amabili. Aș aminti-o pe Sharazad, din Um-el-Fahem, care s-a purtat de-a dreptul… protector cu mine. Dar aș vrea să menționez că și teroriștii care comit vreun atentat (desigur nesinucigaș), dacă pentru a fi neutralizați de armata noastră, instruită să tragă dacă trebuie, dar nu-i ucidă decât în situații extreme, tot… la spitalele noastre ajung, iar medicii nu-i discriminează în a fi tratați.

  • Wanda Lucaciu: (6-9-2015 la 14:15)

    Rodica,

    Asta se numeste o societate civilizata!

  • Victor Manta: (11-9-2015 la 20:44)

    @Rodica Grindea

    >Mi-am făcut și-acolo prieteni din teritorii, oameni pașnici, drăguți, amabili.

    Deşi nu am fost acolo, nu mă miră acest fapt, ba chiar dimpotrivă. Cei care se străduiesc să-i terorizeze pe israelieni, îi manipulează şi terorizează demult şi pe palestinieni, trimiţându-i deseori, fără milă, pe cei mai vulnerabili dintre ei (tineri, femei, chiar copii) la moarte sigură.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ganduri de ziua tatilor

Încerc să fug de orice clişeu poetic şi schiţez în câteva cuvinte drama înstrăinării, a despărţirii într-o ţară cu o...

Închide
3.129.209.84